Başbakan Yıldırım: Irak Bize Laf Edeceğine Terör Örgütü PKK'ya Yataklık Yapmasın (9) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım: Irak Bize Laf Edeceğine Terör Örgütü PKK'ya Yataklık Yapmasın (9)

Başbakan Yıldırım: Irak Bize Laf Edeceğine Terör Örgütü PKK\'ya Yataklık Yapmasın (9)

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Iraklı yetkililerin Başika'daki Türk güçleriyle ilgili açıklamalarına tepki gösterip, "Ülkemizin başını ağrıtan PKK terörünün barındığı ülke Irak. Irak bize laf edeceğine önce bize orada bulunan ve ülkemizi rahatsız eden yıllardır sivil insanların hayatına kasteden, güvenlik güçlerimizi şehit eden, bu alçak hain bölücü PKK terör örgütüne yataklık yapmasınlar" dedi.

23.10.2016 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Iraklı yetkililerin Başika'daki Türk güçleriyle ilgili açıklamalarına tepki gösterip, "Ülkemizin başını ağrıtan PKK terörünün barındığı ülke Irak. Irak bize laf edeceğine önce bize orada bulunan ve ülkemizi rahatsız eden yıllardır sivil insanların hayatına kasteden, güvenlik güçlerimizi şehit eden, bu alçak hain bölücü PKK terör örgütüne yataklık yapmasınlar" dedi.

Afyonkarahisar'da Başbakan Binali Yıldırım, ortak canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım Irak'ta Musul'a yönelik devam eden operasyonla ilgili olarak, "Şu anda şehrin merkezinden DEAŞ unsurlarının temizlemek için kuzeyinden ve doğusundan Bağdat hükümetinin askeri unsurları ve onlarla birlikte hareket eden milislerle harekat devam ediyor. Şu anda henüz şehir merkezine gelinmediği için ciddi bir direniş söz konusu değil, çevresini temizliyorlar. Bir harekat planı var. Bu plana göre kuzeyden, doğudan ve güneyden 3 koldan operasyon ilerleyecek ve şehir merkezinde DEAŞ'ı sıkıştıracaklar. Dicle'nin batısında çatışmalar yoğunlaşacak. Harekat planına göre şehrin güneybatısı açık bırakılıyor ki; DEAŞ unsurları oradan gitsin, yolda da onları bir şekilde etkisiz hale getireceklerini hesap ediyorlar, plan bu, bu çerçevede plan devam ediyor. DEAŞ dikkati çekmek için, Musul üzerindeki baskıyı azaltmak, zaman kazanmak için Kerkük'te bir hakerat yaptı. Onunla ilgili de gerekli karşılık verildi ve orada da işler normale döndü" dedi.

'TÜRKİYE MUSUL'DA HAVA OPERASYONLARINDA YER ALACAK'

Türkiye operasyonun neresinde dahil olacak şeklinde bir soruya ise Yıldırım, "Koalisyon güçleri içerisinde kara unsurları var, hava unsurları var. Hava unsurları içerisinde Türkiye yer alacak. Bir hava harekatında ihtiyaç duyulduğunda bizim uçaklarımız da operasyona katılacak. Burada mutabakat sağlanmış durumda. Kara operasyonunda zaten şu anda Irak'ın resmi güçleriyle, peşmergeler doğrudan yer alıyor. Ayrıca bizim Başika kampında eğittiğimiz Ninova muhafızları var onlar yer alıyorlar. Diğer taraftan Irak içerisinde diğer milis gruplar var, onlar yer alıyorlar. Dolayısıyla şu anda koalisyon güçlerinden doğrudan operasyonda yer alan başka ülke unsurları yok. Kara harekatında şu anda bizim aktif olarak içinde yer almamızı gerektirecek bir durum söz konusu değil" diye konuştu.

'BAŞİKA'DAKİ TÜRK GÜÇLERİ DEAŞ'A KARŞI MÜCADELEDE CİDDİ KATKI SAĞLIYOR'

Başika'da bulunan Türk güçlerinin DEAŞ'a karşı mücadele konusunda ciddi oranda katkı sağlandığını vurgulayan Yıldırım, "Bağdat bizim Başika'daki varlığımıza yönelik ileri geri açıklamalar yapıyor. Önceki şartların değişen bir şey yok, biz orada 2015'ten beri bulunuyoruz. Bugüne kadar herhangi bir sorun olmadığı halde, bugün bunun gündem yapılarak sürekli tekrarlanması hoş değil, bizi rahatsız ediyor. Bunu da açıkça ifade ettik. İtirazlara rağmen biz orada Musul'un kurtarılması DEAŞ'a karşın etkin mücadele edilmesi konusunda birliğimiz ciddi bir katkı sağlıyor. Binlerce orada yaşayan aşiretlerin sivil unsurların eğitimini yaptı ve DEAŞ'la yapılan mücadelede de önemli bir başarı kazandı, bunu ispat etti. Amaç DEAŞ'ı Irak'tan temizlemekse tam da bizim oradaki Başika askeri varlığımız bunu yapıyor."

'IRAK ALÇAK TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA YATAKLIK YAPMASIN'

Iraklı yetkililerin Başika'daki Türk unsurlarıyla ilgili açıklamalarına tepki gösteren Başbakan Yıldırım, "Ülkemizin başını ağrıtan PKK terörünün barındığı ülke Irak. Irak bize laf edeceğine önce bize orada bulunan ve ülkemizi rahatsız eden yıllardır sivil insanların hayatına kasteden, güvenlik güçlerimizi şehit eden, bu alçak hain bölücü PKK terör örgütüne yataklık yapmasınlar. Önce ülkelerine sahip çıksınlar, ülkelerindeki terör örgütlerini zapturapta alamıyorlar Türkiye'ye kafa tutuyorlar" dedi. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım: Irak Bize Laf Edeceğine Terör Örgütü PKK'ya Yataklık Yapmasın (9) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • App Store'da Hata: Uygulamaların Milyonlarca Dolar Kazandığı Söyleniyor
    15:10 App Store'da Hata: Uygulamaların Milyonlarca Dolar Kazandığı Söyleniyor

    App Store'da bulunan bir hata, bazı iOS geliştiricilerinin gelirlerinin milyon dolar seviyesine ulaştığını ortaya çıkardı. Apple, App Store Connect'te yaşanan hatayı kabul ederek, yanıltıcı gelir raporlamasına neden olan sorunu gidermeye çalıştığını belirtti.

  • Dune 2 Gişede Büyük Başarı Yakalıyor
    15:09 Dune 2 Gişede Büyük Başarı Yakalıyor

    Dune 2 filmi, büyük bütçelerle çekilen yapımların gişede başarısız olduğu dönemde büyük bir başarı elde ediyor. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi oyuncuları barındıran film, dünya genelinde 684 milyon dolar gişe yaparak beklentilerin üzerine çıkıyor. Sektör analistlerine göre film, hala vizyonda olduğu sürece gişede 700 milyon doların üzerine çıkabilir. Dune 2'nin devam filminde de ana oyuncu kadrosu korunuyor.

  • Xiaomi, HyperOS güncellemesini mi 10 serisi için yayınladı
    15:09 Xiaomi, HyperOS güncellemesini mi 10 serisi için yayınladı

    Xiaomi, mi 10 serisi için HyperOS güncellemesini yayınladı. Yeni sürüm, 1.0.3.0.TJACNXM yapı numarasıyla geliyor ve 4,1 GB boyutlarında. Güncelleme ilk olarak Pilot kullanıcıları için yayınlandıktan sonra genel kullanıma açılacak. Ayrıca güncelleme ile en son Google güvenlik yaması da beraberinde gelecek. HyperOS, daha az güç tüketen ve daha az bellek kullanan bir yapıya sahip olacak.

  • Avustralya'da bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybedenler için bayraklar yarıya indirildi
    15:09 Avustralya'da bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybedenler için bayraklar yarıya indirildi

    Avustralya'nın Sidney kentinde meydana gelen bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden 6 kişi için ülke genelinde tüm bayraklar yarıya indirildi. Öldürülenlere saygının bir sembolü olarak, hükümet binalarının önündeki tüm Avustralya ulusal bayrakları da yarıya indirildi. Saldırganın öldürülmesiyle birlikte halk için devam eden bir tehdit olmadığı polis tarafından teyit edildi.

  • Vivo V30 İnceleme
    15:09 Vivo V30 İnceleme

    Vivo, V30 serisini piyasaya sürerek teknoloji dünyasına iddialı bir giriş yapıyor. V30 modeli, 6.78 inç AMOLED ekranı, yüksek çözünürlük ve hızlı yenileme hızıyla dikkat çekiyor. Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 işlemci ve Android 14 tabanlı Funtouch OS 14 işletim sistemiyle güçlendirilen V30, 5000 mAh batarya ve 80W kablolu şarj desteğiyle hızlı şarj imkanı sunuyor. Ayrıca, 50 Megapiksel ana kamera, 50 Megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 50 Megapiksel özçekim kamerasıyla fotoğraf ve video çekimlerinde üstün performans sağlıyor. 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, GNSS ve NFC gibi bağlantı özellikleriyle de kullanıcıların beklentilerini karşılıyor.

  • İnegöl'de yaşlı adam otomobilin çarpması sonucu yaralandı
    15:04 İnegöl'de yaşlı adam otomobilin çarpması sonucu yaralandı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen 86 yaşındaki bir adam, otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaşlı adam İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis soruşturma başlattı.

  • Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Junior Olarak Değiştirdi
    15:04 Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Junior Olarak Değiştirdi

    İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, hükümetle yaşanan tartışmaların ardından “Milano” modelinin adını “Junior” olarak değiştirdi. Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğuna inanmalarına rağmen, gerilimi düşürmek amacıyla değişiklik yapıldı. Stellantis grubu, İtalya'daki fabrikalarındaki üretimi azaltarak bazı fabrikaları yurt dışına taşıma kararı nedeniyle aylardır hükümetle polemik yaşıyordu.

  • Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı
    15:01 Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı

    Eskişehir'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Afyonkarahisar'dan Mahmudiye ilçesine gelerek müşteri aradığı belirlenen bir tarihi eser kaçakçısı yakalandı. Şahsın üzerinde ve aracında bulunan eserler muhafaza altına alındı.

  • Artvin'de Ayılar Kayak Merkezine Zarar Verdi
    14:59 Artvin'de Ayılar Kayak Merkezine Zarar Verdi

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek içeride yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak tesislere maddi hasar verdi.


Advertisement