Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Temel Atma Törenine Katıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "İnşallah Türkiye siyasi ve iktisadi istikrarıyla, kaoslar ve krizler içerisine düşmeden, diğer taraftan da terör ve terör örgütlerini sonlandırarak onların arkasındaki hain odakların emellerini boşa çıkararak yoluna devam edecektir" "Gerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı il ve ilçelerimizde sürdürülen terör faaliyetleri, gerekse hem PKK hem DEAŞ tarafından ülkenin birçok yerinde canlı bombalar vasıtasıyla ortaya konulan terör çalışmalarının esas amacı Türkiye'nin yolunu kesmektir" "Asla buna müsaade etmeyeceğiz.

18.06.2016 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

"İnşallah Türkiye siyasi ve iktisadi istikrarıyla, kaoslar ve krizler içerisine düşmeden, diğer taraftan da terör ve terör örgütlerini sonlandırarak onların arkasındaki hain odakların emellerini boşa çıkararak yoluna devam edecektir"

"Gerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı il ve ilçelerimizde sürdürülen terör faaliyetleri, gerekse hem PKK hem DEAŞ tarafından ülkenin birçok yerinde canlı bombalar vasıtasıyla ortaya konulan terör çalışmalarının esas amacı Türkiye'nin yolunu kesmektir"

"Asla buna müsaade etmeyeceğiz. İnşallah sizlerin duasıyla, milletin kararlılığıyla her tarafta inşallah birlik ve beraberlik içerisinde sofralarımızı paylaşarak yolumuza devam edeceğiz"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İnşallah Türkiye siyasi ve iktisadi istikrarıyla, kaoslar ve krizler içerisine düşmeden, diğer taraftan da terör ve terör örgütlerini sonlandırarak onların arkasındaki hain odakların emellerini boşa çıkararak yoluna devam edecektir." dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Ünye Belediyesi Ticaret Merkezi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Kurtulmuş, güzel bir ramazan ayını idrak ettiklerini belirterek, "Ama bizim kadar şanslı olmayanlar var. Dünyanın birçok yerinde maalesef ramazan ayı olmasına rağmen iftar ya da sahur sofralarında tepelerinde yağan bombalarla uyananlar, ya da açlık, kıtlık ve yoksulluk içerisinde sofralarına yarım dilim ekmek, yarım bardak temiz su bulamadan o sofralara zar zor erişenler var. Allah'a çok şükür Türkiye, İslam dünyasının birçoğuna göre çok daha iyi durumdadır." diye konuştu.

Ancak birilerinin Türkiye'deki mevcut istikrarı, mevcut huzur ve esenlik ortamını ortadan kaldırmak için dört koldan hareket ettiğini dile getiren Kurtulmuş, "Bir taraftan terör örgütleri, bir taraftan terör örgütlerinin arkasındaki birtakım iç ve dış odaklar, bir tarafta her halükarda 'Türkiye yükselmesin, Türkiye ileriye gitmesin, Türkiye güçlenmesin' diye arzu edenler her vesileyle de Türkiye'de de maalesef her ortamı ciddi şekilde olumsuz hale getirmek için her imkanı kullanıyorlar. İşte terör sadece bunlardan birisidir." ifadesini kullandı.

"Terörün asıl amacı Türkiye'nin yolunu kesmek"

Kurtulmuş, terörün asıl amacının Türkiye'nin yolunu kesmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı il ve ilçelerimizde sürdürülen terör faaliyetleri, gerekse hem PKK hem DEAŞ tarafından ülkenin birçok yerinde canlı bombalar vasıtasıyla ortaya konulan terör çalışmalarının esas amacı Türkiye'nin yolunu kesmektir. Bu terörü yapanlar da biliyorlar ki Türkiye'yi bölmek, parçalamak mümkün değil. Bu millet tesadüfen bir araya gelmiş millet değildir. Bu millet bu topaklarda, Anadolu coğrafyasında asırlardır birlikte, huzur içerisinde, barış içerisinde yaşamış bir millettir. Bu millet aynı tarihi paylaşmış, aynı coğrafyayı paylaşmış, aynı kültürü paylaşmış, aynı adetleri ve görenekleri paylaşmış, aynı dini paylaşmış, aynı kıbleyi paylamış, aynı Peygamber, aynı Allah'a inan insanlardır. Dolayısıyla bu milletin insanlarını ne etnik olarak bölmek mümkündür, ne de mezhep olarak bölmek mümkündür."

Bunu terör örgütlerinin de bildiğini ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O terör örgütlerinin ağababaları da biliyor. Biliyorlar ki bu milleti birleştiren ruh, bir günde, iki günde ortaya çıkan ruh değil, asırlardır süzülen bir ruhtur. Bundan dolayı asla bizi bölemeyeceklerini, bu ülkenin üzerinde asla bir operasyon yapamayacaklarını en az sizin, benim kadar biliyorlar. Peki niye o kadar terör örgütlerine imkan sağlıyor, sırtını sıvazlıyorlar? İstedikleri şudur; yeniden tarihiyle, kökleriyle buluşan bu aziz millet, yeniden şehirleri, kentleri abat olarak güçlü şekilde ayağa kalkmasın, Osmanlı'nın, Selçuklu'nun torunu olan bu aziz millet yeniden güçlü millet, yeniden güçlü devlet, dünyada sözü dinlenen, söyledikleri dünya milletlerinin etkilendiği bir ülke olarak ortaya çıkmasın. Türkiye son 14 yılda yakaladığı bu istikrarını, bu hızlı yürüyüşünü durdursun, istikrarın yerini kaos alsın, Türkiye'nin hızlı yürüyüşünün yerini, yerinde debelenen, çukura batmış bir Türkiye alsın. Asla buna müsaade etmeyeceğiz. İnşallah sizlerin duasıyla, milletin kararlılığıyla her tarafta inşallah birlik ve beraberlik içerisinde sofralarımızı paylaşarak yolumuza devam edeceğiz."

"Bu milleti bölmeye kimsenin gücü yetmez"

Numan Kurtulmuş, ramazan ayında kurulan kalabalık sofraları hatırlatarak, "Dolayısıyla kimse heveslenmesin. Bu sofralar olduğu sürece, bu iftarlar olduğu sürece, bu Allahü Ekber sesleri insanların gönlüne, sofrasına huzur ve bereket getirdiği sürece bu milleti bölmeye kimsenin gücü yetmez, kimsenin hayali yetmez. Ama Türkiye'yi uğraştırmak istiyorlar. Türkiye'yi ayaklarından çekmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Buna en güzel cevabı da millet olarak sizler veriyorsunuz. Türkiye istikrarı seçiyor. Türkiye 1 Kasım seçiminde istikrarı seçti, ekonomik ve siyasi olarak daha ileriye gideceğinin sözünü verdi. Şimdi sorumluluk bizde." diyen Kurtulmuş, "Biz de bu sorumluluğu sizin adınıza, sizin vekaletinizle yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah Türkiye siyasi ve iktisadi istikrarıyla, kaoslar ve krizler içerisine düşmeden, diğer taraftan da terör ve terör örgütlerini sonlandırarak onların arkasındaki hain odaklarının emelleri boşa çıkararak yoluna devam edecektir." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasının ardından AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve diğer protokol üyeleriyle birlikte 20 ayda tamamlanması hedeflenen inşaatın temelini attı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Temel Atma Törenine Katıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement