Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "HDP barajı aşsa da aşmasa da bu millet, Allah'ın izniyle, AK Parti'yi Anayasa'yı değiştirecek çoğunlukta iktidara getirecektir" dedi.

21.04.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "HDP barajı aşsa da aşmasa da bu millet, Allah'ın izniyle, AK Parti'yi Anayasa'yı değiştirecek çoğunlukta iktidara getirecektir" dedi.

Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesince Ulubey ilçesinde yapımı tamamlanan kent meydanı projesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, millete çelme takmaya çalışanların, millet tarafından sandıklara gömüldüğünü söyledi.

Hiçbir ortak yanları olmayanların AK Parti'ye karşı aynı ittifak yaptığını anlatan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Paralel yapı ile bazı siyasi partiler yan yana geldi. Biz 30 Mart'ta yaşadığımız o sürecin farkına pek varmadık ama Türkiye, Mısır olmanın, Ukrayna olmanın, Suriye olmanın eşiğinden döndü. Kimin sayesinde, milletin sayesinde döndü. Millet demokrasiye, adamlarına ve geleceğine sahip çıktı. 7 Şubat'ta başlayan o operasyonlar, 17-25 Aralık operasyonları 30 Mart'ta sandıklara gömüldü."

-"Şimdi aynı ittifakı yapmaya çalışıyorlar"

Kurtulmuş, 30 Mart ve 10 Ağustos'ta ittifak yapanların, 7 Haziran öncesi de ittifaka gitmeye çalıştığını belirterek, "Diyorlar ki 'Aman şu HDP'ye barajı aştıralım da HDP barajı aşarsa Türkiye'de AK Parti iktidarının önüne geçmiş oluruz' Şunu çok açık söylüyorum, HDP barajı aşsa da aşmasa da bu millet, Allah'ın izniyle AK Parti'yi Anayasa'yı değiştirecek çoğunlukta iktidara getirecektir. Yine ittifaklar olacak, yine birtakım kirli hesaplar, kumpaslar olacak, yine Türkiye'nin gidişatına çelme takmak isteyenler olacak ama bu millet, istikrarın sürmesi için aynı istikamette oyunu kullanacaktır" diye konuştu.

-"Bütün partileri kapatsanız CHP yine de iktidar olamaz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "en büyük hayalim yüzde 35 oy almaktır" dediğini aktaran Kurtulmuş, "Bu millet, o oyu da size hiçbir zaman vermeyecek" dedi.

Kurtulmuş, "Türkiye'deki bütün partileri kapatsanız dahi CHP yine de iktidar olamaz" diyerek, şunları kaydetti:

"Millet CHP'nin ne olduğunu öyle iyi bilir ki tek parti olarak seçime girseler bile bu millet yüzde 25'ten, yüzde 30'dan yukarıya CHP'ye oy vermez. Onu da bildiği için diyor ki 'Benim en büyük hayalim yüzde 35' Biz yolumuza bakıyoruz. Allah'a çok şükür Türkiye'nin hem maddi zenginliği arttı hem gerçekten sözünün kıymeti arttı. Türkiye, dünyanın dört bir tarafına artık eli kolu uzanan bir ülke oldu. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa onlara kucak açan bir ülke oldu."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından kent meydanın açılışını yaparak Ulubey Belediyesini ziyaret etti.

Altınordu Belediyesinin filosuna eklenen araçların tanıtım törenine de katılan Kurtulmuş, Ordu'ya yatırımları anlattı ve yeni alınan araçları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan Ulubey ilçesine giden konvoyda yer alan Altınordu Belediyesine ait iki araç kaza yaptı. Kazada belediyenin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli Ercan Özdemir başından yaralandı. Özdemir, Ulubey Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement