Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Isparta'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Isparta'da Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi artık üst üste gelmiş, örtüşmüş, aynileşmiştir.

21.10.2016 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, " Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi artık üst üste gelmiş, örtüşmüş, aynileşmiştir. Bundan sonra AK Parti, Türkiye'nin birliğinin, dirliğinin teminatı olarak Türkiye'nin ekonomik, siyasi kalkınmasının merkezi olması vasfını kollayarak yoluna devam edecektir." dedi.

Kurtulmuş, Isparta'da valilik, belediye ve partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki akademik yıl açılışının ardından Vali Şehmus Günaydın ile görüşen Kurtulmuş, kentin sorunları ve devam eden projeler hakkında bilgi aldı.

Isparta Belediye Başkanlığına geçen Kurtulmuş, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a da çalışmalarında başarılar diledi.

Anadolu'nun ruhunu yansıtan Isparta'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, "Burada 7 Ağustos'taki Yenikapı ruhunun Isparta'da güçlü bir şekilde var olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duydum." diye konuştu.

- "Bu kıymeti hepimiz bilmek mecburiyetindeyiz"

Türkiye'nin 15 Temmuz'da çok büyük bir badire atlattığını hatırlatan Kurtulmuş, "Siyasi farklılıklarımız, görüş farklılıklarımız olabilir, bu farklılıklarımızı sürdüreceğiz. Hiç kimse kendi farklılığını bir tarafa bıraksın da herkes aynı şeyi düşünsün diyemeyiz. Zaten bu demokrasi olmaz. 7 Ağustos'tan sonra bir kere daha öğrendiğim şey, demokrasinin kıymetidir. Bu kıymeti hepimiz bilmek mecburiyetindeyiz. Ayrıca hepimizin üzerinde 15 Temmuz şehitlerinin bize yüklediği manevi sorumluluk var. 14 Temmuz'da ne kadar çalışıyorsak 15 Temmuz'dan sonra daha fazla çalışacağız." açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'nin uzunca bir süredir DEAŞ, PKK, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadele verdiğine dikkati çeken Kurtulmuş, bu mücadelenin de çok çetin bir şekilde verildiğini, bunun için birlik beraberlik içerisinde olunması gerektiğinin altını çizdi.

Kurtulmuş, "Bu terör örgütlerine acımak söz konusu olamaz. Eğer zalime acırsanız bu, mazluma zulüm olur. Mazlum milletimizi bu örgütlerden uzak tutmak mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

- AK Parti İl Başkanlığını ziyaret

Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun'dan faaliyetlerine ilişkin bilgi alan Kurtulmuş, daha sonra partilere hitabında, 15 Temmuz'da gösterdikleri mücadeleden dolayı teşekkür etti.

Anadolu'daki pek çok şehrin darbenin 15 Temmuz'un şiddetini anlamadığını ancak Isparta'nın, buradan Ankara'ya gitmek üzere harekete geçen askerlerin önüne geçerek, birtakım eşkıyanın Ankara'daki katliamın büyümesini önlediğini ifade etti.

Kurtulmuş, 15 Temmuz'un unutulmamasını, unutturulmaması gerektiğini vurguladı.

"Yine ortaya çıkmıştır ki, Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi artık üst üste gelmiş, örtüşmüş, aynileşmiştir." diyen Kurtulmuş, "Bundan sonra AK Parti, Türkiye'nin birliğinin, dirliğinin teminatı olarak Türkiye'nin ekonomik, siyasi kalkınmasının merkezi olması vasfını kollayarak yoluna devam edecektir." ifadelerini kullandı.

- STK'larla bir araya geldi

Kurtulmuş, bir otelde, kentin sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Kurtulmuş, katılımcıların sorunlarını dinledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Isparta'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement