Başbakan Yardımcısı Yılmaz Oyunu Annesiyle Birlikte Kullandı - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Oyunu Annesiyle Birlikte Kullandı

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Oyunu Annesiyle Birlikte Kullandı

Oyunu memleketi Bingöl’de annesiyle birlikte kullanan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’de 2019 yılına kadar seçim olmayacağını belirterek, bu nedenle bu seçimlerin son derece önemli olduğunu ve son sözü halkın söyleyeceğini vurguladı.

01.11.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyunu memleketi Bingöl'de annesiyle birlikte kullanan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'de 2019 yılına kadar seçim olmayacağını belirterek, bu nedenle bu seçimlerin son derece önemli olduğunu ve son sözü halkın söyleyeceğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, oyunu memleketi ve milletvekili adayı gösterildiği Bingöl'de kullandı. Sabah saatlerinde annesi Fatma Yılmaz (76) ile birlikte merkez 100. Yıl Ortaokulu'na gelerek, 1001 numaralı sandığa oyunu atan Yılmaz, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. 1 Kasım seçimlerini "kader seçimi" olarak nitelendiren Yılmaz, "Türkiye'nin 2019 yılına kadar bir seçimi yok. 2015-2019 dönemi Türkiye için son derece önemli bir dönem. Türkiye'nin değişimi, dönüşümü, ilerlemesi için ben hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye'nin 1950'li yıllardan beri seçim tecrübesi olduğunu kaydeden Yılmaz, "Eminim bu seçimde de halkımız, iradesine, sandığa sahip çıkarak özgür ve adil seçimleri en güzel şekilde gerçekleştirecektir. Seçimlerden sonra da çıkan sonuç ne olursa olsun, hepimiz bu sonuca razı olmak, saygı duymak zorundayız. Son sözü halkımız söyleyecek. Biz söz de karar da milletindir diyoruz" diye konuştu. Sandıklardan istikrar çıkmasını temenni ettiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Güçlü bir yönetimin çıkmasını temenni ediyorum. Türkiye'nin 2023 ve ötesine yürüyeceği bu yolda, gerekli siyasi ortamın oluşmasını temenni ediyorum. Siyasi partiler ve herkes için hayırlı olsun diyorum. Siyasi partiler birbirlerinin düşmanları değildirler. Sadece siyasi rakibidirler. Güzel ve tatlı bir rekabet içerisinde bu seçimin sonuçlanmasını temenni ediyorum."

HDP'Lİ ÖZSOY OYUNU KULLANDI

Öte yandan, HDP Bingöl milletvekili adayı Hişyar Özsoy ise oyunu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kullandı. Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Özsoy, daha sonra il geneli incelemelerde bulunmak üzere buradan ayrıldı.

171 bin 159 seçmenin bulunduğu ve 704 sandığın kurulduğu Bingöl'de oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erecek. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Yılmaz Oyunu Annesiyle Birlikte Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement