Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bosna Hersek'te - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bosna Hersek'te

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bosna Hersek\'te

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin her zaman Bosna'nın mücadelesinden çok şey öğreneceğini söyledi.

27.09.2014 15:15  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin her zaman Bosna'nın mücadelesinden çok şey öğreneceğini söyledi.

Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkanı Süleyman Tihiç'in cenaze törenine katılmak üzere, beraberindeki heyetle Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya gelen Kurtulmuş, cenaze töreninin ardından restorasyonu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yapılan Fatih Sultan Mehmed Camisi'ni ve Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in Kovaçi Şehitliği'ndeki kabrini ziyaret etti.

Burada TRT ve AA'ya açıklamada bulunan Kurtulmuş, bugün ebediyete uğurladıkları Süleyman Tihiç'in hem komünist rejim döneminde hem de ondan sonraki bağımsızlık mücadelesinde merhum Aliya İzzetbegoviç ile yan yana, omuz omuza mücadele eden, onun ilk arkadaşlarından biri olduğunu belirtti.

Hem Tihiç'i hem de İzzetbegoviç'i tanıma şerefine nail olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Onlar hakikatten Avrupa'nın göbeğinde, 20. yüzyılın ortasında bir milletin doğuşunu ortaya çıkaran insanlar. Burada büyük bir tarih yazdılar. Şimdi bu Bosna topraklarında Boşnaklar serbestçe, özgürce dolaşabiliyorlarsa, bunu o zor şartlarda verilen mücadeleye borçlular" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Bosna Hersek'in kendileri için sadece Balkanlar'daki bir ülke adı olmadığını kaydederek, Bosna Hersek'in kendileri için Bursa'dan, Sakarya'dan, Edirne'den ve Manisa'dan farkı olmadığını ifade etti.

"Buraya geldiğimiz zaman, kendimizi Bursa'ya, Manisa'ya, Edirne'ye gelmiş gibi hissediyoruz" diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Osmanlı ruhunu, Osmanlı kültürünü, o diri kültürü bugün bile çok canlı şekilde yaşatan bir millet. Çok acılar çektiler, çok büyük mücadeleler verdiler, ama Süleyman Tihiç ve Aliya İzzetbegoviç gibi insanlar sayesinde de gerçekten insanlık tarihine altın harflerle yazılacak bir bağımsızlık mücadelesini ortaya koydular. Kendilerine cenab-ı Allah'tan rahmet diliyoruz. Türkiye olarak Bosna'ya, Bosna'nın mücadelesine, Bosna halkına gösterdiğimiz dayanışmayı bir kez daha göstermek için bugün Süleyman Tihiç merhumun cenazesine katılmak üzere milletvekil ve genel başkan yardımcısı arkadaşlarımızla birlikte burada olduk ve acılarını paylaşmaya gayret ettik. Allah rahmet eylesin. Süleyman Tihiç'in ailesine ve Bosna halkına başsağlığı diliyorum."

"Türkiye, her zaman Bosna halkının yanında olacak"-

Kurtulmuş, Türkiye'nin her zaman Bosna halkının yanında olacağını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye, her zaman Bosna'nın mücadelesinden çok şey öğrenecek, Aliya İzzetbegoviç'in kimliğinden, onun şahsiyetinden, onun ortaya koyduğu değerli fikirlerden. Özellikle bugün bir tarafta İslam adına aşırılıkların sergilendiği, diğer tarafta bunu bahane ederek İslamofobi adına İslam'a karşı bir sürü tuzakların kurulduğu dünyada gerçekten Aliya İzzetbegoviç'in o zor şartlarda verdiği mücadelede, 'Müslümanlık nasıl olur', onu ortaya koyduğu mücadeledeki fikirlere ihtiyaç var. İslam'ın o gülen yüzüne ihtiyaç var. Savaşta bile düşmanlarına dokunmayan görüşe ihtiyaç var. Hem Aliya İzzetbegoviç'e, hem de bağımsızlık mücadelesinin şehitlerine Allah'tan rahmet diliyor, bugün ebediyete uğurladığımız Süleyman Tihiç'i bir kere daha hayırla yad ediyoruz."

- Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bosna Hersek'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement