Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin, "Büyük Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim'den yaklaşık 500 sene sonra tekrar bizim şerefli ordumuzun orada yaptığı operasyonla Dabık, Özgür Suriye Ordusu'na, oranın yerel güçlerine teslim edildi.

16.10.2016 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin, "Büyük Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim'den yaklaşık 500 sene sonra tekrar bizim şerefli ordumuzun orada yaptığı operasyonla Dabık, Özgür Suriye Ordusu'na, oranın yerel güçlerine teslim edildi." dedi.

Kaynak, merkez Onikişubat Belediyesi tarafından Dönüklü Mahallesi'ne yaptırılan, 750 öğrenci kapasiteli İmam Hatip Ortaokulu ile 85 öğrenci kapasiteli yurt binasının açılışında yaptığı konuşmada, 2015'te temeli atılan bu okulu, kısa sürede hizmete sunan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve ekibine teşekkür etti.

İmam hatiplerin bu millet için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Kaynak, kendisinin de imam hatip mezunu olduğunu, bu hizmeti kazandıran belediye başkanı Mahçiçek'in de imam hatipli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin imam hatip davası bulunduğunu vurgulayan Kaynak, "Türkiye'nin imam hatip davası var. İnsanlarımız tek parti döneminde Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin yasaklandığı, ezanın peygamberimizden bize miras kaldığı şekliyle okunmasının yasaklandığı günlerde dahi Kur'an öğrenmeyi asla ihmal etmediler. Bunun sürdürülemez olduğu görüldüğü için de Menderes döneminde Allah onu nur içinde yatırsın, Türkiye'de imam hatipler açıldı. Türkiye'de açılan ilk 7 imam hatipten birisi de Maraş İmam Hatip Okulu'dur yıl 1951. Tam 65 sene önce." dedi.

Kaynak, imam hatiplilerin bu vatana, inancını bilen, Kur'an-ı öğreten, doğru İslamı öğreten nesiller yetiştirdiğini ama başına da gelmeyenin kalmadığını bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve yerel yönetimlerin bu hizmetleri üretirken, Türkiye'nin terörle mücadelesinin de devam ettiğine değinen Kaynak, Van ve Gaziantep'teki terör operasyonlarında Kahramanmaraşlı 2 güvenlik görevlisinin şehit olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, şöyle devam etti:

"Azimli kararlı bir hükümet ve o hükümetin kadroları bizlere ne imkanlar getirdi. Görüyorsunuz 14 ayda bir imam hatip ve yanında yurduyla beraber yapılabiliyor. Tabii bu okulun açılması bizi böyle duygulandırırken, Başkanımız, buraya gelen çocuklar çamura basmasınlar diye 5 milyon 400 bin metrekare yol yaptığını söyledi. Bu ne demek biliyor musunuz? Ben belediyecilikte yaptım bilirim. Bizim Maraş Belediyesinde yapabildiğimiz miktar sene de 100 bin metrekareydi. Sadece Onikişubat Belediyemiz şimdi bu kadar yapıyor. Tabii sadece Onikişubat değil, bütün belediyelerimiz hizmet üretiyor. Dün Türkoğlu'nda 14 ayda neler yapıldığına şahit olduk. Bütün bunlar olurken aslında Türkiye çok tarihi işlerle uğraşıyor. Bakın şimdi biz burada bir sevinci bir mutluluğu yaşarken, Maraşımızın iki ocağına ateş düştü. Antep'te bir polis kardeşimiz ve Van'da bir asker kardeşimiz şehit oldular. Biri hain PKK, biri cani DEAŞ tarafından. 15 Temmuz'da 241 şehidimiz oldu. Bir sapık örgütün, Haşhaşi bir örgütün, FETÖ'nün darbe girişimi ile. Türkiye inanılmaz mücadeleleri inanılmaz imtihanları alnının akıyla başarıyla yerine getiriyor."

"Aynı oyun Musul'da sahneleniyor"

Fırat Kalkanı Operasyonunun 54'üncü gününde Dabık'ın DAEŞ'ten temizlendiğine dikkati çeken Kaynak, bir başka oyunun ise Musul'da sahnelendiğine işaret etti.

Kaynak, "Fırat Kalkanı Harekatı'nın bugün 54'üncü gününde 'Aman ha girmeyin. Dabık, DAEŞ terör örgütünün merkezidir. Dergilerinin gazetelerinin adı Dabık'tır' dedikleri yeri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bir günde DEAŞ çetesinden, o cani örgütten, o dinimizi istismar eden Haşhaşi bir başka örgütten temizledi." ifadesini kullandı.

"Büyük Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim'den yaklaşık 500 sene sonra tekrar bizim şerefli ordumuzun orada yaptığı operasyonla Dabık, Özgür Suriye Ordusu'na, oranın yerel güçlerine teslim edildi" diyen Kaynak, şunları kaydetti:

"Şimdi Musul'da oyun oynanıyor. Başika'ya bizi davet eden, 'Musul'u korumak için yerel güçleri eğit' diyen Irak, şimdi diyor ki, 'burada 65 tane ülke olabilir, burada Amerika olsun, İran olsun, Yeni Zelanda olsun Almanya olsun, Fransa olsun ama Türkiye olmasın' diyor. Şimdi orada da başka bir oyun sergileniyor. Allah'ın izniyle, arkamızda bu millet, yanımızda bu millet, önümüzde bu millet oldukça Allah'ın yardımı da bizim üzerimizde olacaktır. Allah o vadettiği zaferi, bu millete bir daha bir daha yaşatacaktır."

"İnsan odaklı hizmet üretiyoruz"

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise insan odaklı hizmet ürettiklerini ve önceliklerinin her zaman eğitim olduğunu bildirdi.

Belediye tarafından 14 yılda gerçekleştirdikleri hizmetleri aktaran Mahçiçek, "Şu bir gerçek ki, bu ülkenin insanları, hizmetlerin en güzeline layık olduğunu 15 Temmuz'da bir kez daha gösterdi." dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, eski bakanlardan Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve milletvekilleri okulun açılışı gerçekleştirdi.

Açılışın ardından okulu gezen Başbakan Yardımcısı Kaynak, daha sonra Belediye Başkanı Mahçiçek'le birlikte vatandaşlara aşure ikram etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te araç çarpması sonucu otomobil apartman bahçesine düştü
    15:41 Karabük'te araç çarpması sonucu otomobil apartman bahçesine düştü

    Karabük'ün Şirinevler Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir aracın çarptığı otomobil kontrolden çıkarak apartmanın bahçesine düştü. Otomobil sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, sürücünün panikle kazayı bildirmesi ve çevredeki vatandaşların yardıma koşması yer alıyor.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    15:39 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, 1,5 saat sürdü. Isınma ve koordinasyon çalışmalarının ardından geniş alanda çift kale maç yapıldı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

  • Ordu Valisi Muammer Erol, Açık Hava Basın Müzesi ve Rüsumat No: 4 Gemisi Müzesi'ni ziyaret etti
    15:39 Ordu Valisi Muammer Erol, Açık Hava Basın Müzesi ve Rüsumat No: 4 Gemisi Müzesi'ni ziyaret etti

    Ordu Valisi Muammer Erol, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Bilal Köyden Açık Hava Basın Müzesi ve Rüsumat No: 4 Gemisi Müzesi'ni ziyaret etti. Açık Hava Basın Müzesi'nde Türkiye'deki ilk köy gazetesinin basıldığı tarihi anlatılırken, Rüsumat No: 4 Gemisi Müzesi ise Ordu'nun Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlık destanını anlatıyor.

  • Burdur'da ruhsatsız tabanca ve tüfek bulunduran 3 şüpheli gözaltına alındı
    15:38 Burdur'da ruhsatsız tabanca ve tüfek bulunduran 3 şüpheli gözaltına alındı

    Burdur'da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele çalışmaları sonucunda H.T, A.T. ve O.T'nin ikametlerinde yapılan aramada ruhsatsız 3 tabanca, 4 tüfek, tabanca fişekleri, 41 kartuş ve 95 parça tüfek mekanizmasına ait parçalar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Özgür Özel:
    15:36 Özgür Özel: "vize Serbestisinin Önündeki Üç Engeli Aşmak, CHP İktidarında 15 Günlük İştir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Vize serbestisinin önündeki üç engeli aşmak, CHP iktidarında 15 günlük iştir. Veya CHP gibi düşünenlerle birlikte 15 günlük iştir Meclis'te bu işleri halletmek. Ama temel hedefimizin AB'ye tam üyelik olduğunu, bu yoldaki yürüyüşün her adımının biraz daha demokratik bir Türkiye yaratacağını, hukukun üstünlüğü arayışının Türkiye'nin bugünkü ekonomik sıkıntıları aşma noktasında hukuk güvencesi açısından yabancı yatırımcı çekmek, Türk şirketlerine yabancı ortaklar bulmak, Türkiye'de mal ve can güvenliği noktasında bir hukuk güvencesi ve hukuki öngörülebilirlik açısından değerlendirildiğinde ne kadar kıymetli olduğunu böyle kıymetli bir topluluğa hatırlatmama dahi gerek yok" dedi.

  • Tekirdağ'da Vatandaş, Maaşını Peşin Alan Ancak Vekil Olamayan İsimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
    15:35 Tekirdağ'da Vatandaş, Maaşını Peşin Alan Ancak Vekil Olamayan İsimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

    Tekirdağ'da yaşayan Salim Koçak adlı vatandaş, seçimden önce 3 aylık maaşı peşin alan, ancak yeniden vekil olamayan 310 isim hakkında suç duyurusunda bulundu. Koçak, suç duyurusu dilekçesinde, vekillerin aldıkları parayı iade etmemelerinin halkın/devletin parasının üstüne çökmek olduğunu belirtti.

  • Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapıldı
    15:34 Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapıldı

    Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 4. Dönem Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında 4. Dönem KEK Protokolü ve eylem planları imzalandı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve işbirliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Türkiye ve Mali arasındaki ilişkilerin dostluk, barış ve karşılıklı fayda temelinde güçlendirileceği vurgulandı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, muhtarlarla bir araya geldi
    15:34 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, muhtarlarla bir araya geldi

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, 31 Mart'taki yerel seçimde muhtarlık görevine seçilenlere başarı dileyerek, muhtarlarla bir araya geldi. Selendi Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda, kurum temsilcileri de katılım sağladı ve görüş alışverişinde bulunuldu.


Advertisement