Başbakan Yardımcısı Şimşek: Bölücü Terör Örgütü Bu Referandumda 'Hayır' Diyor. - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Bölücü Terör Örgütü Bu Referandumda 'Hayır' Diyor.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Baktığınız zaman bölücü terör örgütü bu referandumda 'hayır' diyor.

09.03.2017 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Baktığınız zaman bölücü terör örgütü bu referandumda 'hayır' diyor. Bu bile yetmez mi? Bu bile bu yaptığımızın doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, çeşitli program ve ziyaretlere katılmak üzere geldiği Burdur'da Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti. Şimşek, Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, Garnizon Komutanı Albay Cem Tuce ile diğer ilgililer tarafından karşılandı. Ziyaretin basına açık bölümünde konuşan Şimşek, 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapmak üzere değişik illeri ziyaret ettiklerini anımsatarak, geçen birkaç gün içerisinde Cizre, Şırnak, Bingöl, Gaziantep ve Isparta'da çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.

Valilik ziyaretinin ardından Gölhisar İlçesi'ne geçen Mehmet Şimşek, Gölhisar Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Canural'ı ziyaret etti. Sonrasında vatandaşla Çeşme Mahallesi Parkı'nda buluşan Şimşek, anayasa değişikliği paketine ilişkin konuştu. Türkiye'nin önemli bir dönüm noktası olan karar için, referandum için sandığa gidileceğini belirten Şimşek, "Kararımızı verirken referandumda oylayacağınız anayasa değişikliği paketi ülkemize ne getiriyor, ne tür faydaları olacak bunları anlamakta ve daha sonra da anlatmakta büyük bir fayda var" dedi.

'O MAHALLELERİ BAŞLARINA YIKTIK'

Anayasa değişikliğinin kişisel ihtiraslarla durup dururken ortaya çıkmadığını, memleketin ihtiyacı olmasa cumhurbaşkanının, başbakanın ve kendilerinin böyle bir değişikliği milletin önüne getirmelerinin mümkün olmayacağını vurgulayan Şimşek, şöyle dedi:

"Şunu yaşadık. Ak Parti hükümetleri güçlü hükümetler ama tek başına hükümetler garanti altında mı? 2015 haziran ayında hükümet kurulamadı. Yüzde 41 oy aldık ama mecliste çoğunluğu sağlayamadık. Türkiye geçici hükümetle idare edildi. O dönemde koalisyon kurulsaydı bugün Türkiye'nin hali ne olurdu? Bölücü terör örgütü 7 Haziran 2015 sonrasında 'hükümet zayıf olabilir' diye Güneydoğu'da bazı şehirlerin bazı mahallelerini işgale kalkıştı. O küstahlığı gösterdi. Güçlü bir hükümet olduğumuz için, 1 Kasım'da milletin teveccühünü kazandığımız için gittik o mahalleleri başlarına yıktık, kazdıkları hendeklerde, çukurlarda boğuldular."

'KİM DESTEK VERMİYOR BELLİ'

Türkiye'nin güçlü kılınması için referandumun başarısı için çalışmak gerektiğini aktaran Şimşek, "Milliyetçi Hareket Partisi bunu gördüğü için, mevcut sistemin sıkıntılarını gördüğü için destek verdi. Kim destek vermiyor belli. Geçen hafta Şırnak, Bingöl, Muş, Gaziantep ve Isparta'daydım. Baktığınız zaman bölücü terör örgütü bu referandumda 'hayır' diyor. Hem de o gittiğim yerlerde ciddi ciddi çalışıyorlar. Bu bile yetmez mi? Bu bile bu yaptığımızın doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek daha sonra Çavdır İlçesi'ne geçerek Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Uysal'ı ziyaret etti. Çavdır'dan sonra Tefenni İlçesi'ne geçen Şimşek, Belediye Başkanı MHP'li Ümit Alagöz tarafından karşılandı. Şimşek burada da vatandaşa 16 Nisan referandumuyla ilgili bilgi verdi. Başbakan Yardımcısı Şimşek daha sonra Burdur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen etkinlikte işadamlarıyla basına kapalı toplantıda bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Bölücü Terör Örgütü Bu Referandumda \'Hayır\' Diyor.
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Şimşek: Bölücü Terör Örgütü Bu Referandumda 'Hayır' Diyor. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement