Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Yüreğinizde bu iman, gözlerinizde bu ışık ve bu azim olduğu müddetçe, birimizin derdi için diğerimiz ağladığı müddetçe, her birimiz bir gövdenin unsurları olduğu müddetçe topu bir gelsin" dedi.

14.10.2016 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Yüreğinizde bu iman, gözlerinizde bu ışık ve bu azim olduğu müddetçe, birimizin derdi için diğerimiz ağladığı müddetçe, her birimiz bir gövdenin unsurları olduğu müddetçe topu bir gelsin" dedi.

Kaynak, Kızılay ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde "Hayat kısa paylaşmaya değer" temasıyla bu yıl ikincisini düzenlenen Kızılay Kısa Film Festivali'ne katıldı.

Burada konuşan Kaynak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Nerede bir mağdur varsa, nerede bir mazlum varsa Türkiye orada olacaktır' sözünü hatırlatarak, dünyanın her tarafında Türkiye'nin ay yıldızlı bayrağını ve Türk Kızılayı'nın hilalinin görüldüğünü belirtti.

Türkiye'nin mağdurların yanında yer aldığını anımsatan Kaynak, Haiti'den meydana gelen kasırgada Türkiye'nin bölgeye yaptığı yardımları hatırlattı.

Türk milletinin medeniyet değerlerini 15 Temmuz'da tekrar yaşattığını aktaran Kaynak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"15 Temmuz, bizim kendi değerlerimize hala sahip çıktığımızın en önemli göstergesiydi. Kendi inancımıza, kendi irademize, kendi geleceğimize. 15 Temmuz o sebeple o kadar önemliydi ki, bizim kuşak Üstad Necip Fazıl'ın bir sözünü o zaman direktif olarak algılarız. Genci tarif ederken, 'kim var deyince sağına soluna bakmadan ben varım' diyen bir genç tasavvur ederdi. Allah'a hamdolsun bizim gencimiz 15 Temmuz'da bunun bir ötesine geçtiğini gösterdi. 'Kim var' sorusuna muhatap olmadan, 'kim var' sorusunu duymadan, Boğaz Köprüsü'nü tankın karşısına, Genelkurmay Karargahına, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin etrafına ve İstanbul'a doldular. Köprünün orada bir genci kaybettik. 16 yaşında Abdullah Tayyip Olçok. Köprüde 30'dan fazla şehidimiz var. İşte o yüzden biz 15 Temmuz'da başardık. Biz 'kim var' sorusuna muhatap olmadan, o çağrıyı duymadan. Sadece bir çağrı duyduk o çağrı liderimizin, reisimizin, Cumhurbaşkanımızın çağrısı. Tankın, topun, uçağın karşısında bizim dayanacağımız tek bir güç var Allah, güveneceğimiz tek bir güç var millet."

-"Yüreğinizde bu iman, gözlerinizde bu ışık..."

Güvenilen kesimle ve milletle muhabbetin, bağın kopartılmaması halinde tankın, topun, uçağın, dünyanın yedi düvelinin bir öneminin olmadığına dikkati çeken Veysi Kaynak, şimdi topunun birden Suriye'de ve Irak'ta karşılarında bulunduğunun altını çizdi.

Birine 40 sene "büyük şeytan" diğerine "bütün kötülüklerin anası" denilen iki devletin Türkiye'ye karşı aynı politikayı uyguladığını vurgulayan Kaynak, "Yüreğinizde bu iman, gözlerinizde bu ışık ve bu azim olduğu müddetçe, birimizin derdi için diğerimiz ağladığı müddetçe, her birimiz bir gövdenin unsurları olduğu müddetçe topu bir gelsin." diye konuştu.

Filmin galasının Kahramanmaraş'ta yapılmasının önemine işaret eden Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Çünkü burası istiklalin başkenti. İstiklalin ilk meşalesi ve ilk neticesi burada alınmıştır. Çünkü burası şiirin başkenti, çünkü burası edebiyatın başkenti. Türkiye'nin her bir yeri milletin sigortası olduğunu gösterdi. Bu organizasyonu burada düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Diğer konuşmalar

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise gençlerin taşımış olduğu ruh ve bunun sanatta, edebiyatta değişik aktivitelerde tezahürünü burada müşahade etmenin kendilerine büyük bir mutluluk verdiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da Türkiye'nin kurtuluş meşalesinin ateşlenmesinde önemli rol alan Kahramanmaraş'ta bu festivalin yapılmasının önemine dikkati çekti.

Sütçü İmam'ın şehrinin tek başına bir dünyayı yendiğini vurgulayan Erkoç, "Gerçekten bizim bağımsızlık yolumuzda, istikbal yolunda en önemli zaferlerimizden bir tanesi de 15 Temmuz gecesi. Nasıl 100 yıl önce kahraman ecdadımız hiçbir silah olmadan, o büyük dev işgalcilere karşı nasıl durmuşsa onların bu günkü uzantısı olan bu ülkeyi işgal etmek, kaosa götürmek isteyen o emperyalist güçlerin yüz yıl sonraki girişimine de hep beraberce aziz millet karşı koydu." diye konuştu.

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan da en önde yürüyen bayraklarının sevgi ve kardeşlik bayrağı olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz gecesini anlatan kısa film izlendi. Bu arada vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Yarışmada, 15 Temmuz milli irade, medya ve sinema, kültür sanat ve edebiyat, eğitim iş dünyası, gençlik ve spor kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu.

Kısa Film Yarışmasında "Teca-ülü Arif" isimli çalışmasıyla Hasan Kalender birinci, "Türkiye Yapbozu" çalışmasıyla Ali Gürbey Haftacı ikinci, "Umut" isimli film çalışmasıyla da Ayhan Yalçın Kaya üçünü oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor
    12:01 Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor

    Oto bakım ustası Ali Curu, kış mevsiminin bitmesine rağmen kar lastiği kullanımının kaza riskini arttırdığını belirtti. Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Nisan 2024'te sona ereceğini hatırlatan Curu, yaz aylarında kış lastiği kullanmanın yakıt artışına ve kaza riskine neden olduğunu vurguladı. Kış lastiklerinin fren performansının düştüğü ve yakıt tüketimini artırdığına dikkat çeken Curu, yaz lastiği kullanımını önerdi.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak
    11:59 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'Basın Merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanı, teknik altyapı, simültane tercüme ve canlı yayın imkanı sunacak. Ayrıca, basın merkezlerinde 'Türkiye'nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi' temalı sergi de yer alacak.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı
    11:59 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı

    Edirne'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 zanlı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 200 uyuşturucu hap ve 51 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılar, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı
    11:58 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Şu ana kadar 8 şüpheli yakalanırken, diğer 2 şüphelinin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

  • Belen'de çalıntı altın ele geçirilen otomobilde 3 şüpheli gözaltına alındı
    11:58 Belen'de çalıntı altın ele geçirilen otomobilde 3 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın Belen ilçesinde yapılan asayiş denetiminde şüphelenilen bir otomobil durduruldu. Araçta yapılan incelemede çalıntı olduğu belirlenen altınlar bulundu. E.T, M.Ç. ve G.L. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüpheliler emniyete götürülürken, altınlar sahiplerine teslim edildi.

  • Konya'da Balkondan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti
    11:57 Konya'da Balkondan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan bir apartmanın altıncı katındaki evinin balkonundan düşen 70 yaşındaki Hatice A., olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hayatını kaybettiği belirlendi. Alzaymır hastası olan kadının cenazesi, Seydişehir Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, öksüz ve yetim çocuklara bayramlık yardımı yaptı
    11:57 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, öksüz ve yetim çocuklara bayramlık yardımı yaptı

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da öksüz ve yetim çocuklara bayramlık yardımı kapsamında 2 bin 750 liralık hediye giyim kartı verdi. Müdür Yılmaz Kılınç, ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, öksüz ve yetim çocukların yüzlerini güldürmek ve bayram sevincini yaşatmak istediklerini söyledi.


Advertisement