Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avustralya'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avustralya'da

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avustralya\'da

Kurtulmuş: "G20 toplantıları bizim açımızdan son derece faydalı oldu"

10.09.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın Melbourne kentinde devam eden G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı'nda Türkiye'yi temsil eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, toplantıların Türkiye açısından son derece faydalı geçtiğini söyledi.

Kurtulmuş, Melbourne Sofitel otelinde düzenlenen toplantının ilk günkü bölümünün sona ermesinin ardından yaptığı değerlendirmede, "Bugün çok güzel, verimli toplantılar oldu. Hem G20'lerin bakanlar düzeyindeki toplantısının ilk oturumunu yapmış olduk, hem de sosyal partnerler dediğimiz işçi tarafı, işveren tarafı, sivil toplum tarafı, gençlik tarafı, onların da katıldığı son derece verimli tartışmalar yapıldı. İstihdamla, iş güvencesiyle, iş yerlerindeki sağlıkla ilgili çok verimli konuşmalar yapıldı" dedi.

Toplantılarda yaptığı konuşmalarda Türkiye'nin görüşlerini paylaştıklarını belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin önümüzdeki sene, dönem başkanlığını Avustralya'dan devralacağını hatırlattı. Kurtulmuş, bu süre içerisinde Türkiye'nin kendi gündemini belirleyerek G20 ülkelerinde söz konusu gündemin bir yıl boyunca tartışılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

ABD, Avustralya, Singapur Çalışma Bakanları ve İLO Genel  Direktörü ile ikili görüşmelerinin faydalı olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şunları belirtti:

"Yarın da 5-6  bakan arkadaşla ikili görüşmelerimiz olacak heyetler halinde. Yarın iki konuşma gerçekleştireceğiz, ikinci oturumda bize verilen süre içinde konuşmamızı yapacağız, kapanış oturumunda da kapanış konuşmasını yapacağız ve arkasından da Avustralya Çalışma Bakanı ile basın mensuplarının sorularını cevaplandıracağız. Böylece program yarın akşam itibarı ile bitmiş olacak. Bizim açımızdan son derece faydalı, Türkiye'nin ekonomik gelişmesini dünyaya anlatma şansı bulduğumuz, Türkiye'nin önündeki gündemini siyasilerle paylaştığımız önemli bir toplantı oldu, inşallah sonuçları da olumlu şekilde Türkiye'ye katkı sunacaktır diye düşünüyorum." - Victoria

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avustralya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement