Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Trabzon'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Trabzon'da

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Trabzon\'da

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ordu Milletvekili adayı Numan Kurtulmuş, Trabzon’da Memur-Sen İl İstişare Toplantısı’na katıldı.

09.05.2015 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ordu Milletvekili adayı Numan Kurtulmuş, Trabzon'da Memur-Sen İl İstişare Toplantısı'na katıldı. Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını belirterek, AK Parti'nin 13 yıldan bu yana yaptığı en başarılı ve en güzel işin, öz güven inşası olduğunu söyledi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya; Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Muhammet Balta da katılırken, yaptıkları konuşmalarda toplantının hayırlı olması dileğinde bulundular.

Balta, sıkıntıları çözmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, "İnşallah milletvekilliği, bu kutsal makam bize nasip olduğu zaman bütün milletvekillerimizle birlikte sizin sıkıntılarınızı çözmek için gece gündüz demeden çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Çok çalışacağız. Çok güçlü, dünya lideri Cumhurbaşkanımız var. Başbakanımız var, bakanlarımız var. Çok güçlü bir kadromuz var. En önemlisi birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz var. Allah'ın izniyle bu destekleriniz devam ettiği süre içerisinde 8 Haziran sabahı ikinci yarı başlayacağız. 'Onlar konuşur AK Parti yapar' diyoruz" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin 13 yılda Türkiye'de öz güveni inşa etiğini belirterek, "13 yılda bana AK Parti en çok en iyi neyi yaptı derseniz, en çok en başarılı işlerden birisi bu topraklarda yeniden öz güven inşasını başarabilmiş olmasıdır, bu istikamette ileriye gitmiş olmasıdır. İkincisi devlet millet kaynaşmasıdır. Son iki asrımızın en hazin meselelerinden birisi devlet yönetiminden hele hele son 150 senedir devlet başka telden çalmış, millet başka telden çalmış. Hiçbir zaman devletin türküsüyle milletin türküsü aynı olmamıştır. Devletin öncelikleriyle milletin öncelikleri hiç uyuşmamıştır. Devletin bulunduğu yere zaten millet hiç gitmemiş, girememiş. Türkiye'nin gerçeği buydu. Devletin önceliği bir batılı gibi olmak onun gibi yaşamaktı, 10 yılda 15 milyon genç oluşturmaktı. 28 Şubat'ta tek tip insan oluşturmaktı. 12 Mart'ta bütün siyasi hareketleri tasarlayarak yeni bir siyasi atmosfer oluşturmaktı. Özellikle bunları gençlere anlatmak lazım" diye konuştu.

Türkiye'de artık bu manzaraların geride kaldığını belirten Kurtulmuş, "Çok şükür Türkiye bunları geride bıraktı. Devlet dediğin, hükümet dediğin çatık kaşlı zat devri geride kaldı. Millete ait bir alan olmayan ülkeyi yönetme işi de artık yavaş yavaş bütünüyle milletin eline geçiyor. Millet önceden kapalı kapılar ardından Cumhurbaşkanı seçilen bir Türkiye'de Allah'a çok şükür 10 Ağustos 2014'de doğrudan doğruya kendi oylarıyla kendi içinden çıkan birisini Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçti. Millet devlet kaynaşması yapılabilen en güzel şeylerden birisi budur. Bu büyük millet devletiyle kaynaşmazsa, milletin bütün unsurları devlet bu benim devletim bu ülke benim devletim bu vatan benim vatanım demezse hep beraber güçlü bir şekilde yürüyemeyiz. Biz asırlar boyunca bu coğrafyada aynı tarihin içerisinden süzülüp geldik. Şu sokakta yürüdüğümüz her yerde nice şehzadelerin ayak izleri var" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş konuşmasının son bölümünde anayasayı değiştirecek çoğunlukta iktidar olmak istediklerini belirterek destek istedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement