Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Budapeşte'de Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Budapeşte'de Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Budapeşte\'de Açıklaması

''Macaristan ve Türkiye ortak projelerle birbirini daha iyi bir şekilde tanımaya çalışıyor.

09.11.2014 22:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Macaristan ve Türkiye ortak projelerle birbirini daha iyi bir şekilde tanımaya çalışıyor. Avrupa'da, Türkiye'nin en yakın müttefiklerinden biri Macaristan hükümeti. İkili ilişkilerimiz her geçen gün daha da kuvvetleniyor" dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen, Avusturya'ya Göçün 50.Yılı Etkinliği'ne katılan Kurtulmuş, Viyana'daki ziyaretinden sonra Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye geçti.

Kurtulmuş'u, Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı'nın yanı sıra Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül ve Türk İşbirligi ve Kalkinma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Macaristan Temsilcisi Pınar Özcan karşıladı.

Budapeşte'deki Osmanlı dönemi eserlerinden Gül Baba Türbesi'ni ziyaret eden Kurtulmuş daha sonra Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezini gezerek çalışmalar hakkında brifing aldı.

Macaristan ziyaretini AA muhabirine değerlendiren Kurtulmuş, ikinci kez geldiği Budapeşte'de birçok Osmanlı eserinin bulunduğuna değinerek, "Macaristan'ın dört bir tarafında Osmanlı'dan kalan birçok tarihi eser var. Özellikle TİKA vasıtasıyla bu eserleri restore ederek yeniden kültür hayatına kazandırıyoruz" dedi. Kurtulmuş, Macaristan'ın birçok şehrinde bulunan Osmanlı dönemi eserlerinin restorasyon faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin çalışmalarını değerlendiren Kurtulmuş, "Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Budapeşte'nin merkezinde çok güzel bir binaya sahip. Burada çok güzel faaliyetler yaptıklarını görmek de ayrı bir mutluluk. Yunus Emre Enstitüsü sunduğu imkanları daha da arttırmaya gayret ediyor" dedi.

Kurtulmuş ayrıca Türkiye'nin ekonomik ve siyasi gücü arttıkça dünyanın diğer bölgelerinde de bu tür faaliyetlerin devam edeceğini, Macaristan'ın bu bağlamda çok güzel bir örnek olduğunu anlattı.

Macar ve Türk siyasetçilerin çok iyi bir diyalog içinde olduğunu belirten Kurtulmuş, "Macaristan ve Türkiye ortak projelerle birbirini daha iyi bir şekilde tanımaya çalışıyor. Avrupa'da özellikle Türkiye'nin en yakın müttefiklerinden biri Macar hükümeti. İkili ilişkilerimiz her geçen gün daha da kuvvetleniyor" diye konuştu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin de çok iyi olduğuna değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Macaristan ile siyasi, ekonomik ve kültürel olarak çok iyi ilişkiler içindeyiz ve bu ilişkiyi her geçen gün daha da arttırıyoruz. Bu işbirliğinin daha da ileriye gideceğini umut ediyorum. Türkiye'nin Macarlara tanıtılması ve buradaki Osmanlı eserlerinin korunması eş zamanlı olarak yürütülecektir." - Budapeşte

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Budapeşte'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement