Başbakan Yardımcısı Şimşek: Suriyelilerin 10'da Biri Kamplarda Kalıyor (3) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Suriyelilerin 10'da Biri Kamplarda Kalıyor (3)

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Suriyelilerin 10\'da Biri Kamplarda Kalıyor (3)

Kardeşlik ligi TURNUVASININ AÇILIŞINA KATILDIBaşbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Şehitkamil Belediyesi ile Mimber Şam Derneği'nin organizasyonuyla Suriyelilerden kurulu 24 takımlı 'kardeşlik ligi'nin açılış törenine katıldı.

19.03.2016 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardeşlik ligi TURNUVASININ AÇILIŞINA KATILDI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Şehitkamil Belediyesi ile Mimber Şam Derneği'nin organizasyonuyla Suriyelilerden kurulu 24 takımlı 'kardeşlik ligi'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Şimşek, Suriyelilere yönelik düzenlenen futbol turnuvasının anlamlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Suriyeli kardeşlerimiz bu toprakların esas bileşenidir. Suriyeli kardeşlerimizin neredeyse 750-800 bini okul çağında eğitime ihtiyaç duyan kardeşlerimizden oluşuyor. Bu kardeşlerimizin bu çocuklarımızın geleceğe ilişkin umudunun her zaman güçlü olması lazım. Evet, bugün Ortadoğu'da Suriye'de, yakın coğrafyamızda maalesef büyük acılar var. Ama hiçbir durum ilanihaye devam edemez. Biz hep Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk, yanında olmaya devam edeceğiz. İşte bugünkü aslında tören de bu anlamda oldukça anlamlı. Çünkü gençlerimiz arasında iki ayrı dünyada yaşamasınlar. Suriyeli kardeşlerimiz Gaziantepli kardeşlerimiz birlikte spor yapsın, birlikte eğitim yapsın, birlikte üretim yapsın, birlikte geleceğe baksın inşallah. İnşallah biz dünyaya insanlık dersi veriyoruz. İnşallah hep birlikte bu coğrafyasında çok daha huzurlu, çok daha iyi bir geleceği bu gençlerimiz inşa edecek."

Futbol turnuvası Şimşek ve beraberindekilerin vuruşuyla başladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Şimşek: Suriyelilerin 10'da Biri Kamplarda Kalıyor (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement