Başbakan Yardımcısı Şimşek: Milletten Aldığımız Kaynağı, Millet İçin Kullanıyoruz (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Milletten Aldığımız Kaynağı, Millet İçin Kullanıyoruz (2)

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Milletten Aldığımız Kaynağı, Millet İçin Kullanıyoruz (2)

Şimşek: ÇALIŞANLARIN YÜZDE 25'İ TARIM SEKTÖRÜNDE Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, '7'nci GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık' ile '12'nci Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

04.02.2016 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şimşek: ÇALIŞANLARIN YÜZDE 25'İ TARIM SEKTÖRÜNDE

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, '7'nci GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık' ile '12'nci Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'de çalışanların yüzde 25'inin tarım sektöründe çalıştığını söyledi. Dünya nüfusunun 10 milyara doğru çıktığını belirten Şimşek, şöyle dedi: "Bu insanların ihtiyacını karşılamak için önemli çabalar gösterilmeli. Türkiye'de çalışanların yüzde 25'i tarım sektöründe çalışıyor. Ülkemiz için her anlamda büyük taşıyan tarım sektörünü çok güçlü bir şekilde destekliyoruz. Türkiye'de tarımda verimliliğin artmasına yönelik desteklerimiz artacak. Gübrede ve yemde KDV'yi sıfırladık. Önemli imkanlarla krediler sağlıyoruz. Yapılacak çok şey var, bunun farkındayız. Her alanda olduğu gibi tarımda da reforma ihtiyacımız var."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise Türkiye'nin petrolü olmadığını ancak eli nasırlı çiftçileri bulunduğunu ifade etti. Tarımda teknoloji kullanımının güneş ve su kadar önemli olduğunu anlatan Bakan Çelik, "Çağ bilgi çağıdır. Köyler terk edilirse şehirler yaşanmaz hale geliyor. Köylere dönüş sağlanmalı. Bu iş emeklilerin değil gençlerin işi olmalı. İyi çalışırsak gıda ithalatını Türkiye'nin gündeminden çıkarabiliriz" dedi.

Çelik ve Şimşek, konuşmalarının ardından törene katılanlarla birlikte kurdele keserek fuarların açılışını yaptı ve stantları dolaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Şimşek: Milletten Aldığımız Kaynağı, Millet İçin Kullanıyoruz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement