Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (3) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (3)

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Benim şahsi kanaatim şu, bütün samimiyetimle, bu kadar yıllık siyasi tecrübeyle, legonun parçalarını birleştirerek söylüyorum; ben Adil Öksüz'ün bir gölge olduğu kanaatindeyim. Yani muhtemelen başka birilerinin olduğu ve Adil Öksüz'ün de bir gölge olarak da ortaya salındığı kanaatindeyim." dedi.

08.10.2016 01:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Benim şahsi kanaatim şu, bütün samimiyetimle, bu kadar yıllık siyasi tecrübeyle, legonun parçalarını birleştirerek söylüyorum; ben Adil Öksüz'ün bir gölge olduğu kanaatindeyim. Yani muhtemelen başka birilerinin olduğu ve Adil Öksüz'ün de bir gölge olarak da ortaya salındığı kanaatindeyim." dedi.

Kurtulmuş, Ordu'nun Ünye ilçesinde, doğduğu evde gerçekleştirilen Kanal 7 televizyonu canlı yayınında soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında sela okuyan bazı müezzinlerin susturulmaya çalışılmasını "darbeye destek" olarak nitelendiren Kurtulmuş, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin yüzde 99'unun sokağa çıktığını, çıkamayanın da evinden dua ettiğini belirtti.

Türk milletinin darbenin karşısında yer aldığını dile getiren Kurtulmuş, birkaç kendini bilmezin darbenin yanında durmuş olabileceğini söyledi.

"Adil Öksüz gölge olarak salındı"

FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen ve sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan Adil Öksüz'ün "MİT ajanı" olduğu yönündeki iddialara ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, ajanlık iddiasının doğru olmadığının ilgililer tarafından ifade edildiğini hatırlattı.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Benim şahsi kanaatim şu, bütün samimiyetimle, bu kadar yıllık siyasi tecrübeyle, legonun parçalarını birleştirerek söylüyorum; ben Adil Öksüz'ün bir gölge olduğu kanaatindeyim. Yani muhtemelen başka birilerinin olduğu ve Adil Öksüz'ün de bir gölge olarak da ortaya salındığı kanaatindeyim. Bu, adamın FETÖ içerisindeki hiyerarşisini önemsiz gördüğüm anlamına gelmiyor. Muhtemelen Feto ile... Bu FETÖ ile Feto'yu da ayırmak lazım. FETÖ, örgütün adı, Feto da oradaki herifin adı, örgüt liderinin adı. Bununla irtibatlı olan kişilerden birisi bu ama ben sonuç itibarıyla bu kişinin bir gölgeden ibaret olduğunu düşünüyorum."

"Gölge ne demek? Aslı ne o zaman?" sorusu üzerine Kurtulmuş, "Aslını bilmiyoruz, bilmiyorum. Herhangi bir şekilde hiç kimseyle, hiçbir yapıyla ilgili böyle bir şey söyleyemem. Kesin bilsem onu da söylerim. Sonuç itibarıyla bu adam o kadar ortaya çıkıyor, yakalanıyor, sonra serbest bırakılıyorsa bunun arkasında gerçekten ya çok vahim hatalar, ihanet derecesine varan vahim hatalar söz konusudur ya da bu adam bir gölge olarak ortalığa salınmıştır." ifadelerini kullandı.

Öksüz'ün yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirten Kurtulmuş, Adil Öksüz'ün karakutulardan biri olduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş, 15 Temmuz gecesi Başbakanlık binasında bulunduğunu ifade ederek, o saatlerde ilginç olaylar yaşandığına değindi.

Başbakanlık binasında Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in odasında, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve bazı bürokratlarla bulunduklarını anlatan Kurtulmuş, binanın bütün ışıklarının kapatıldığını ve sadece odada bir abajurun yandığını belirtti.

"Haince saldırıların içerisinde olmaları önlendi"

Helikopterlerin binanın bahçesini taradığını, üstlerinden uçakların geçtiğini söyleyen Kurtulmuş, kendisine eski bir milletvekilinden gelen telefon üzerine, çok sayıda helikopterin darbe teşebbüsünden kullanılmasının engellenmesi için başka bir alana nasıl taşındığını şu sözlerle aktardı:

"Saat 02.30-03.00 gibi eski bir milletvekili arkadaşımız aradı. Yerini de söylemeyeyim, terörle mücadele ortamında kullanılan helikopterlerden çok sayıda helikopterin Ankara'ya getirilmesi ve darbe teşebbüsüne destek vermesi, katkıda bulunmasıyla ilgili orada komutanlar bir yüzbaşıya baskı yapıyorlar. Doğu illerinden bir tanesinden Ankara'ya gelmesiyle ilgili olarak. O yüzbaşı da önceki dönem milletvekili arkadaşımızı arıyor, arkadaşımız bizi aradı. Milletvekilimiz, 'Bu arkadaş artık baskılara dayanamıyor, bize güvenli yer söyleyin, biz bu helikopterleri kaldıralım, bir yerde emniyete alalım' dedi. Sağ olsun İsmet Bey bazı yerleri aradı, sonunda başka bir ilde valiliğin gösterdiği alana o helikopterler park edildi. Muhtemelen çok haince saldırıların içerisinde olmaları önlendi."

Akıncı Üssü'nde de uçakların kalkmasının engellenmesi için lastiklerin, benzinlerin yakılması fikrinin ortaya çıktığını ve daha sonra Kazan'daki vatandaşlara bunun iletildiğini bildiren Kurtulmuş, o bölgede halkın lastikler ve getirdikleri samanları yakarak uçakların kalkmasını engellediğini ifade etti.

"O gece orada bulunan, Meclis'te bulunan arkadaşlarımızın hiçbirinde en ufak bir tereddüt, endişe ortaya çıkmadı." diyen Kurtulmuş, hiç kimsede korku ve çekinme emaresinin bulunmadığını vurguladı.

"Hedefleri Türkiye"

Kurtulmuş, ikinci bir darbe girişimi ihtimali söylentilerine ilişkin şunları kaydetti:

"Bu örgüt çok önemli bir kalkışmanın içerisindeydi. Şimdi, 'yenildik, vazgeçtik' diyerek kenara çekilmeyecekleri aşikardır. Ellerindeki imkanlarla ne yapabiliyorlarsa onları yapmaya çalışacaklardır. Hedefleri Türkiye'dir. Türkiye'deki bu istikrarlı gidişatı önleyebilmek için ne yapabileceklerse bunu yapmaya çalışacaklardır. Ben ağırlıklı olarak bunun algı operasyonları üzerinden Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak olacağı kanaatindeyim. Yoksa bildiğimiz manada bir askeri kalkışma ihtimalinin olmadığı çok kuvvetle muhtemeldir."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye'de insan hakları ihlalleri oluyor.", "FETÖ mağdurları oluyor.", "Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor." gibi algılar oluşturulmak istenildiğine dikkati çekti.

İkinci darbe söylentilerinin de bir algı olduğunu ve halkın paniğe sevk edilmek istendiğini söyleyen Kurtulmuş, FETÖ'nün bu süreçten sonra atacağı adımların iyi hesaplanması ve örgütün adımlar atmadan tedbirlerin alınması gerektiğini, bunun da devletin üzerine düşen görev olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, darbe teşebbüsü söylentilerinin de normalleşmenin önüne geçmek amacıyla yapılan propagandalar olduğunu anlattı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement