Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye-ab Yüksek Düzeyli Ekonomik Toplantısı'nda Konuştu - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye-ab Yüksek Düzeyli Ekonomik Toplantısı'nda Konuştu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Bizim amacımız Türkiye ile Avrupa arasındaki ekonomik entegrasyonu çok daha güçlü bir şekilde sağlamak, ileriye taşımak ve bu çerçevede iş aleminin önünü açmaktır” dedi.

26.04.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bizim amacımız Türkiye ile Avrupa arasındaki ekonomik entegrasyonu çok daha güçlü bir şekilde sağlamak, ileriye taşımak ve bu çerçevede iş aleminin önünü açmaktır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog toplantılarının sonucuna ilişkin AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile JW Marriott Hotel'de ortak basın toplantısı düzenledi. Şimşek, 29 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılım sağladığı AB-Türkiye Zirvesi'nde, Türkiye ve AB arasındaki güçlü ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkı sağlayacak ve iş çevrelerini bir araya getirecek bir yüksek düzeyli ekonomik diyalog mekanizmasının oluşturulmasına karar verildiğini anımsattı. Alınan karar çerçevesinde dün ve bugün söz konusu toplantıların ilkini gerçekleştirdiklerini belirten Şimşek, toplantılara Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile kendisinin başkanlık ettiğini dile getirdi.

"İŞ ALEMİ SÜRECİN EN ÖNEMLİ BİLEŞENİ"

Şimşek, İstanbul'da çok verimli toplantılar yaptıklarını ifade ederek, bu kapsamda iş aleminin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinlediklerini belirtti. İş dünyasının bu sürecin en önemli bileşeni olduğuna dikkat çeken Şimşek, toplantılarının ikincisinin gelecek yıl Brüksel'de yapılacağını ve Avrupa'daki iş aleminin liderleriyle de görüşülüp gelecek yılın gündemini belirlemeye yönelik adım atıldığını aktardı.

Özel sektörün bir anlamda gündemi oluşturacağını ifade eden Şimşek, "Çünkü bizim amacımız Türkiye ile Avrupa arasındaki ekonomik entegrasyonu çok daha güçlü bir şekilde sağlamak, ileriye taşımak ve bu çerçevede iş aleminin önünü açmaktır. Resmi kısım yani Ankara kısmı da aslında son derece güzel, yapıcı, karşılıklı bir diyalog içerisinde geçti. Gerek Avrupa Birliği'nin ekonomik görünümü, gerekse Türkiye ekonomisinin görünümünü, gerekse dünyada olup bitenleri görüşme imkanı bulduk. Yatırım ortamını nasıl iyileştiririz onu konuştuk, reformlara da epey zaman ayırdık. Bu konularda nasıl işbirliği yapabiliriz, işbirliğini daha derinleştirebiliriz bu konularda çok güzel, çok verimli toplantılar yaptık" diye konuştu.

"DÜNYA EKONOMİSİ SIKINTILI BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"

Dünya ekonomisinin sıkıntılı bir dönemden geçtiğinin altını çizen Şimşek, küresel ekonominin kriz öncesi döneme göre çok daha düşük bir büyüme ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu kapsamda G20'de AB ile yakın çalıştıklarını anlatan Şimşek, "Var olan bütün araçlar etkin bir şekilde, para politikası, maliye politikası, yapısal reform ayağı, hepsi birlikte güçlü bir şekilde kullanılmalı diye zaten bir fikir birliği var. Son derece başarılı, verimli bir toplantı yaptık ve gelecek sene inşallah bunu tekrarlamayı da bir anlamda karara bağladık" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye-ab Yüksek Düzeyli Ekonomik Toplantısı'nda Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement