"Çelme Takmak İsteyenlerin Çelmelerine, Tuzaklarına Düşmeyelim" - Son Dakika
Politika

"Çelme Takmak İsteyenlerin Çelmelerine, Tuzaklarına Düşmeyelim"

"Çelme Takmak İsteyenlerin Çelmelerine, Tuzaklarına Düşmeyelim"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin ayaklarına çelme takmak isteyenlerin çelmelerine, tuzaklarına düşmeyelim." dedi.

17.01.2015 21:29  Güncelleme: 22:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAHRAMANMARAŞ (İHA) – Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, " Türkiye'nin ayaklarına çelme takmak isteyenlerin çelmelerine, tuzaklarına düşmeyelim" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş 5. Olağan Kongresi sonrası valilik tarafından düzenlenen yemekte konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Biz, düşman olmadan ayakta duramayız. Maalesef yeni bir düşman olarak İslamofobi üretildi. İslamofobi, özellikle 11 Eylül olaylarından sonra kendisine ciddi bir şekilde temel buldu, ciddi bir şekilde taraf buldu ve maalesef çok ciddi bir şekilde yayıldı. Bugünkü dünya sisteminin temel kelimelerinden birisi hegemonya kavramıdır. Hegemonyası olan yani gücü olan diğerlerini yönetir. Maalesef öyle olması isteniyor. 5 ülke, dünyanın 195 ülkesini yönetmeye kalkıyor. Ama bizim medeniyetimizde hegemonya değil, birlikte barış içerisinde yaşamak vardır. Bu anlamda biz sadece Türkiye bizim istikrarımız; ekonomik ve siyasi istikrarımız, birliğimiz ve dirliğimiz, sadece bizim, bizim çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği değil; inanın ki Fransızlar için de, Amsterdam'ın arka sokaklarındaki yoksullar için de, New York'un arka sokaklarındaki fukaralar için de, bütün insanlık için gerçekten ihtiyaç duyulan sözlerdir. Yeter ki bunun özgüveni içerisinde olalım. Yeter ki bu istikrarımızı her türlü fitne hareketine rağmen bunları sürdürmeye başarabilelim. Yeter ki Türkiye'nin ayaklarına çelme takmak isteyenlerin çelmelerine, tuzaklarına düşmeyelim. Yeri geldiği zaman çelme takmak isteyenlerin ayaklarını bir tarafa, kendilerini bir tarafa atarak yolumuza devam edelim. Türkiye bunu başarırsa önemli işler yapmış olacaktır. Gerçekten karanlık bir tabloyla bütün insanlık karşı karşıya. Birileri buradan, Avrupa'da yeni bir ırkçılık dalgası güçlendirmek, yeni bir göçmen dalgasını güçlendirmek, yeni bir İslam karşıtı dalgası güçlendirmek isteyeceklerdir. Bunları zaten görüyoruz. Bu terör saldırıları olmazsa da zaten bunları yapacaklardı. Şimdi maalesef bu terör saldırılarını da bahane ederek topyekun bir saldırıya geçeceklerdir" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Çelme Takmak İsteyenlerin Çelmelerine, Tuzaklarına Düşmeyelim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement