Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Hükümet sözcülüğü yapmak, hastalanmak ve hastalığını mazeret ileri sürmek mümkün değil. Anladığım kadarıyla bugün Bakanlar Kurulu’ndan sonra öyle bir açıklama yapmazsam herhalde birileri rahatsız olacaktı" dedi.

24.11.2014 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Hükümet sözcülüğü yapmak, hastalanmak ve hastalığını mazeret ileri sürmek mümkün değil. Anladığım kadarıyla bugün Bakanlar Kurulu'ndan sonra öyle bir açıklama yapmazsam herhalde birileri rahatsız olacaktı" dedi.

Arınç, 5.5 saat süren Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Sözlerine sesi konusunda açıklama yaparak başlayan Arınç, "Basın danışmanımla sizlere önceden bir haber göndermiştim. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana Akut larenjit rahatsızlığı geçiriyorum. Son 10 gün içerisinde, ses kısıklığı, buna bağlı bir takım rahatsızlıklar olmuştu. Konya'ya gittiğimde iki toplantıya katıldım, orada sesim tamamen kısıldı. Cuma gününden itibaren de doktor kontrolünde ciddi bir tedavi görüyorum. Ancak hükümet sözcülüğü yapmak, hastalanmak ve hastalığını mazeret ileri sürmek mümkün değil. Anladığım kadarıyla bugün Bakanlar Kurulu'ndan sonra öyle bir açıklama yapmazsam herhalde birileri rahatsız olacaktı, o yüzden kendim rahatsız olmaya devam edeyim ama hiç olmazsa kısa kısa Bakanlar Kurulu'nun gündeminden bahsedeyim diye istedim" ifadelerini kullandı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

"Bugün hepimizin büyük bir özlemle andığımız öğretmenler günü" diyen Arınç, "Resmi kutlamalar yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığımız bu sene bize bir jestte bulundu. Öğretmenlerimizden 3 tanesinin isimlerini ve telefonlarını bize yolladı. Fakat fırsat bulup kendilerini arayamadım. Hayatta bulunan ortaokul ve lise öğretmenlerimizden 3 tanesinin, zaten birisini biliyordum ama diğerlerine çok sevindim, onları arayacağım. Şu anda öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Mukaddes görevlerini aşk ve şevkle ifa eden tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Emekli öğretmenlere de sağlık ve uzun ömür dileyen Arınç, hakkın rahmetine kavuşan hem kendi öğretmenlerine hem de tüm öğretmenleri saygıyla, rahmet ve şükranla yad ettiğini dile getirdi.

"ÖĞRETMENLER VELİNİMİZETİMİZ"

Öğretmenlerin herkes için annesinden, babasından ve kardeşlerinden daha yakın olduğunu vurgulayan Arınç, "Onların velinimeti sayılabilecek en yakın değerleridir. Hepimizin ilkokul öğretmenlerimizi bile unutmadık, sevgimizi devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

Arınç, Türkiye'de görev yapan 860 bin civarında öğretmen bulunduğuna dikkat çekerek, "Bunların 457 bini AK Parti iktidarı döneminde atandı. Bugünkü kutlamalar sırasında da Başbakanımızın bir müjdesi oldu. Geçtiğimiz aylarda 40 bine yakın öğretmen ataması yapılmıştı. Bu kez Ocak ayında 15 yeni öğretmen ataması yapılacak. Bunun büyük bir sevinç meydana getireceğini biliyorum. Şimdiden tüm öğretmen adaylarımıza ve atama bekleyen tüm öğretmen kardeşlerimize hayırlı olsun. Bu müjdenin onları çok sevindireceğini biliyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement