Başbakan Yardımcısı Türkeş, Ahıska Türkleri Din Görevlileri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Ahıska Türkleri Din Görevlileri ile Bir Araya Geldi

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ahıska Türkü din görevlilerini kabul etti.

14.10.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ahıska Türkü din görevlilerini kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları başkanlığında Ahıska Türkü din görevlileriyle bir araya geldi. 'Türk' isminin bir büyük ailenin ismi olduğunu söyleyerek, dünya üzerinde 300 milyon insanın konuştuğu dil olduğunu vurgulayan Türkeş, "Birbirimizi zaman zaman zor anlayabiliriz. Cümleler, sözcükler, kelimeler Türkçe'dir. Dilinizin gücünü ve kıymetini biliniz. Bu dile sahip olursanız, çocuklarınıza gelecek nesillere bu dili öğrettiğinizde, bu dilin öğrenilmesini sağladığınızda dünyanın çok yerinde bu dillen kendi soydaşını ve ya Türkçe bilen bir insanla, insanlar rahatlıkla temas kurabilir. Türk, bir ulu çınarın tarihi, kökü derinlerde bir çınarın adıdır. O bakımdan bunun köklerini araştırmak, farklı yönlere gitmiş olan kökleri bulup, birbiriyle irtibatlandırmanın ayıp bir tarafı yoktur. Türkler olarak bunları yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Türkeş, birbirlerini anlayabilecek vasatı temin etmenin önemine değinerek, başkasını ürkütecek bir hesap bulunmadığını ifade etti. Türkeş, "Bizim tercihimiz, herkesin kendi tarihi köklerinin olduğu ve yaşadığı ülkede mutlu, refah ve iyi yaşamasıdır. Kırım Tatarı Kırım'da özgür yaşamalı, Ahıska Türkü kendi bölgesinde özgür yaşamalıdır" şeklide konuştu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kudret Bülbül, Ahıska'ya değer verdiklerini belirterek, 4 konuda Ahıska Türkleri ile yoğun temas içinde olduklarını aktardı. Bülbül, "Eğitim son derece önemli. Bir kısmının Ahıska'da eğitim almasını değerlendirmiştik. Ahıskalıların dünyadaki durumunu raporlayan yıllık raporların yapılması gerekiyor. Hangi sıkıntıları var, ülkelerin yöneticileriyle görüşülmesinde rapor halinde sunulabilmesi için raporların hazırlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar, dünyanın on ülkesinde yaşadıklarını belirterek, 4 yıldır Diyanet İşleri başkanlığı ile on ülkede yaşayan Ahıska Türklerinin din görevlilerini hizmet içi kursana aldıklarını söyledi. Uçar, din görevlilerinin Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Rusya'dan olduğunu sözlerine ekledi. Din görevlileri de Türkeş'e teşekkür ettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Türkeş, Ahıska Türkleri Din Görevlileri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement