Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Haksızlık yapılan örneklerin hem de böyle kamuoyu önünde köpürtülerek gösterilmesi, hiç 15 Temmuz yokmuş gibi bir FETÖ mağdurları lafının çıkarılması, kasıtlı olarak çıkarılmış bir algı operasyonunun sözüdür.

04.10.2016 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Haksızlık yapılan örneklerin hem de böyle kamuoyu önünde köpürtülerek gösterilmesi, hiç 15 Temmuz yokmuş gibi bir FETÖ mağdurları lafının çıkarılması, kasıtlı olarak çıkarılmış bir algı operasyonunun sözüdür. Buna karşı dikkatli olunmasını istirham ederim." dedi.

Kurtulmuş, AK Parti Ordu milletvekilleri ve Ankara'daki Ordulu bürokratlarla bir araya geldiği yemekte yaptığı konuşmada, Ordulu hemşehrileriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Kurtulmuş, Anadolu topraklarının yurt olarak edinilmesinden bu yana pek çok ihanet gördüğünü, ancak 15 Temmuz ihanetinin, Türkiye topraklarının gördüğü, Anadolu ve Rumeli topraklarının gördüğü en büyük ihanet hareketi olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, 15 Temmuz ihanetinin, milletin bütününe karşı yapıldığını, Türkiye'yi rotasından saptırmak isteyen, önceki darbelerle kıyaslandığında, sadece darbe yapıp yönetimi değiştirmek değil, Türkiye'yi bir iç savaşa ve ardından da yabancı işgale hazırlamak hedefiyle atılmış bir adım olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletin sokaklara çıktığını, cesaret ve kararlılıkla bu saldırıyı bertaraf ettiğini dile getiren Kurtulmuş, aynı şekilde TBMM ve siyaset kurumunun bütünüyle Türkiye'de çok ciddi bir demokrasi sınavı verdiğini vurguladı.

Kurtulmuş, medyanın da ilk andan itibaren görülmemiş bir şekilde dayanışma içinde bu sınavı başarıyla verdiğini kaydetti.

- "15 Temmuz'da ortaya konulan o ruh, canlı bir şekilde yaşayacak"

Kurtulmuş, "Unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Hem şehitlerin ve gazilerin hatıraları canlı tutulacak hem de 15 Temmuz'da ortaya konulan o ruh, canlı bir şekilde inşallah tarih boyunca yaşayacaktır. Bundan sonra 15 Temmuz, Türkiye'de 'Milli Birlik ve Demokrasi Günü' olarak, resmi tatil olacak, inşallah bu kıyamete kadar devam edecek." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye tarihine geçen bir başka günün de 7 Ağustos olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"7 Ağustos da 15 Temmuz kadar önemlidir. Uluslararası toplantılarda o 7 Ağustos mitingindeki muhteşem kalabalığı gösterdiğimizde orada bütün siyasi parti liderlerinin gelip konuşma yapmasını, Genelkurmay başkanının konuşma yapmasını, partiler üstü bir şekilde Türkiye'de o gün, bir meydanda 5 milyon insan İstanbul'da, aynı anda Türkiye'nin diğer illerinde yapılan mitinglerde de 10 milyon insanın sahaya çıkmış olması, herhalde dünyada hiçbir demokrasinin görmediği büyük bir demokrasi savunusudur, demokrasi mücadelesidir. Dolayısıyla 15 Temmuz ve 7 Ağustos, Türkiye siyasi tarihinin önemli iki dönüm noktası olarak şimdiden tarihe geçmiştir."

"Yufka yüreklilikle milli savunma yapılamaz"

Bundan sonra bu mücadelenin sürdürülmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, "Bu büyük ihaneti yapanlar bunun bedelini ödeyecekler. Yufka yüreklilikle milli savunma yapılamaz. Bu işe, bu örgütün içine kim, nerede, ne şekilde bir türlü girmişse bunlarla bir türlü irtibatı olmuş, bu darbe teşebbüsünün yanında, kenarında, arkasında, sağında, solunda durmuşsa bunun hesabını ödeyecektir. Bunu yaparken de adaletsiz davranmamak için üzerimize düşeni yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Şöyle bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. 15 Temmuz hiç olmamış gibi, böylesine büyük bir ihanet hiç olmamış gibi, bu ihanetin arkasında on binlerce insan yokmuş gibi... Evet, TBMM için uçağı kaldırıp bombalayan adam bir kişi, ama o bir kişinin arkasında belki on binlerce insan var. İmkanı olsa o üniformaya ve silaha sahip olsa, o silahı halka karşı kullanacak FETÖ mensubu bir sürü insan geride var. Dolayısıyla sanki 15 Temmuz hiç yaşanmamış gibi bir FETÖ mağdurları sözünün ortaya çıkmış olmasını gerçekten bir algı operasyonu olarak görmemiz lazım. 115 bin kişiyle ilgili işlem yapılmış. Açığa alınmış, soruşturma yapılmış, bir türlü hakkında işlem yapılmış. Bunların içinde haksızlık yapılanlar yok mu? Mutlaka vardır. Rakamını vermeyim, ama küçük bir miktardır. Yüzde 1 bile belki değildir. Benim de sizlerin de tanıdığınız haksızlık yapılan insanlar olabilir. Bu haksızlık yapılanlar düzeltilir, ama haksızlık yapılan örneklerin hem de böyle kamuoyu önünde köpürtülerek gösterilmesi, hiç 15 Temmuz yokmuş gibi bir FETÖ mağdurları lafının çıkarılması, kasıtlı olarak çıkarılmış bir algı operasyonunun sözüdür. Buna karşı dikkatli olunmasını istirham ederim."

Numan Kurtulmuş, bundan sonra Türkiye'nin kendi içine giren bu mikrobu kamudan temizleyeceğini belirterek, "Devletin bu örgütten arındırılması temin edilecek. Bunun için bu mücadele devam edecek." dedi.

"Adımlar hızla ve kararlılıkla atılacak"

Türkiye'nin ikinci olarak üzerinde yoğunlaşması gereken hususun, bundan sonra bir daha bu tür örgütlerin devleti ele geçirmeyi aklının ucundan dahi geçiremeyeceği tedbirleri ele almak, reformları ortaya koymak olduğunu aktaran Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bunun yolu da Türkiye'nin demokratikleşmesinin daha ileriye götürülmesinden geçiyor. Türkiye'de sivil, asker ilişkilerinin çok daha güzel bir şekilde düzenlenmesinden geçiyor. Türkiye'de anayasa reformu başta olmak üzere, yıllardır konuştuğumuz ve bir kısmı maalesef yarım kalmış olan reformların tamamlanmasından geçiyor. Türkiye'de ciddi bir şekilde kamu reformunun, adalet, eğitim reformunun yapılmasından geçiyor. Türkiye'nin demokratikleşmesini sağlayacak adımların hızla ve kararlılıkla atılması önümüzdeki önemli meselelerden birisidir. Bunu inşallah hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu, Türkiye'nin yapması gereken üzerindeki büyük tarihi bir sorumluluktur. Bunu yapmamış olursak, buralarda eksiklikler olursa, 15 Temmuz şehitlerinin ortaya koyduğu mücadelenin gereğini yapmamış oluruz. 7 Ağustos'ta ortaya konulan o dayanışma ruhunun da gereğini yerine getirmemiş oluruz. Bunun için siyasetin bir uzlaşı dili, rekabet dili içinde, birbirine hakaret etmeden, yok etmeye kalkmadan, siyaset kurumunun da kendisine çeki düzen vererek yolumuza Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Ümit ediyorum ki bu yasama döneminde de çok önemli adımlar atılacaktır. Başta yeni anayasa ve iç tüzük değişiklikleri olmak üzere."

"Türkiye daha güçlü olmak mecburiyetindedir"

Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2023 hedefleri bulunduğunu, bunların sadece AK Parti'nin, iktidar partisinin hedefleri değil, artık devletin hedefleri olduğunu belirten Kurtulmuş, "Çevremizdeki bütün gelişmeler gösteriyor ki Türkiye, daha güçlü olmak mecburiyetindedir. Ekonomik, siyasi bakımdan daha güçlü olmak mecburiyetindedir. Bu anlamda hem çevresindeki sorunları çözecek, dış politikada yeni değişen koşullar karşısında yeni perspektifler geliştirecek bir iradeyi ortaya koyuyoruz, diğer taraftan da Türkiye'nin ekonomik ve daha güçlü olmasını sağlayacak adımları atmaya gayret ediyoruz. Bu çerçevede Türkiye 2023 hedeflerini gerçekleştirecek, bu çalışmalarını süratle sürdürecektir." dedi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin bir olağanüstü halden geçtiğini dile getirerek, "Bu OHAL, vatandaşa ve özelikle iş dünyasına yansıyan bir OHAL değildir, olmamalıdır, olmayacaktır. Bu devlete karşı bir OHAL'dir. Devletin bu örgütlerden, yanlışlıklardan arındırılması sürecidir. Bu anlamda da işlerimizin gerçekten bir an evvel normalleşmesini sağlayacak adımları da atmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

"Ordu ili için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz"

Orduluların bürokraside etkili yerlerde olmasının Ordu ilinin geleceği bakımından önemli olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Biz ordu milletvekilleri olarak, Ordulu milletvekili arkadaşlarımız olarak, sizler de Ordulu bürokratlar olarak, zihnimizin bir tarafında ülkeyle ilgili genel çalışmalar hepimizin gündemini meşgul edeceği gibi bir taraftan da sorumluluk alanımız olan Ordu'da da en üst düzeyde çalışmalara gayret edeceğiz. Elimizdeki bu imkanları memleketimizdeki insanların da hayrına tahsis edecek şekilde iş birliği içinde dayanışma içinde olacağız. Bu anlamda milletvekili arkadaşlarımız, Ordu'da ilgili oldukları ilçelerin bundan sonraki süreçte daha ileriye gitmesi için gayret sarf edecekler. Bizler Ordu'nun daha ileriye gitmesi için ulaşımdan eğitime, sağlıktan turizme, ekonomiye kadar atılacak adımların atılması için gayret sarf edeceğiz. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.


Advertisement