Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "İslam'ın Hikmetini Japonlara Anlatabilecek Medeni Bir Sese, Soluğa... - Son Dakika
Dünya

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "İslam'ın Hikmetini Japonlara Anlatabilecek Medeni Bir Sese, Soluğa...

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "İslam\'ın Hikmetini Japonlara Anlatabilecek Medeni Bir Sese, Soluğa...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, temasları kapsamında geldiği Japonya’nın başkenti Tokyo’da kıldığı cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada,” İslam’ın hikmetini, irfanını bütün Japonlara yayabilecek, anlatabilecek gerçekten medeni bir sese, medeni bir soluğa ihtiyaç var” dedi.

13.03.2015 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, temasları kapsamında geldiği Japonya'nın başkenti Tokyo'da kıldığı cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada," İslam'ın hikmetini, irfanını bütün Japonlara yayabilecek, anlatabilecek gerçekten medeni bir sese, medeni bir soluğa ihtiyaç var" dedi.

Resmi temasları kapsamında Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, cuma namazını Tokyo Camii'nde kıldı. Kurtulmuş, Japonca ve Türkçe olarak hutbelerin de okunduğu cuma namazının ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş açıklamalarında, Japonya'nın İslam'la tanışmasının eski tarihlere dayandığını kaydederek, "Özellikle Sibirya'dan Kazan Türklerinin buraya gelmesiyle birlikte başlayan bir burada Müslümanlaşma, Müslümanlıkla tanışma süreci var. Biraz sonra kabrini ziyarete gideceğimiz Abdül Reşit İbrahim, Kazan Müslümanlarının öncülerinden, fevkalade önemli bir isim. Türkiye'de maalesef çok az tanınıyor. Son derece önemli ve çok yönlü bir şahsiyet. Ta Kazan'dan, bir tarafı Özbek bir tarafı Türk olan birisi. Oradan buraya gelmiş Japonya'da uzun yıllar faaliyette bulunmuş, hem önemli bir bilim adamı hem önemli bir seyyah hem de aynı zamanda önemli bir mücahit" dedi.

İslam'a karşı yapılan faaliyetlere değinen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Son zamanlarda İslam adına ortaya çıkan karanlık bazı görüntülerin, bir takım İslamofobiya faaliyetleriyle birlikte, bütün dünyada olduğu gibi Japonya'da da İslam'ın adını kirlettiği, Japon toplumu ile Müslümanlık arasına bir mesafe koymaya başladığını maalesef görüyor ve biliyoruz. Dolaysıyla İslam ortaya konulan bir takım terör örgütlerinin, bir takım terör gruplarının İslam'ı baskıyla, İslam'ı kafa kesmekle, İslam'ı adam öldürmekle, insanlara zulüm etmekle neredeyse eş değer gösteren bu yanlış uygulamaların aksine bu değerli kardeşlerimizin, Japon kardeşlerimizin temsil ettiği gibi İslam'ın hikmetini, irfanını bütün Japonlara yayabilecek, anlatabilecek gerçekten medeni bir sese, medeni bir soluğa ihtiyaç var. Bu Tokyo Cami, İslam'ın medeni yüzünü Japonya'ya tanıtan gösteren önemli bir merkezdir" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Tokyo Camii'nin aktif bir şekilde Japonlara hizmet etmesinden dolayı memnun olduğunu sözlerine ekleyerek, "Türkiye olarak bu caminin bundan sonraki süreçlerde de önemli bir kültür, irfan ve hikmet merkezi olarak faaliyetlerine devam etmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz. Ümit ediyorum ki İslam'ın güler yüzü, İslam'ın medeni yüzü, İslam'ın gerçek yüzü İslam'ın insancıl yüzü buradan bu merkezden bütün Japon halkına, bütün Japon milletine yayılmaya devam edecektir" açıklamasını yaptı. - TOKYO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: 'İslam'ın Hikmetini Japonlara Anlatabilecek Medeni Bir Sese, Soluğa... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.


Advertisement