Başbakan Yardımcısı İşler: Peygamberimizi İyi Tanımak ve Anlamak Durumundayız - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler: Peygamberimizi İyi Tanımak ve Anlamak Durumundayız

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı.

13.04.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı. İşler burada yaptığı konuşmada, Peygamberimizde, kendimiz, ailelerimiz, toplumumuz, milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık için kurtuluşun reçetesi olduğunu ifade ederek, "Mutluluğun reçetesi vardır, her iki dünyayı cennete çevirmenin, reçetesi vardır. Onun hayatı hepimiz ve insanlık için yol gösterici, karanlıkları aydınlatıcı, huzuru, barışı, refahı ve mutluluğu tesis edici başarılı örneklerle doludur" dedi. Modern zamanlarda hemen her toplum ve coğrafyada çeşitli siyasi, ekonomik ve sosyal sebeplerle insani, ahlaki ve dini birçok değerin yozlaşmaya, örselenmeye maruz kaldığını belirten İşler, şunları kaydetti:

"Böyle bir yozlaşmanın beraberinde bireysel ve toplumsal hayatı ayakta tutan bazı değerlerin de işlevsiz hale gelmesi kaçınılmaz olmuştur. Değer bunalımı huzursuzluğu, huzursuzluk şiddeti, şiddet ise ayrışmayı beraberinde getirmektedir. Bu endişeler İslam dünyası söz konusu olduğunda daha vahimdir. Zira Müslümanların mebde ve mead bağlamında huzur ve mutluluk içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri, günlerine ve geleceklerine umutla bakabilmeleri, dindarlıklarını sahih bir eksene oturtabilmeleri, sağlıklı bir aile ve toplum inşa edebilmeleri bu değerlerin varlığı ile yakından ilgilidir.

İşte bu değerleri yeniden gündeme getirmek; bu değerlerle çocuklarımızı, gençlerimizi ve toplumumuzu yeniden buluşturmak ve yeniden erdemli bir toplum oluşturmak için Peygamberimizi iyi tanımak ve anlamak durumundayız."

İnsanlığın atası Hz. Adem'den bugüne kadar hepimizin samimiyet sınavına tabi tutulduğunu ifade eden İşler, "Samimiyet, içi dışı bir olmak, Hz. Mevlana'nın ifadesiyle göründüğü gibi olmaktır. Samimiyet, içten ve gönülden bağlılıktır. Hesabi değil, hasbi olmaktır. İkiyüzlülükten uzak durmaktır, aldatmamaktır, aldanmamaktır, ilişkilerde çıkar ve menfaat gözetmemektir, kısacası her işi Allah için yapmaktır. Bu samimiyettir ki birbirini karşılıksız seven ve kendi için istediğini kardeşi için de isteyebilen paylaşımcı bir toplumun temelini oluşturmaktadır. Bu bakış açısından hareketle, Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın, ihlas ve samimiyet konusunu Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gündeme getirmesini de ayrıca çok anlamlı ve yerinde bir karar olarak değerlendiriyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler: Peygamberimizi İyi Tanımak ve Anlamak Durumundayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement