Başbakan Yardımcısı Türkeş ve İşadamlarından, Tacikistan'a Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Türkeş ve İşadamlarından, Tacikistan'a Ziyaret

Başbakan Yardımcısı Türkeş ve İşadamlarından, Tacikistan\'a Ziyaret

Türkiye-Tacikistan İş Forumu, 16 Şubat 2017 tarihinde, Tacikistan’da Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in de katılımıyla gerçekleştirilecek.

07.02.2017 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye- Tacikistan İş Forumu, 16 Şubat 2017 tarihinde, Tacikistan'da Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de katılımıyla gerçekleştirilecek.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEİK, Türk-Tacik İş Konseyi ve Tacikistan Ticaret Sanayi Odası organizasyonu ile gerçekleştirilecek toplantıya Türkiye'den gidecek 50, Tacikistan'dan da yaklaşık 300 işadamı katılacak. Sözkonusu iş forumuna Kazakistan, Kırgızistan gibi diğer bölge ülkelerinde faaliyet gösteren Türk işadamlarının da katılması bekleniyor.

Türkiye, Tacikistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden olması yanında, Tacikistan'ın dış ticaretinde uzun yıllardır ilk 3 sırada yeralmaktadır. Ayrıca 2016 yılı itibariyle Tacikistan'ın en büyük ihracat pazarı başta alüminyum, iplik-pamuk, kuru meyve olmak üzere sattığı ürünlerle Türkiye oldu.

Son 6-7 yılda önemli gelişme gösteren Tacikistan ekonomisi başta kuzey Fergana vadisindeki Sudg-Hojend bölgesinde ve güney Khatlon bölgesinde, ağırlıklı sebze, meyve ve pamuk olmak üzere tarımda önemli fırsatlar sunuyor. Türk firmaları Tacikistan'a konfeksiyondan, inşaat malzemelerine, kozmetik-temizlik ürünlerinden, gıda maddelerine, makine-ekipmanlara, mobilya ya bir çok sektörde her çeşit ürünü ihraç ediyor.

Bugüne kadar Türk müteahhitlik firmalarının 500 milyon dolardan fazla iş gerçekleştirdikleri Tacikistan'da, kısa bir süre önce Asya Kalkınma Bankası uinansmanı ile açıklanan Duşanbe-Kurgantepe arası yol ve köprü projesi ihalesine Türk müteahhitlik firmalarının da katılması bekleniyor.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş başkanlığındaki en üst düzey resmi ziyaret ve geniş katılımlı iş forumunun, Türkiye Tacikistan arasındaki ticari-ekonomik ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Başbakan Yardımcısı Türkeş ve İşadamlarından, Tacikistan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement