Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl\'de

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6-7 Ekim olaylarının yıldönümü olduğunu anımsatarak, “Bu olayları bir kez kınıyoruz.

06.10.2015 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6-7 Ekim olaylarının yıldönümü olduğunu anımsatarak, "Bu olayları bir kez kınıyoruz. O tarihlerde sokaklarımız karıştırıldı ve 50 insanımız hayatını kaybetti. Bu son derece üzücü elbette bölgenin huzuru bozuldu, bizim her şeyden daha fazla huzura ihtiyacımız var" dedi.

Bingöl'de ziyaretlerinin sürdüren Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen "2015-2016 eğitim öğretim yılı yatırım bilinçlendirme" toplantısına katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın il genelinde yapılan eğitim yatırımları hakkında bilgi vermesinin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "6-7 Ekim olaylarını şiddetle kınıyoruz. O tarihlerde sokaklarımız karıştırıldı ve 50 insanımız hayatını kaybetti. Bu son derece üzücü elbette bölgenin huzuru bozuldu, bizim her şeyden daha fazla huzura ihtiyacımız var" dedi.

Bölgede yaşam kalitesini artırmak ve yaşam ortamını iyileştirmek için huzura ihtiyaç olduğunu anlatan Yılmaz, "Huzura zarar verenler, aslında demokrasinin de kalkınmanın da düşmanıdırlar. Özgürlüklerin yaşanması için de, refahın artması için de her şeyden önce huzura ihtiyacımız var. Şiddetin olmadığı bir ortama ihtiyacımız var. Şiddeti bir araç olarak kullananlar, aslında yetersiz inanlardır. Fikirleriyle ortaya çıkamayanlar, siyaset yapamayan insanlar, şiddete başvuruyorlar. İnsana baskı yaparlar. Bu vesileyle ben o tarihlerde hayatını kaybeden masum insanlara Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Yasin Börü'nün katil zanlılarının yakalandığını ve adalet önünde hesap verdiğini kaydeden Yılmaz, "Adalet mekanizmasının sonucunu hep birlikte göreceğiz. Bu tür hadiseler yapanların da cezasız kalmaması gerekiyor. Biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devleti için de hak ettikleri cevabı, hak ettikleri karşılığı da yine hukuk içinde göreceklerdir inşallah" dedi.

"SİYASET BİR SORUMLULUK İŞİDİR"

Siyasetin sorumluluk işi olduğuna da dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Siyaset, her ağzınıza gelen söyleme, toplumu tahrik etme işi değildir. Toplumun faydası için, toplumun huzuru için, toplumun genel menfaati için sorumlu bir şekilde hareket etme konumundadır bütün siyasetçiler. Bunu yapmayanlar, çıkacak sonuçlardan da sorumludurlar. Yani direk olarak yapmamış olsalar da, tahrik edici bir üslup kullanan siyasetçiler, düşmanlaştırıcı, ötekileştirici bir dil kullanan siyasetçiler, toplumu siyaset yapmaya çağırmak yerine, sokağa çağıran siyasetçiler, bütün bu olup bitenlerden de sorumludurlar. Dolayısıyla onların da ahlaken ve siyasetten hesap vermesi gerekir. Bütün bu yaşanan hadiselerden onların da bir payı olduğunu özelikle vurgulamak isterim. Diğer taraftan seçim güvenliğine gelince, seçim güvenliğinin iki boyutu var. Bir toplumsal boyutu var, bir de kamusal boyutu var. Toplumsal olarak baktığımızda ben şunu ifade etmek isterim, kim sandığa giden bir insana baskı yapıyorsa, aslında irade gaspı yapıyor demektir, irade hırsızlığı yapıyor demektir. Hiç kimsenin bir başkasına baskı yapma hakkı yoktur. Bunu yapanlar, karşısındaki insana saygı duymayanlardır. Dolayısıyla kendisine de saygısı olmayan insanlardır. Herkesin özgür bir şekilde sandığın başına gitmesi lazım ve neyi hayırlı görüyorsa, vicdanıyla, aklıyla neyi iyi görüyorsa o yönde oyunu kullanması lazım. İnsanlara baskı yapanlar, şiddet uygulayanlar, tehdit edenler buna saygı duymayan insanlardır ve bunlara karşı bütün toplumsal kesimlerin ortak bir tavır koyması gerekir. Bu adeta bir hastalıktır. Şiddeti, baskıyı kullanmak, acizliktir, geri kalmışlıktır, ilkel bir zihniyettir ve davranış biçimidir. Bunu yapanlara ve bunu tenezzül edenlere karşı, bütün sivil toplumun, siyasi partilerin, medyanın hepimizin karşı durması lazım ve ilkesel bir şekilde karşı durması lazım."

"SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSUNDA NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Konuşmasında, seçim güvenliği konusuna da değinen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii ki sandık güvenliğini sağlamak, diğer taraftan da kamunun temel görevlerinden biridir. Biz bu anlamda da devlet olarak, hükümet olarak, kamu kurumlarımızla, güvenlik güçlerimizle, ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın güvenli bir şekilde sandık başına gitmesi, oyunu kullanması için her türlü tedbiri alacağız ve ek bir amacımız var burada, insanların özgür bir şekilde, hiçbir baskı hissetmeden oylarını kullanmalarını sağlamak. Bunun için de kamu kurumları, güvenlik güçlerimiz ellerinden gelen tüm gayreti tabi hukuki bir mekanizma içerisinde gerçekleştireceklerdir. Bundan da halkımızın emin olması lazım." - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım
    00:09 Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in halk buluşmasında konuşan Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü, “Sandığa giderken bazı şeyleri düşünmemiz lazım. Mesela yanan ormanlarımız sırasında buraya zamanında uçak getiremeyenleri, Söğüt halkının elinden arazileri alınıp Okluk Koyunda saray yapanları düşünmemiz lazım" dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı
    00:03 KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı

    Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeselinin gösterimi KKTC'de gerçekleştirildi. Gösterime KKTC Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de katıldı. Belgesel, Kıbrıs Türklerinin tarih, kültür, yaşam ve sosyolojilerini anlatmayı amaçlıyor.

  • Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu Açıklaması
    00:02 Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 4 yıl 10 ay istirahat edip, seçime 5 kala çalışmaya başlayanların proje anlatmak yerine hakaret ettiklerini belirterek, "Neresinden tutsanız dökülen, hiçbir projesi olmayan bir yönetim var. Artık bunların gitmesi gerekiyor.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.


Advertisement