Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Mostar'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Mostar'da

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Mostar'ın her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden onarmayı çok şükür Allah lütfetti.

12.04.2016 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Mostar'ın her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden onarmayı çok şükür Allah lütfetti. Önümüzdeki dönemde de Mostar'da kalan diğer izlerimizi düzenleyerek, onları tamir ederek, buradaki eserlerin bir kısmı daha ihya edilecek." dedi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin "ortak ülke" olduğu 19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı'na katılmak üzere özel uçak "GVA" ile Mostar'a geldi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Mostar Belediye Başkanı Ljubo Beslic, Mostar Başkonsolosu Ayşe Selcan Şanlı ve diğer ilgililer tarafından Mostar Havalimanı'nda karşılanan Kurtulmuş, daha sonra beraberindeki heyetle Koski Mehmet Paşa Camisi'ni ziyaret etti. Kurtulmuş, cami avlusuna geçerek Mostar Köprüsü'nü de fotoğrafladı.

Kurtulmuş, burada gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Mostar'ın hemen savaştan sonraki halini de hatırladığını, Osmanlı'dan kalma bütün eserlerin, Mostar Köprüsü'nün, camilerin, binaların delik değişik edildiğini aktardı.

Mostar'ın artık yavaş yavaş toparlandığını ifade eden Kurtulmuş, "Gördüğümüz kadarıyla şehir, özellikle son birkaç yılda daha da iyi bir hale gelmiş. Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden onarmayı çok şükür Allah lütfetti. Önümüzdeki dönemde de Mostar'da kalan diğer izlerimizi düzenleyerek, onları tamir ederek buradaki eserlerin bir kısmı daha ihya edilecek. TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Anadolu Ajansı, TRT, bütün Türk kurumları burada faaliyet gösteriyor. Gerçekten burada halkla iç içe olarak çok güzel bir şekilde faaliyetleri icra ediyorlar. Mostar'ı ihya edilmiş olarak görmek Türkiye olarak bize onur veriyor." diye konuştu.

- Türkiye fuara "ortak ülke" olarak katılıyor

Fuarın, 19'uncusunun yapıldığını dile getiren Kurtulmuş, Türk firmaları ile sektör kuruluşları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi gibi birçok kuruluşun yer aldığını ifade etti.

Türkiye'nin bu sene fuara ortak ülke olarak katıldığını ve açılışını Türkiye'nin yapacağını belirten Kurtulmuş, "Ümit ederim ki Mostar'ın yeniden ihyası, inşası bakımından da çok büyük katkısı olacak. Türkiye ile hem Hersek bölgesi hem de Mostar şehrinin ilişkilerinin daha ileriye gitmesi için, bu fuarın önemli katkı sunacağını ümit ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Mostar Köprüsü'nü gören Koski Mehmet Paşa Camisi avlusunda Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ve Bosna Hersek Federasyon Başbakanı Fadil Novaliç ile bir araya geldi. Kurtulmuş, Zvizdiç ve Novaliç daha sonra Mostar Köprüsü manzarası eşliğinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Mostar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement