Başbakan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 2023 hedeflerine sadece belirli yörelerin potansiyeliyle yürüyemeyeceğini belirterek, "Doğudan batıya, kuzeyden güneye, ülkemizin her karışını, bütün potansiyellerini dikkate alan bir anlayış içinde ajanslarımızı şekillendirdik" dedi.

30.08.2015 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 2023 hedeflerine sadece belirli yörelerin potansiyeliyle yürüyemeyeceğini belirterek, "Doğudan batıya, kuzeyden güneye, ülkemizin her karışını, bütün potansiyellerini dikkate alan bir anlayış içinde ajanslarımızı şekillendirdik" dedi.

Yılmaz, kentteki temasları kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından bir otelde düzenlenen Sosyal Etkileşim Programı'na katıldı.

Kalkınma ajanslarının Türkiye için yeni bir deneyim olduğunu belirten Yılmaz, ekonomik hafızanın planlanması, analiz edilmesi, strateji geliştirilmesi ve bu stratejiler çerçevesinde yerel yönetimlerin harekete geçirilmesinin, kalkınma ajanslarının temel misyonu olduğunu söyledi.

"Yeni bir bölgesel kalkınma anlayışı"

Bütün bölgelerin potansiyelinin harekete geçirilmesinin önemini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Türkiye, 2023 hedeflerine yürüyecekse sadece belirli yörelerin potansiyeliyle yürüyemez. Doğudan batıya, kuzeyden güneye, ülkemizin her karışını, bütün potansiyellerini dikkate alan bir anlayış içinde ajanslarımızı şekillendirdik. Her bölgemizin rekabet gücünü arttırmayı hedefledik. Bölgeler arası hakkaniyeti oluşturmak istedik. Merkezi otorite olarak daha az gelişmiş bölgelerimize biraz daha imkanlar sağlayarak, onların bu yarışta biraz daha hızlı hareket etmesine destek oluyoruz."

Hakkaniyet ve rekabet hedeflerini eş zamanlı şekilde gerçekleştirmeye gayret ettiklerine dikkati çeken Yılmaz, "Bu, yeni bir bölgesel kalkınma anlayışı. Yereli dikkate alan, yerel potansiyeli harekete geçirmeyi hedefleyen merkezi planlamadan öte, yerinde planlamayı hedef alan bir yaklaşımdır" ifadesini kullandı.

"Sosyal Etkileşim Programı"

Yılmaz, bir bölgede yapılan iyi bir çalışmanın diğer bölgede de tanınmasının ajanslar arasında iş birliklerinin gelişmesi anlamında önemli olduğunu dile getirdi.

Ajanslarla bölgeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini düşündüklerini aktaran Yılmaz, "Sosyal Etkileşim Programı' şeklinde yeni bir tasarım ortaya çıktı. Bunun da pilot uygulamasını Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı kapsayan Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Ankara Ajansımız arasında yapmaya karar verdik. Bu iki ajansımız çok iyi bir çalışma yaptı. 3 milyon lira civarında bir proje paketi oluşturdular" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, projelerin ülkenin birliğine ve beraberliğine katkıda bulunacağı gibi, kurumsal kapasitelerin gelişmesine, yeni yeni proje fikirlerinin, iş birliği imkanlarının oluşmasına vesile olacağını da sözlerine ekledi.

"Sosyal sermaye büyük önem taşıyor"

Vali Hüseyin Aksoy, Karacadağ Kalkınma Ajansının bölgenin gelişmesi ve kalkınması için çok sayıda projeye 82 milyon lira katkı sunduğunu ifade ederek, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için ekonomik sermaye kadar sosyal sermayenin de büyük önem taşıdığını vurguladı.

Aksoy, ülkenin gelişmesi ve daha iyi noktaya taşınması bakımından bu projenin de sosyal etkileşimle önemli katkılar sağlayacağını düşündüklerini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, daha sonra Karacadağ Kalkınma Ajansından hibe almaya hak kazanan kurum ve firma temsilcileriyle sözleşme imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement