Başbakan Yıldırım, Medya Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım, Medya Temsilcileriyle Buluştu

Başbakan Yıldırım, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yapılan görevden almaların mağduriyet yarattığı iddialarına ilişkin, "İşin göbeğinde olan bir kişiyle hasbelkader bir işin içine dahil olmuş bilmeyerek, bunu birbirinden ayırt etmeden bu dediğiniz tarzda bir mağduriyet giderme...

22.02.2017 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yıldırım, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yapılan görevden almaların mağduriyet yarattığı iddialarına ilişkin, "İşin göbeğinde olan bir kişiyle hasbelkader bir işin içine dahil olmuş bilmeyerek, bunu birbirinden ayırt etmeden bu dediğiniz tarzda bir mağduriyet giderme sürecini başlatmak doğru değil. Bu, mücadelenin etkinliği bakımından, sorgulanmaya başlaması bakımından doğru bulmuyoruz ama bunun da uzun sürmemesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde bir araya geldiği televizyon, gazete ve haber ajanslarının genel yayın yönetmenlerine açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kardak kayalıkları ve FETÖ'cü askerlerin iadesi konusunda Yunan makamlarından gelen açıklamalarla ilgili sorular üzerine Yıldırım, "Yunanistan da bizim komşumuz, yani arkadaşınızı seçersiniz de komşunuzu seçme şansı yok." dedi. Yıldırım, komşuyla iyi geçinmenin esas olduğunu, ancak bunun taviz vermek anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Yıldırım, hem Yunanistan hem de diğer Avrupa ülkeleri için Türkiye'nin iyi bir siyaset malzemesi olduğuna dikkati çekerek, "Birbirimizin hukukuna riayet etmemiz lazım." ifadesini kullandı.

Hiçbir ülkenin kendi iç siyasetini Türkiye üzerinden yürütmemesini isteyen Yıldırım "Yunanistan, adalar konusu, Ege Denizi'ndeki hatlar konusunda bizim duruşumuz çok nettir. En ufak bir geri adım olmaz, tahriklere, kışkırtmalara da pabuç bırakmayız. Az laf çok iş var, bizim anlayışımız bu." diye konuştu.

KHK'larla yapılan görevden almalar

KHK'larla yapılan görevden alınanların mağdur olduklarına yönelik değerlendirmeler bulunduğunun hatırlatılması üzerine Başbakan Yıldırım, KHK'ların FETÖ ve bölücü terör örgütü olmak üzeri iki boyutu bulunduğunu anlattı.

"Bunun dışında bir üçüncü şık yok." diyen Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Oradaki suçlanma, kişinin bir irdelenip ortaya çıkarılması lazım. Bu yapılmadan, bu dediğiniz tarzda bir yola girersek o zaman bu mücadele topyekun sorgulanmaya başlanır. Ne kadar irtibatı var, ne kadar işin içinde, ne kadar değil, bunların ortaya çıkması lazım. İşin göbeğinde olan bir kişiyle hasbelkader bir işin içine dahil olmuş bilmeyerek, bunu birbirinden ayırt etmeden bu dediğiniz tarzda bir mağduriyet giderme sürecini başlatmak doğru değil. Bu, mücadelenin etkinliği bakımından sorgulanmaya başlaması bakımından doğru bulmuyoruz ama bunun da uzun sürmemesi lazım."

"Beka meselemiz"

Başbakan Yıldırım, medya temsilcilerinin, "Olası Rakka operasyonunun 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına yakın bir tarihe denk getirileceğine yönelik bazı iddialar bulunduğunu" belirtmesi üzerine, "Bu irtibatı kurmak doğru değil, bizim böyle bir planımız yok." dedi.

"Rakka işi bizden çıkan bir iş değil." ifadesini kullanan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD burada YPG ve PYD ile operasyon yapmak istiyor, biz buna engel olmaya çalışıyoruz ve bunun doğru bir iş olmadığını savunuyoruz. Bu bizim beka meselemiz. Yani bu PKK'ya güç vermek, PKK'yı güçlendirmek, palazlandırmak anlamına gelir. Onun için biz buna razı değiliz ve en yüksek perdeden bunun karşısında duruyoruz. Onun bu süreçle çakışmış olması tamamen tesadüftür. Bizim böyle bir düşüncemiz yok. Bunu bir referandum, seçim, siyasetin ötesinde bir milli mesele olarak görüyoruz. Bab'da uyguladığımız yöntemi orada da uygulayabiliriz dedik. 'Siz, sadece milisleri mi vereceksiniz ne yapacaksınız, siz ne yapacaksınız onu yapacağız' dedik. Onlar, Amerikan askeri de var eğitiyorlar, operasyonlara bilfiil katılmıyorlar ama eğitiyorlar, lojistik destek veriyorlar ama katılma ihtimalleri de gözden uzak değil. Onlar hangi katkıyı veriyorsa biz de aynı katkıyı veririz, dediğimiz budur."

Mitingler Kahramankazan'dan başlayacak

Binali Yıldırım, halk oylaması sürecinde tanıtım kampanyasını Cumartesi günü Ankara'da başlatacaklarını aktararak, vatandaşlarla ilk buluşmanın ise pazar günü Kahramankazan'dan başlatılacağını açıkladı. Cumartesi günü kampanyayla ilgili görsellerin, şarkıların da tanıtılacağını anlatan Yıldırım, "O gün onlar çıkakacak, sürprizler bizde kalsın." diye konuştu.

Vatandaşlarla sohbet ederek, dertleşerek, onlara yakın olmayı tercih ettiğine işaret eden Yıldırım, kendisine halk oylaması ile ilgili değil ihtiyaçlarla ilgili taleplerin aktarıldığını söyledi. Yıldırım, "Vatandaş günlük, kısa vadeli ihtiyaçlarını halletmenin yoluna bakar. Devletin bu yetkilileri, siyasetçiler hele hele başbakanı geldiyse fırsatı öyle soyut mevzularla harcamak istemez." açıklamasında bulundu.

Almanya'da, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camilerinde görevli bazı imamlara yöneltilen casusluk suçlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı Münih'teki Güvenlik Konferansı sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel'e ilettiğini aktardı. Münferit bazı olayların yaşanabileceğini kaydeden Yıldırım, DİTİB'in Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kontrolünde bir kuruluş olduğunu hatırlattı. Yıldırım, "İstihbarat toplama gibi bir rolü olmadığı gibi DİTİB, Avrupa'nın, dini hizmetlerin doğru öğretilmesi bakımından en büyük güvencesidir. DİTİB olmasa Selefilik, El Kaide, DEAŞ, Nusra gibi aşırı akımlar alır başını gider ve ondan sonra Avrupa bununla başa çıkamaz." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım, Medya Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement