Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten Fıkralı Vergi Göndermesi - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten Fıkralı Vergi Göndermesi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek\'ten Fıkralı Vergi Göndermesi

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, anlattığı fıkra ile AK Parti öncesindeki hükümetlerin vergi politikasına gönderme yaptı.

30.01.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, anlattığı fıkra ile AK Parti öncesindeki hükümetlerin vergi politikasına gönderme yaptı. Şimşek'in anlattığı fıkra salondakilerin alkışını aldı

Gaziantep'te 8 tesisin temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri ile birlikte çıktığı platformda, Ak Parti öncesi ekonomi ve vergi politikalarına gönderme yapan bir fıkra anlattı.

Şimşek'in fıkrası şöyle: "Şimdi 2000'li yılların başında Türkiye, uluslararası bir konferansa davet ediliyor. Bu konferansın konusu, devlet vatandaş ilişkisi. İşte vergiler nasıl tahsis ediliyor. Böyle bir konferans. Türkiye'den de bu konferansa Temel katılıyor. Konferansın ilk sunumu, Amerikalılar tarafından yapılıyor. Amerikalılar, 'Biz çok rasyoneliz, adaletliyiz' diyor. Devlet, bütün vergileri toplar, Teksas gibi bir alana götürür, uzun bir çizgi çizeriz. Ondan sonra da paraların hepsini havaya atarız. Çizginin sağına düşen devlete, soluna düşen ise vatandaşa hizmette kullanılır' diyor. Daha sonra sunum sırası, Avrupalılara geliyor. Avrupalılar bizim tarihimiz, sosyal devlet anlayışımız çok çok daha güçlüdür. Bizde bütün paraları Frankfurt'ta toplarız. Ondan sonra orada büyük bir daire çizeriz. Dairenin ortasında, paraları makine ile havaya atarız. Dairenin içine düşen vatandaşa, dışına düşen ise devletin kendisinedir diyor. Daha sonra sıra dönüyor dolaşıyor sıra bizim Türkiye'ye geliyor. Temel'de düşünüyor, taşınıyor ve 'Aslında bizimkiler çok farklı bir şey yapmıyor. Onlarda Konya ovasına bütün paraları topluyorlar. Ondan sonra paraları havaya atıyorlar. Havada kalan vatandaşa hizmet, yere düşen ise devletedir."

Şimşek'in anlattığı fıkrayı dinleyen platform ve salondakiler hem güldü, hem alkışladı.

Şimşek anlattığı fıkra sonrasında şunları söyledi:

"Şaka maka değil aslında 2000'li yıllarda devlet vatandaştan esnaftan, işçiden iş adamından, çiftçiden herkesten vergi topluyordu. Bu vergiler yüz lira ise, AK Parti'den önce, 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu. Geriye 14 lirası kalıyordu. O 14 lira ile de maaş ödeyemiyordu. Halbuki bugün Allah'a şükürler olsun. Topladığımız, her 100 liranın neredeyse 87-88 lirasını, millette hizmet ve yatırım olarak harcıyoruz. Şimdi 12-13 lirası da faize gidiyor. Nereden nereye." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten Fıkralı Vergi Göndermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement