Başbakan Yardımcısı Yılmaz'dan Şehit Polis Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Yılmaz'dan Şehit Polis Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yılmaz\'dan Şehit Polis Açıklaması

Başbakan Yardımcı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’da polis ekiplerine düzenlenen silahlı saldırı sonrası şehit düşen polis memuruyla ilgili yaptığı açıklamada, şehrin içinde trafik ekiplerine yapılan bu saldırının aslında halka hizmet etmeye çalışan kamu görevlilerinin görevlerini yapmayı engellemek olduğunu belirterek, “Hayatın bütün alanında halkın huzurunu kaçırmak için yapılan eylemdir.

30.08.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da polis ekiplerine düzenlenen silahlı saldırı sonrası şehit düşen polis memuruyla ilgili yaptığı açıklamada, şehrin içinde trafik ekiplerine yapılan bu saldırının aslında halka hizmet etmeye çalışan kamu görevlilerinin görevlerini yapmayı engellemek olduğunu belirterek, "Hayatın bütün alanında halkın huzurunu kaçırmak için yapılan eylemdir. Diyarbakır halkına ve kente yapılan bir saldırıdır" dedi.

Partinin danışma meclis toplantısına katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik binasındaki ziyarete Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar eşlik etti. 1 polis memurunun şehit edildiği saldırı ile ilgili açıklama yapan Cevdet Yılmaz, 1 polisin ve 1 vatandaşın da bu saldırıda yaralandığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün yine bir başka üzücü haber aldıklarını belirterek, Silvan'da yaşanan bombalı saldırı sonrasını kaybedilen bir yavru canın dışında merkez Kayapınar ilçesinde trafik aracına terör örgütleri tarafından saldırı gerçekleştiğini söyledi. Yılmaz, "Maalesef bir polisimiz şehit oldu. 1 polisimiz ve 1 vatandaş yaralı olduğu bize gelen bilgiler arasında. Şehide Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm emniyet camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılara şifa diliyorum. İlk trafik aracına düzenlenen saldırı değildir. Daha önce de Diyarbakır'da kaza süsü verilerek trafik ekiplerine saldırı düzenlenmişti. Yine terör saldırı gerçekleşmişti. Bu saldırılar lanetlenmelidir. Şehrin içinde trafik ekiplerine yapılan bu saldırının aslında halka hizmet etmeye çalışan kamu görevlilerinin görevlerini yapmayı engellemektir. Hayatın bütün alanında halkın huzurunu kaçırmak için yapılan eylemdir. Diyarbakır halkına ve kente yapılan bir saldırıdır. Saldırganlar en kısa sürede umarım yakalanır. Güvenlik güçleri ellerinden geleni yapıyor. Olay henüz çok sıcak biz de gelecek haberleri bekliyoruz. Trafik polislerine yapılan bu saldırıları iyi değerlendirmek gerekiyor. Şehirde kargaşa ve hizmetleri aksatmak huzuru bozmaya yönelik saldırılar trafik polislerine gerçekleşmektedir" dedi.

"TERÖRLE KARARLI VE ETKİLİ BİR ŞEKİLDE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Terörle kararlı ve etkili bir şekilde topyekun mücadele ederken bir yandan da ülkenin gelişmesi için mücadele edeceklerini ifade eden Yılmaz, "Neyi amaçlıyorsa bu terör örgütleri biz onların tam tersine o amaçlara hizmet etmeyecek şekilde politikalarımızı sürdüreceğiz. İnanıyorum halkımızda olup bitenleri takip ediyor. Devletin görevi terörle mücadeledir. Ama bir taraftan da topyekun mücadeledir. Siyasi partilerden sivil topluma ve yerel medyadan akademik dünyaya bu şehre saldıran zihniyete karşı topyekun duruş sergilemek gerekiyor. Türkiye demokratik bir ülkedir. Siyasi kanallar herkes için açıktır. Tartışılmayacak ve ele alınmayacak hiçbir konu yoktur. Diyarbakır'da yaşayan tüm STK temsilcileri, vatandaşlar ve ilgili kurumlar hep beraber terörü dışlamalıdır. Bunu yapmadığımız zaman maalesef terör kendine bir zemin bulmaya devam edecektir. El birliği ve toplumla beraber dışlayalım. En büyük bedeli bu bölgede yaşayan insanlar ödüyor. 12 yaşında bir çocuğu kaybettik, halka huzuru sağlayan polis memurunu kaybettik. Bedelini kim ödeyecek" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Yılmaz'dan Şehit Polis Açıklaması - Son Dakika


Advertisement