Başbakan Yıldırım'ın Açıkladığı "Yatırım ve Kalkınma Hamlesi" - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım'ın Açıkladığı "Yatırım ve Kalkınma Hamlesi"

Başbakan Yıldırım\'ın Açıkladığı "Yatırım ve Kalkınma Hamlesi"

Batman Valisi Ahmet Deniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 4 yılda 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını öngören kalkınma hamlesine ilişkin, "Ciddi bir yatırımcı talebi olduğunu belirterek, "Arsa tahsisleriyle ilgili OSB'yi büyütmeye çalışıyoruz.

22.09.2016 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Valisi Ahmet Deniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 4 yılda 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını öngören kalkınma hamlesine ilişkin, "Ciddi bir yatırımcı talebi olduğunu belirterek, "Arsa tahsisleriyle ilgili OSB'yi büyütmeye çalışıyoruz. İstihdamı artırmak için yatırım yapmak isteyen herkesin bürokratik işlemlerini azaltıyor, işlerini biz takip ediyoruz." dedi.

Vali Deniz, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ile Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında yapımı süren yatırımlarla ilgili incelemelerde bulundu.

Firmaları ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Deniz, burada yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında girişimciye yüzde 50 hibe destek sağlandığını söyledi.

Deniz, sadece bu yıl bedeli 7 milyon lira olan proje için 3,5 milyon lira hibe sağlandığını ifade ederek, devletin bu kapsamda yatırımcıya çağrıda bulunduğunu dile getirdi.

"Devletimiz yatırımcıya, 'Gel yatırım yap, yüzde 50'si benden.' diyor. Bu güzel bir şey. Batman'da istihdamı artırmak için yatırım yapmak isteyen herkesin bürokratik işlemlerini azaltıyor, işlerini biz takip ediyoruz." diyen Deniz, önemli olanın istihdam sayısının artırılması olduğunu vurguladı.

"Ciddi bir yatırımcı talebi var"

Deniz, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı ve 2016-2020 döneminde 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılması öngören "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi· Cazi·be Merkezleri· Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi·"ne değindi.

Bu kapsamda altyapı hazırlıkları ile ilgili çalışmalar yapıldığını aktaran Deniz, "Ciddi bir yatırımcı talebi var. Arsa tahsisleriyle ilgili OSB'yi büyütmeye çalışıyoruz. Firmaları yatırım yapmaya davet ediyoruz. Her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu.

"Anahtar teslimi fabrikalar kurulacak"

AK Parti Milletvekili Hamidi de barış, kardeşlik ve huzurun olduğu yerde kalkınma ve istihdamın olacağını belirtti.

Batman'ın huzurlu bir kent olduğuna dikkati çeken Hamidi, "İnşallah bu birlik ve kardeşliğimiz devam ettiği sürece, huzur ortamını tam yakaladığımız anda dünyanın dört bir yanından ve ülkemizin batısından iş adamları gelerek bölgemizde yatırım yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Hamidi, yatırımcıya şartların ve ortamın cazip hale getirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Hükümetimizin bu konuda çalışmaları var. Anahtar teslimi fabrikalar kurulacak, üretilecek malın da garantisi olacak. Yeterki insanımıza istihdam yaratılsın" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım'ın Açıkladığı 'Yatırım ve Kalkınma Hamlesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement