Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve Bakanlar Şanlıurfa'da (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve Bakanlar Şanlıurfa'da (2)

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve Bakanlar Şanlıurfa\'da (2)

Kurtulmuş: 31 VATANDAŞIMIZI KAYBETMİŞ OLDUK Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, beraberindeki bakanlarla Suruç'taki canlı bomba patlamasında yaralananları Şanlıurfa'daki hastanede ziyaret etti.

20.07.2015 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtulmuş: 31 VATANDAŞIMIZI KAYBETMİŞ OLDUK

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, beraberindeki bakanlarla Suruç'taki canlı bomba patlamasında yaralananları Şanlıurfa'daki hastanede ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan ve ölü sayısının 31'e yükseldiğini açıklayarak Kurtulmuş, Türkiye'nin en iyi antiterör uzmanlarının bölgede araştırma yaptığını ve şu saate kadar saldırıyı üstlenen bir örgütün olmadığını söyledi.

Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte patlamada yaralananları, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti, Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen hastane ziyareti sırasında hastane girişinde etten duvar ören polisler, içeriye kimseyi almadı. Basın mensuplarının da içeri alınmadığı hastane ziyareti yaklaşık 30 dakika sürdü. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve beraberindeki bakanlar, yeniden Valilik binasına geçtiler.

Valilikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin en iyi antiterör uzmanlarının bölgede araştırma yaptığı söyledi. Patlamadaki ölü sayısının 31'e yükseldiğini açıklayan Kurtulmuş, "30 kişi ölmüştü, son akşam saatlerinde bir yurttaşımız daha öldü. 31 vatandaşımızı kaybetmiş olduk. Şuan hastanelerde 40 kişi var. Bunların bir kısmı biraz daha stabil durumda, geri kalanları da taburcu edildiler. Gerçekten ağır ve üzücü bir tablo. Türkiye'nin dört bir tarafından gelmiş insanlar; biri Hatay'dan, bir başka arkadaşımız Kastamonu'dan gelmişti. Birecik, Adana'dan gelmişti ve bu insanlar maalesef hain bir saldırının kurbanı olarak şu anda hastanede ve inşallah şifa bulurlar ve ayağa kalkarlar. Ayrıca olay anından itibaren 25 bomba uzmanı, Türkiye'nin en iyi uzmanları olay yerine sevk edildi. Bir canlı bomba olma ihtimali bütün detayları ile ortaya konulmaya çalışılıyor ve en ufak bulgular değerlendiriliyor. İlk bulgular bunlar ama kesin netleşmeden şudur, budur dememiz mümkün değil ama dünyanın belki en iyi canlı bomba uzmanları ve antiterör uzmanları bu çalışmayı yapıyorlar" dedi.

Patlamayla ilgili titiz ve detaylı çalışma yapıldığını ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Ölen vatandaşlarımızın cesetleri şu anda birisi Urfa'da, geri kalanları ise akşam saatlerinde Gaziantep Adli Tıp morguna kaldırılmış oldu. Titiz bir şekilde çalışmalar sürdürülecek. Kiminin kimlikleri tespit edildi. Kimilerinin de kimliklerinin tespit çalışması olacak. Kimlikler tespit edildikçe cenazeler ailelerine teslim edilecek. Aileler Türkiye'nin dört bir tarafından gelen bu cenazeleri aileleri defin edecekler. Hazin bir tablo, hastane ortamında da ziyaret ettik. Bunlar da insan evladı. Bu insanların da her birisinin anası, babası var sevdiği insanlar var, her birisinin çevresi var, umutları ve hayalleri var. Bu insanların hayallerini öldürmenin kimsenin hakkı yok. Dolayısıyla biz buna karşı hep beraber duracağız, dimdik ayakta duracağız ve Allah'ın izni ile Türkiye Ortadoğu'daki başka ülkeler gibi yapılmak istenen bu ülkemizin bu memleketin bu hale gelmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor. Henüz şu saate kadar herhangi bir örgüt bunu üstlenmedi. Biliyorsunuz bu tür örgütlü faaliyetlerde örgütler kendilerince uygun gördükleri bir zamanda üstlenirler. O da ihtimallerden birisidir. Sonuna kadar araştırılacak ne varsa, kim varsa bu saldırının arkasındakiler aydınlatılmaya çalışılacaktır. Bu tür ortamlarda piyasada doğru ve yanlış bilgi aynı anda bazı çevrelerde ortalığı karıştırmak için bir sürü bilgi üretir. Bu bilgilerin tamamı doğrulanmış bilgiler. Bu bilgiler doğrulandığı için biz buradayız ve sizlerle paylaşacağız. Her şey şuan kontrol altında, en ufak ayrıntıyı bulmaya çalışıyoruz. Hiçbir şeyi ihmal etmemeye çalışıyoruz. En ufak detayı kaçırırsanız sonuca ulaşmak mümkün olmaz. Sonuçlar geldikçe sizlerle paylaşacağız. Uzmanlarımız detaylı çalışmayı yapıyorlar, milletimizin başı sağ olsun. Ölenlerin bütün ailelerine baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve Bakanlar Şanlıurfa'da (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement