Başbakan Yardımcısı İşler Sudan'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler Sudan'da

Başbakan Yardımcısı İşler Sudan\'da

Başbakan Yardımcısı İşler: "Hem içeride hem de dışarıda Türkiye'nin durdurulması hedeflenmekte" " Türkiye, milli güvenliğini tehdit eden bir yapılanma ile bir çete ile karşı karşıya kalmış durumda" "Türkiye'de şantaj, kaset ve montajlar ile siyaset dizayn edilmek isteniliyor" "Her vatan evladının bu.

27.02.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Hem içeride hem de dışarıda Türkiye'nin durdurulması hedeflenmekte" dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, bazı açılışlar ve resmi temaslar için geldiği Sudan'ın başkenti Hartum'da, Türkiye'de yaşanan gelişmelere ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayarak, değerlendirmelerde bulundu.

Son günlerde yaşanan olaylarla Türkiye'nin içeride ve dışarıda durudurulmasının hedeflendiğini kaydeden İşler, şunları söyledi:

"Buraya önemli bir açılış için geldik.Türkiye son 11 yılda bu atılımları yapmamış olsaydı,  buralara bu şekilde elini uzatabilir miydi ? Bugün mazlum coğrafyanın her yerinde Türkiye, TİKA ile vardır. Son yıllarda resmi kalkınma yardımlarını en fazla arttıran ülke Türkiye. Hem içeride hem dışarıda Türkiye'nin durdurulması hedeflenmekte. Bunu çok iyi anlamamız lazım ve dolayısı ile bütün vatan evladının bu çete ile bu yasadışı yapılanmalar ile mücadele etmesi gerektiğini düşünüyorum."

Bir gazetecinin, Türkiye'deki bazı gazetelerin dinleme listesini yayınladığını hatırlatması üzerine, Başbakan Yardımcısı İşler, bu dinlemelerin, yasal olmayan gayrı ahlaki dinlemeler olduğunu belirterek, "Maalesef bu paralel yapının artık ne kadar güç kazandığı ve ne kadar gayrı kanuni işler yaptığı,  yıllardır yaptıkları bu dinlemelerle ortaya çıktı. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, söz konusu yasa dışı yapının, kendileri dışında herkesi dinlediğini, dinlenenler arasında, gazeteciler, sanatçılar, işadamı ve siyasetçiler bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sayın başbakanımız da 'Bu istiklal mücadelesi' dedi. Türkiye, milli güvenliğini tehdit eden bir yapılanma, bir çete ile  karşı karşıya kalmış durumda. Dolayısıyla bunu bir milli mücadele olarak görüp, bu şekilde mücadele etmemiz lazım. Ben bu manada Hanefi Avcı'nın Yeni Şafak Gazetesi'ne vermiş olduğu ropörtajda yaptığı çağrısını önemsiyorum. Burada hepimizin, her vatan evladının bu gayrı meşru yapılanma ile çete ile üzerine düşen mücadeleyi yapması gerekmektedir."

Türkiye'nin önümüzdeki 30 Mart'a kadar montaj kasetler ve buna benzer bir takım iddialarla karşılaşacağını tahmin ettiğini belirten İşler, 30 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olmaktan çıkarak genel seçim havasına büründüğünü söyledi.

İşler, 30 Mart tarihinin kritik eşik olarak görüldüğünü kaydederek, sözlerine şöyle devam etti

"Ak Parti açısından da 11 yılı doldurduk iktidarda. Bu 11 yıldan sonra Ak Parti'nin yenilmezlik ünvanını elinden alma gayretleri var. Biz tabii ki hizmetlerimiz ve icraatlarımızla  konuşuyoruz. Birilerinin yalan ve ifitiraları ile 'acaba Ak Parti'yi iktidardan uzaklaştırabilir miyiz? Sayın Başbakanımızın itibarını zedelebilir miyiz?' gibi son aylarda çalışmaları var. Biz milletimizden gücümüzü aldık . Yine de milletimizden gücümüzü almaya devam ediyoruz. 30 Mart'ta milletimizin sağ duyusuna güveniyoruz. 30 Mart'ta en büyük hakem milletimiz olacak kararını verecek bekleyip göreceğiz inşallah."

-"Türkiye'de siyaset şantaj, kaset ve montajlar ile dizayn edilmek isteniliyor"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye'de siyasetin  şantaj, kaset ve montajlar ile dizayn edilmek istenildiğine işaret ederek, devlet içinde devlet haline gelen yapı ile herkesin mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dinleme skandalının ortaya çıkmasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen bir montaj kasetin ortaya  atılmasının gündem değiştirmeye yönelik bir hareket olduğunu kaydeden İşler, söz konusu kasetin montaj olduğuna dair hemen herkesin mutabık olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan ile ilgili ileri sürülen montajlamanın, dinleme skandalını ört bas etme amacı taşıdığını dile getiren İşler, diğer parti liderleri ile ilgili montajlama yapılarak teknolojinin ne kadar ilerlediğinin gözler önüne serildiğini anlattı.

Son yaşanan dinleme, kaset ve montaj konusunda CHP ve MHP'den daha fazla ses çıkması ve itirazların yükselmesi gerektiğini beklediğini ifade eden İşler, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar da bir muhalefet partimizin lideri, okyanus ötesine göndermeler yapardı. Bu olaylar bu şekilde gün yüzüne çıktıktan sonra maalesef onlar da sus pus oldular. 'Acaba bir siyasi menfaat devşirebilir miyiz. Acaba Ak Parti aleyhine bir takım gelişmeler olur da bizim önümüz açılabilir mi?' yaklaşımı var bunu ben doğru kabul etmiyorum. Bu yaşanan olaylar sadece Ak Partiye ve sayın Başbakanımıza yönelik olaylar değildir. Bunlar doğrudan Türkiye'nin milli güvenliğini hedef alan olaylardır."

-"Cumhurbaşkanımız Gül gerekeni yapmıştır"

Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün,  Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yasasını onaylamasına yönelik tepkiler olduğunu hatırlatması üzerine Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yasa onaylanmadan önce çekincelerin bakanlığa iletildiğini ve komisyonun değişiklikleri yapıldığını ifade ederek, "Komisyon değişikliğinin ardından Cumhurbaşkanımız yasayı onayladı. Yasada, anayasa aykırı bir şey varsa onunla ilgili  kararını verecek olan merci Anayasa Mahkemesidir. Dolaysı ile sayın Cumhurbaşkanımız gerekeni yapmıştır" dedi.

İşler, Milli Güvenlik Kurulu'nda dün ele alınan konularla ilgili bir soruya ise "MGK'da yapılan görüşmeler gizlidir. Bu konuda yapılan açıklamanın dışında bir bilgi vermem söz konusu değildir" cevabını verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler Sudan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement