Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un Makedonya Ziyareti - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un Makedonya Ziyareti

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş\'un Makedonya Ziyareti

Makedonya’da nüfusunun tamamına yakınını Türklerin oluşturduğu Plasnitsa beldesinde tadilatı ve donanımı Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı’nca yapılan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından hizmete açıldı.

11.10.2014 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'da nüfusunun tamamına yakınını Türklerin oluşturduğu Plasnitsa beldesinde tadilatı ve donanımı Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı'nca yapılan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından hizmete açıldı.

TİKA Makedonya'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede çeşitli temaslarda ve açılış programlarına katılmak üzere Makedonya'da bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, tadilatı ve donanımı TİKA tarafından yapılan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı. Makedonya'da, Türkçe'nin resmi dil olduğu ve Türk bayrağının dalgalandığı iki belediyeden biri olan Plasnitsa'ya girişte Türk bayrakları ve "Türkiye" sloganlarıyla karşılanan Kurtulmuş, vatandaşları selamladı.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, çarşamba gününden bugüne Makedonya'da bulunduğunu belirterek, bu süre zarfında Valandova'dan Üsküp'e, Kalkandelen'den Plasnitsa'ya ülkenin en doğusundan en batısına birçok yeri ziyaret ettiğini anlattı. Plasnitsa'da Türk bayrakları ve "Türkiye" sloganlarıyla karşılanmalarını hiçbir zaman unutmayacağını aktaran Kurtulmuş, "Biz sürekli sizin yanınızda, sizinle birlikte olacağız. Bugün burada çektiğimiz resimleri, nasip olursa çalışma odamda masamın üstüne ya da kütüphanemde bir yere mutlaka koyacağım ve her zaman Plasnitsa halkını hatırlayacağım" şeklinde konuştu.

Törene katılan Makedonya Eğitim Bakanı Abdülhakim Ademi de okulun tadilat ve donanımını gerçekleştiren TİKA'ya teşekkür ederek, "Eğitime yapılan yatırımlar, aslında geleceğe yapılmış yatırımlardır" ifadesini kullandı. Törene ayrıca Makedonya Ekonomi Bakanı Bekim Neziri, Makedonya Başbakan Yardımcıları Fatmir Besimi ve Musa Caferi, Devlet Bakanı Furkan Çako, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül öğrenciler ve belde sakinleri katıldı.

Ustruga ve Ohri ziyaretleri Kurtulmuş, daha sonra, Ustruga şehrine geçerek, burada tadilatı TİKA tarafından sürdürülen tarihi Mustafa Kebir Camisi'nde incelemelerde bulundu ve yetkililerden cami hakkında bilgi aldı.

"ÜSKÜP TÜRKİYE'DEKİ ŞEHİRLERDEN BİRİ GİBİ"

Kurtulmuş, ayrıca, aynı şehirdeki 18. yüzyıla ait Halveti-Hayati Hasan Baba Tekkesi'ni de ziyaret etti. Ustruga'dan Ohri'ye geçen Kurtulmuş, burada da Pir Mehmet Hayati Halveti Dergahı ve Camisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası Makedonya'daki temaslarını değerlendiren Kurtulmuş, Üsküp'ün Türkiye'deki şehirden biri gibi olduğunu kaydederek, "Bu özelliğini de bugüne kadar taşımış olan bir şehir. Hatta şunu dahi söyleyebilirim: Üsküp bizim şehirlerimizden daha fazla Osmanlı özelliğini koruyabilmiş. İnşallah kıyamete kadar da korur" diye konuştu. Makedonya'ya gezisini yoğun ve faydalı olarak nitelendiren Kurtulmuş, gerek Cumhurbaşkanı Gyırge İvanov gerekse Başbakan Nikola Gruevski ile yaptıkları görüşmelerde gelecekte yapılması planlanan projeler üzerinde durduklarını ifade etti. Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, üç günlük Makedonya temaslarını tamamlayarak, Ohri'deki Sveti Apostol Pavle Havaalanından kalkan özel uçakla ülkeden ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un Makedonya Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • m m: memleketi kan götürüyor. beyefendiler geziyorlar 0 0 Yanıtla

Advertisement