Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl\'de

Bingöl’e gelen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör örgütü ve yanında duranların Türkiye’yi 90’lı yıllara götürmek istediğini belirterek, “Bizler Türkiye’yi 90’lı yıllara götürmeyeceğiz, daha ileriye götüreceğiz.

05.10.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'e gelen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör örgütü ve yanında duranların Türkiye'yi 90'lı yıllara götürmek istediğini belirterek, "Bizler Türkiye'yi 90'lı yıllara götürmeyeceğiz, daha ileriye götüreceğiz. Daha demokratik bir Türkiye yapacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, il başkanlığınca düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılmak üzere, partisince milletvekili adayı gösterildiği memleketi Bingöl'e geldi. Yılmaz'ı havaalanında İl Valisi Yavuz Selim Koşger, milletvekili adayları Enver Fehmioğlu ve Yusuf Çoşkun ile partililer karşıladı. Buradan konvoy eşliğinde PTT kavşağında düzenlenen aday tanıtım mitingine katılan Yılmaz, burada 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"AK PARTİ ÖZGÜRLÜK GETİRDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecinden dolayı sürekli eleştirildiğini belirten Yılmaz, "Şunun altını çizmek istiyorum ki AK Parti başlattığı çözüm süreci ile 'Bu ülkede ve bu topraklarda kan dökülmesin' dedi. Bugünkü cumhurbaşkanımız o dönem başbakan iken, 'Gerekirse baldıran zehri içeceğim. Gövdemi taşın altına koyacağım' dedi ve bu süreci başlattı. Hiç kimsenin cesaret edemediği, dokunamadığı meselelere dokundu ve birer birer bu meseleleri aşmaya başladı. Bakın Cumhurbaşkanımız hakkında da sürekli bir propaganda yapıyorlar. Sanki Cumhurbaşkanımız çözüm sürecine karşı, sanki Kürt kardeşlerimize, Zaza kardeşlerimize karşı diye bir hava yaratmaya çalışıyorlar. Bunu da çok bilinçli, sistemli yapıyorlar. Bu propagandalara aldanmayalım. Güneş balçıkla sıvanmaz. İstedikleri kadar propaganda yapsınlar, halk gönlüyle, vicdanıyla biliyor ki, AK Parti hiçbir dönemde olmadığı kadar Doğu'ya, Güneydoğu'ya hem özgürlük hem hizmet getirmiştir" dedi.

Birilerinin 90'lı yıllara dönülmek istendiğine ilişkin sürekli açıklamalarda bulunduğunu anlatan Yılmaz, "90'lı yıllara Türkiye'ye çevirmek isteyen, o eski Türkiye'ye götürmek isteyen terör örgütüdür onun yanında duranlardır. Bizler Türkiye'yi 90'lı yıllara götürmeyeceğiz daha ileriye götüreceğiz. Daha demokratik bir Türkiye yapacağız" diye konuştu.

"HAYALLERİ BİLE İKTİDARA YETİŞMİYOR"

Konuşmasında, partisinin seçim beyannamesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Seçim beyannamemizi hazırladık Sayın Başbakanımız açıkladı. O beyannamenin birinci konusu yine demokrasi konularıdır. Çözüm süreci ve diğer meselelerin hepsi o beyannamenin içerisinde var. AK Parti değişimci bir partidir. Diğerleri gibi statükocu bir parti değildir. Her alanda reformlarımız var. Herkes kesim için vaatlerimiz var. Yalnız AK Parti'nin vaatleriyle diğerlerinin vaatlerini karıştırmayın. Diğerleri zaten iktidara gelmeyeceklerini biliyorlar. CHP diyor ki 'Ben yüzde 30 oy alacağım' hayalleri bile iktidara yetişmiyor. En fazla hayal ettikleri oy, yüzde 30. Şimdi bu hayalle sözlerini tutabilirler mi? İktidar olmadan değişiklik yapabilirler mi? MHP, 7 Haziran'dan sonra ne yaptı? Her şeye hayır. Ona hayır, buna hayır, peki ne olacak? Hiçbir şey yok. Sadece Sayın Bahçeli'nin dediği olur başka da bir şey yok. Böyle şey olabilir mi? Bu halkın yönetme sorumluluğu var, bu memleketin idare etme yükümlülüğümüz var her şeye hayır diyerek, siyaset olur mu? HDP, onların zaten hizmet diye bir derdi yok. Siyaset, ideoloji, ona çatma, buna çatma. Onun ötesinde 'Başkan yaptırmayacağım' diyor. Peki niye yaptırmayacaksın? Zazalar sana yaptırma mı dedi, Kürtler sana yatırma mı dedi. Kim sana bunu söyletti? Ben de bunu soruyorum niye yaptırmıyorsun kim sana bunları söyletiyor? Bunu da herkesin düşünmesi lazım. Esas olarak herkesin AK Parti'nin ne söylediğine bakması lazım." - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement