Başbakan Yıldırım'dan Bankacılara : Riskleri Gözetirken Fırsatları Iskalamayın, Büyüme Trenini... - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım'dan Bankacılara : Riskleri Gözetirken Fırsatları Iskalamayın, Büyüme Trenini...

Başbakan Yıldırım\'dan Bankacılara : Riskleri Gözetirken Fırsatları Iskalamayın, Büyüme Trenini...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığındaki bankacılık heyetini Çankaya köşkünde dün kabul etti.

02.11.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığındaki bankacılık heyetini Çankaya köşkünde dün kabul etti. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin de hazır bulunduğu toplantıda bankacılık sektörü geniş bir katılımla temsil edildi, sektöre ve ekonomik gelişmelere ilişkin konular değerlendirildi. Başbakan Yıldırım, bankacılara "2017 yılı çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın" dedi.

Türkiye Bankalar Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın liderliğinde ve milletin karakterli duruşu sayesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız hale getirildiğini belirterek Başbakan Yıldırım'a teşekkür etti. Bankacılar demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve piyasa mekanizmasına dayanan güçlü bir devlet ve ekonomi geleneği olan ülkemizin, küresel ve jeopolitik olmak üzere her türlü zorlukların üstesinden gelecek kaynaklara, tecrübeye ve yönetime sahip olduğunu belirtti.

Küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına ve ticaret hacminin daralmasına rağmen Türkiye'nin kalkınmasını sürdürdüğünü, bunda istikrarı ve büyümeyi gözeten ekonomi politikası yaklaşımının önemli rol oynadığını belirten bankacılar, büyümenin hızlandırılmasına daha fazla katkı sağlamak için sorumluluklarının bilincinde olarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Bankacılık sektörünün büyümeye daha fazla destek olması için sektörün işleyişini ilgilendiren düzenlemelerde yapılmasını bekledikleri değişiklik önerilerini, iletişimin her zamankinden daha önemli olduğu hususuna da işaret ederek Başbakan Yıldırım'a sundu.

Başbakan Yıldırım, "Hükümetimiz ülkemiz için doğru olan gerekli olan ne varsa yapıyor, yapmaya devam edecektir merak etmeyin, siz ülkemizin geleceğine inanmaya, yatırım yapmaya, yatırım yapanları finanse etmeye devam edin, ekonomiyi daha canlı tutun" efadelerini kullanarak Türkiye ekonomisinin güçlü, makro dengeleri sağlam, siyasi istikrarın kalıcı ve bankacılık sektörünün sağlıklı olduğunu belirterek hain darbe girişimi sonrasında piyasaların kısa sürede toparlanmasına gerekli hassasiyeti ve çabayı gösteren bankacılık sektörüne teşekkür etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin hak etmediği çok yönlü emelleri olan negatif bir algı operasyonunun tersine çevrilmesinde ülkesini ve milletini seven herkese sorumluluk ve görev düştüğünü, beklentileri iyileştirmenin en etkin yolunun korkuyu korkutmak olduğunu belirterek kesintisiz ve daha yüksek hızda büyümenin gerekliliğine vurgu yaptı. Bu konunun bir çok tarafı olduğunu, büyüme ve kalkınmanın artarak sürdürülmesi için konuya taraf her kesim ve sektör ile iletişimin esas olduğundan hareketle bankacılık sektörüne de çok önemli görevler düştüğünü söyleyen Başbakan Yıldırım, "Memleketin bankalara ve finans kesimine şimdi daha fazla ihtiyacı var, bankaların büyümesinin ve sağlıklı çalışmasının ön şartı da ekonominin büyümesidir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, "Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ'ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun, finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin" dedi. Üretim ve yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm kesimleri sonuna kadar destekleyeceklerini, yüzde 3-4 düzeyindeki büyüme hızını yeterli bulmadıklarını, büyümeyi hızlandıracak her türlü önlemi almaya devam edeceklerini belirten Başbakan Yıldım, büyüme hızının yeniden yüzde 5 düzeyine çıkmasını sağlayacaklarını vurguladı. Başbakan Yıldırım, "2017 yılı çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın" hususlarına da vurgu yaptı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım'dan Bankacılara : Riskleri Gözetirken Fırsatları Iskalamayın, Büyüme Trenini... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Lüks otomobil alev alev yandı, sürücü son anda canını kurtardı
    03:35 Lüks otomobil alev alev yandı, sürücü son anda canını kurtardı

    İstanbul- İzmir otoyolu Gemlik Sanayi kavşağında, Ukraynalı sürücünün kullandığı Tesla marka elektrikli otomobil, bir anda alev aldı. Sürücü otomobilden son anda çıkarak canını kurtarırken, otomobil alev topuna dönerek kül oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürülürken, yangının çıkış sebebi ile alakalı soruşturma sürdürülüyor.

  • Sakarya'da kahreden olay: Balkondan düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    03:04 Sakarya'da kahreden olay: Balkondan düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde babaannesinin üçüncü katta bulunan evinin balkonundan yere düşen 3 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Acı olay, Yenigün Mahallesi Hasırcılar Caddesi üzerinde meydana geldi.

  • Buharkent'ten Başkan Çerçioğlu'na hizmet teşekkürü
    02:52 Buharkent'ten Başkan Çerçioğlu'na hizmet teşekkürü

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Buharkent ilçesinde yaptığı alt ve üst yapı çalışmaları ile sıcak asfalt çalışmaları vatandaşlar tarafından tam not aldı. Vatandaşlar, Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.

  • Çankırı'da Otomobil Yangını İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    02:50 Çankırı'da Otomobil Yangını İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Çankırı'nın merkezinde bulunan Yamaç sokakta bir otomobilde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, otomobilde maddi hasar meydana geldi.

  • Başkan Günel: 'Bugün kına gecemiz, 31 Mart'ta düğünümüz var'
    02:40 Başkan Günel: 'Bugün kına gecemiz, 31 Mart'ta düğünümüz var'

    Kuşadası Belediye Başkanı ve CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ömer Günel, 31 Mart yerel seçimlerine saatler kala son büyük seçim mitingini binlerce Kuşadalının katılımıyla İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda yaptı. Başkan Günel, konuşmasında sevgi ve destek mesajları verirken, rakiplerine cevaplarını da sandıkta vereceklerini belirtti.

  • Sakarya'da 3 yaşındaki çocuk balkondan düşerek hayatını kaybetti
    02:33 Sakarya'da 3 yaşındaki çocuk balkondan düşerek hayatını kaybetti

    Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde babaannesinin üçüncü katta bulunan evinin balkonundan yere düşen 3 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından cenaze namazı düzenlenecek.

  • Adıyaman'daki korkutan yatakhane yangını söndürüldü
    02:27 Adıyaman'daki korkutan yatakhane yangını söndürüldü

    Adıyaman'da kalıcı konutların yapıldığı bölgede işçilerin kaldığı 3 katlı konteyner yatakhanede çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yatakhanede kalan 461 işçi yara almadan kurtulurken olay yerinde soğutma çalışmaları devam ediyor. Vali Osman Varol, yangının çatıdan elektrik kaynaklı olduğunu belirtirken, herhangi bir yaralı veya can kaybının olmadığını açıkladı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür
    02:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür

    Aydın'ın Buharkent ilçesinde yapılan alt ve üst yapı çalışmaları ile sıcak asfalt çalışmalarından memnun olan vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.

  • Adıyaman'da Konteyner Yatakhanesinde Yangın: İşçiler Kurtuldu
    02:16 Adıyaman'da Konteyner Yatakhanesinde Yangın: İşçiler Kurtuldu

    Adıyaman'da kalıcı konutların yapıldığı bölgede bulunan 3 katlı konteyner yatakhanede çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yatakhanede kalan 461 işçi yara almadan kurtulurken olay yerinde soğutma çalışmaları devam ediyor. Vali Osman Varol, yangının çatıdan elektrik kaynaklı olduğunu belirterek, işçilerin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini ve herhangi bir yaralanma veya can kaybının olmadığını açıkladı.

  • Ömer Günel, Kuşadası'nda büyük miting düzenledi
    02:14 Ömer Günel, Kuşadası'nda büyük miting düzenledi

    Kuşadası Belediye Başkanı ve CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ömer Günel, 31 Mart yerel seçimlerine saatler kala son büyük seçim mitingini binlerce Kuşadalının katılımıyla İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda yaptı. Kuşadalılar, ellerinde taşıdıkları meşale, döviz ve pankartlarla Başkan Ömer Günel'i coşkuyla karşıladı.


Advertisement