Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: "Türkiye'deki Mevcut 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığı Makamını... - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: "Türkiye'deki Mevcut 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığı Makamını...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: "Türkiye\'deki Mevcut 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığı Makamını...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Sinop’ta başkanlık sistemini savunarak, “Türkiye’deki mevcut 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığı makamını diktatör yetkileriyle zaten donatmıştır” dedi.

16.05.2015 01:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Sinop'ta başkanlık sistemini savunarak, " Türkiye'deki mevcut 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığı makamını diktatör yetkileriyle zaten donatmıştır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Sinop ziyaretinde son durağı Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli oldu. Kurtulmuş, STK, kanaat önderleri ve iş adamları ile yemekte buluştu. Yemek öncesi konuşan Kurtulmuş başkanlık sistemini eleştirenlere cevap verdi. Kurtulmuş konuşmasında, "Türkiye'nin yeni Anayasa'ya ihtiyacı var. Başkanlık sistemi diye konuştuğumuz zaman, bazı arkadaşlarımızın zihninde şu soru geliyor: 'Daha ne istiyorsunuz? Cumhurbaşkanlığı makamı var, başkanlık sistemini isteyerek diktatörlük mü istiyorsunuz.' Ben sizlere de tavsiye ediyorum Anayasa'nın 104. maddesini defalarca okudum. Türkiye'deki mevcut 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığı makamını diktatör yetkileriyle zaten donatmıştır. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı isterse bir diktatörde olması tasarlanan bütün yetkilere sahiptir. Cumhurbaşkanlığı makamını öyle yetkileri vardır ki; diyelim ki yüksek yargının önemli bir kısmı, YÖK'ün tamamı, büyük elçilerin tamamı, Sayın Cumhurbaşkanlığı makamının kontrolü altındadır. Başka diktatör yetkisi aramaya gerek yok ki. Cumhurbaşkanı isterse parlamentoda her hangi bir kişiyi başbakan olarak atayabilir. Dolayısı ile burada çalışmayan bir şey var, böyle demokrasi olmaz. Sandıktan kim çıkıyorsa onun mutlaka yönetimde olması lazım."

Programın sonunda ise Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a çeşitli hediyeler sundu. Kurtuluş hediye takdiminden sonra Sinop'tan ayrıldı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: 'Türkiye'deki Mevcut 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığı Makamını... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement