Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Batman'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Batman'da

Kurtulmuş: ''(Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesi) Çok sinsi ve hain bir şekilde yapılmış bir saldırıdır.

26.10.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca 3 askerin şehit edilmesi olayı ile ilgili, "Çok sinsi ve hain bir şekilde yapılmış bir saldırıdır. Hayatını kaybeden askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah böyle olaylar bir daha olmaz" dedi.

Batman'da partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilerin Hakkari'deki hain saldırıya ilişkin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, başından beri milletin çözüm sürecinin başarıyla tamamlanmasını istediğini belirtti.

-"Tedbirli olmak lazım"

Sürecin bitmesini, yarıda kalmasını isteyen karanlık unsurların olduğunu, bunu başından beri bildiklerini vurgulayan Kurtulmuş, bunların bir takım tezgahlar ve oyunlar içinde olduklarını söyledi.

Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Maalesef bu süreçte örgütün de silah bırakmasını provoke etmek isteyen, milletin de barış sürecine ilişkin olumlu yaklaşımını ortadan kaldırmak isteyen bazı çevrelerin olacağı görünüyor. Bundan sonra da olacağı görünüyor. Tedbirli olmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi hangi provokasyonu yaparlarsa yapsınlar, hangi adımı atarlarsa atsınlar, çözüm sürecinin bir numaralı muhatabı milletin kendisidir, 77 milyonun kendisidir. Bölge halkıdır, bu bölgenin insanlarıdır."

Bölge halkının ve Türkiye'de yaşayan 77 milyon vatandaşın desteği devam ettiği müddetçe çözüm sürecinin istikametinde yollarına devam edeceklerini kaydeden Kurtulmuş, bunu yaparken de halkın güvenlik içerisinde yaşaması için gerekli tedbirleri alacaklarını vurguladı.

Güvenlik güçlerine karşı yapılacak bir takım provokatif eylemlerin önüne geçmek için de gerekli çalışmaları sürdüreceklerini anımsatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama maalesef dünkü olay son derece sinsi bir şekilde gerçekleştirilmiş bir saldırıdır. Çok sinsi ve hain bir şekilde yapılmış bir saldırıdır. Hayatını kaybeden askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah böyle olaylar bir daha olmaz. Bizim güvenlik güçlerimizin de bireysel anlamda çok daha dikkatli ve titiz bir şekilde bu süreçte davranmaları gerektiğini belirtmek istiyorum."

"Ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diliyorum" diyen Kurtulmuş, "Bir daha annelerin ağlamaması, ocakların sönmemesi için Allah'ın izniyle barış sürecini en kısa süre içerisinde tamamlama iradesine devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

-"Herkesin eli barış etrafında toplanmalıdır"

Güvenlik ile ilgili yeni hazırlanan paketin çözüm sürecine yansımasına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, bazı olayları bahane ederek sokakların terörize edilmesine, halkın korku içerisinde yaşatılmasına da müsaade edilemeyeceğine dikkati çekti.

Kurtulmuş, seçim barajlarının azaltılmasından, anadilde propaganda yapma serbestisine kadar bir çok alanda siyasal adımların atılabilmesi için önce güvenliğin sağlanması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Barut kokuları arasında, şehirlerin yakıldığı, yıkıldığı bir ortam içerisinde ne kadar istersek isteyelim zaten demokratik bir katılım sürecini sağlamış olmayız, olamayız. Bir eli molotofkokteylinde, diğer eli barış masasında olamaz, yürümez. Bu eşyanın tabiatına aykırı olan bir şeydir. Dolayısıyla herkesin eli barış etrafında toplanmalıdır. Bunun için de devletin güvenliği sağlaması lazım. Biz de bir anlamda barışçıl bir anlayış içerisinde bunların sağlanmasına gayret gösteriyoruz. Barış ve çözüm sürecine zarar gelmeyecek şekilde bunların gerçekleşmesine gayret ediyoruz."

-"Türkiye bu zor virajı da geçecektir"

Kurtulmuş, olaylara büyük kitlelerin katılmadığını hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu kadar olaylar oldu, büyük kitle, makul çoğunluk bunların içine girmedi. Dolayısıyla çözüm sürecinin garantisi de ülkemizde yaşayan makul çoğunluktur. Türklerin ve Kürtlerin makul çoğunluğudur. Biz de Türklerin gururunu, Kürtlerin onurunu koruyacak bir çözüm sürecinin gerçekleştirilmesine bütün gücümüzle gayret sarf ediyoruz. Her şeye rağmen ümitvarım, inşallah Türkiye bu zor virajı da geçecektir."

Kurtulmuş daha sonra Batman Valisi Azmi Çelik'i makamında ziyaret etti. Kurtulmuş ziyaretin ardından helikopterle Diyarbakır'a hareket etti. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Batman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu
    21:41 Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu

    Adana'da düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, etkinliği düzenli bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve koruyucu ailelere teşekkür etti. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise, bu kutsal faaliyete katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İftar programında çocuklarla eğlenceli oyunlar oynandı ve Hacivat ile Karagöz gösterisi yapıldı.

  • Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı
    21:41 Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı. Davutoğlu, programda yaptığı konuşmada, Samsun'un bilinçli seçmenlere sahip bir il olduğunu belirtti. Ayrıca, 31 Mart seçimlerinde halkın iktidara mesaj vereceğine inandığını ve temiz, ahlaklı bir belediyecilik anlayışını göstereceklerini söyledi. Davutoğlu, 1 Nisan sonrası için kaygılı olduğunu ifade ederek, toplumsal muhalefetin yoğunluk oluşturduğunu ve siyasetlerini daha güçlü bir şekilde yapma sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?
    21:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Ataşehir İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanının fotoğrafının veya afişinin paylaşılmasından utanıp utanmadığını sordu. Yönter, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adaylarının seçimi kazanacağını belirtti ve İstanbul'un tek gündemi olan bir belediye başkanının yönetmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun 5 yıldır İstanbul'da görülmediğini iddia ederek, İstanbul'un son 5 yılda 50 yıl kaybettiğini söyledi.

  • Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı
    21:39 Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı

    Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kıraathanede Dengbej Evi, kütüphane, okuma, sergi ve toplantı salonları bulunuyor. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, yapıyı Beyaz Saray'a benzeterek, Şırnak halkının buraya Beyaz Saray dediğini söyledi. Yarka, gençlere yönelik projelerinin olduğunu ve dijital gençlik merkezi yapacaklarını belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi
    21:38 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı ve vatandaşlara seslendi. Özel, oy kullanmaya kadar herkesin komşularına, müşterilerine, öğrencilerine, arkadaşlarına ulaşarak CHP'ye destek vermelerini istedi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.


Advertisement