Başbakan Yıldırım'ın "Doğuya Yatırım" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım'ın "Doğuya Yatırım" Çağrısı

Başbakan Yıldırım\'ın "Doğuya Yatırım" Çağrısı

Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Van'a, Mardin'e, Muş'a, Iğdır'a, Hakkari'ye yatırım yapın.

09.09.2016 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım'ın, " Van'a, Mardin'e, Muş'a, Iğdır'a, Hakkari'ye yatırım yapın. O kararı verin, fabrikayı biz yapacağız." şeklindeki ifadeleri, Bitlis'in Hizan ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcilerini sevindirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yatırım yapılması çağrısını sevinçle karşıladıklarını belirten Hizan Bal Üreticileri Birliği Başkanı Seyithan Ekinci, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede terör örgütünün yatırımları engellediğini söyledi.

Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da yaptığı ekonomik açılım paket ile ilgili "Doğuya yatırım yapın" çağrısını çok olumlu karşıladığını ifade eden Ekinci, şunları kaydetti:

"İlçemiz malum terörle anılıyor. Biz arıcılar olarak terörden çok büyük bir darbe yedik. Bizim arıcılarımız, can güvenliğinden dolayı yüksek dağlara, yaylalara çıkamıyoruz. Mecburen şehre yakın yada köylere yakın yerlerde arıcılarımız arılarını bırakıyorlar. Bu da bir çok arıcımızın arılarının öldüğünü görmekteyiz. İlçemizde terör belası olmamış olsaydı insanların refah düzeyi çok daha iyi olacaktı. İnsanlar daha rahat davranacaklardı. Eğer bölgemize büyük yatırımlar yapılırsa insanlar iş güç sahibi olacaklar ve bunun sonucunda terör azalır hatta bitme durumuna gelir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım'ın 'Doğuya Yatırım' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement