Başbakan Yıldırım'dan Bankacılara : Riskleri Gözetirken Fırsatları Iskalamayın, Büyüme Trenini... - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım'dan Bankacılara : Riskleri Gözetirken Fırsatları Iskalamayın, Büyüme Trenini...

Başbakan Yıldırım\'dan Bankacılara : Riskleri Gözetirken Fırsatları Iskalamayın, Büyüme Trenini...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığındaki bankacılık heyetini Çankaya köşkünde dün kabul etti.

02.11.2016 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığındaki bankacılık heyetini Çankaya köşkünde dün kabul etti. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin de hazır bulunduğu toplantıda bankacılık sektörü geniş bir katılımla temsil edildi, sektöre ve ekonomik gelişmelere ilişkin konular değerlendirildi. Başbakan Yıldırım, bankacılara "2017 yılı çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın" dedi.

Türkiye Bankalar Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın liderliğinde ve milletin karakterli duruşu sayesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız hale getirildiğini belirterek Başbakan Yıldırım'a teşekkür etti. Bankacılar demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve piyasa mekanizmasına dayanan güçlü bir devlet ve ekonomi geleneği olan ülkemizin, küresel ve jeopolitik olmak üzere her türlü zorlukların üstesinden gelecek kaynaklara, tecrübeye ve yönetime sahip olduğunu belirtti.

Küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına ve ticaret hacminin daralmasına rağmen Türkiye'nin kalkınmasını sürdürdüğünü, bunda istikrarı ve büyümeyi gözeten ekonomi politikası yaklaşımının önemli rol oynadığını belirten bankacılar, büyümenin hızlandırılmasına daha fazla katkı sağlamak için sorumluluklarının bilincinde olarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Bankacılık sektörünün büyümeye daha fazla destek olması için sektörün işleyişini ilgilendiren düzenlemelerde yapılmasını bekledikleri değişiklik önerilerini, iletişimin her zamankinden daha önemli olduğu hususuna da işaret ederek Başbakan Yıldırım'a sundu.

Başbakan Yıldırım, "Hükümetimiz ülkemiz için doğru olan gerekli olan ne varsa yapıyor, yapmaya devam edecektir merak etmeyin, siz ülkemizin geleceğine inanmaya, yatırım yapmaya, yatırım yapanları finanse etmeye devam edin, ekonomiyi daha canlı tutun" efadelerini kullanarak Türkiye ekonomisinin güçlü, makro dengeleri sağlam, siyasi istikrarın kalıcı ve bankacılık sektörünün sağlıklı olduğunu belirterek hain darbe girişimi sonrasında piyasaların kısa sürede toparlanmasına gerekli hassasiyeti ve çabayı gösteren bankacılık sektörüne teşekkür etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin hak etmediği çok yönlü emelleri olan negatif bir algı operasyonunun tersine çevrilmesinde ülkesini ve milletini seven herkese sorumluluk ve görev düştüğünü, beklentileri iyileştirmenin en etkin yolunun korkuyu korkutmak olduğunu belirterek kesintisiz ve daha yüksek hızda büyümenin gerekliliğine vurgu yaptı. Bu konunun bir çok tarafı olduğunu, büyüme ve kalkınmanın artarak sürdürülmesi için konuya taraf her kesim ve sektör ile iletişimin esas olduğundan hareketle bankacılık sektörüne de çok önemli görevler düştüğünü söyleyen Başbakan Yıldırım, "Memleketin bankalara ve finans kesimine şimdi daha fazla ihtiyacı var, bankaların büyümesinin ve sağlıklı çalışmasının ön şartı da ekonominin büyümesidir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, "Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ'ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun, finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin" dedi. Üretim ve yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm kesimleri sonuna kadar destekleyeceklerini, yüzde 3-4 düzeyindeki büyüme hızını yeterli bulmadıklarını, büyümeyi hızlandıracak her türlü önlemi almaya devam edeceklerini belirten Başbakan Yıldım, büyüme hızının yeniden yüzde 5 düzeyine çıkmasını sağlayacaklarını vurguladı. Başbakan Yıldırım, "2017 yılı çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın" hususlarına da vurgu yaptı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım'dan Bankacılara : Riskleri Gözetirken Fırsatları Iskalamayın, Büyüme Trenini... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement