Başbakan Yıldırım, Moldovalı Bakanı Kabul Etti - Son Dakika
Politika

Başbakan Yıldırım, Moldovalı Bakanı Kabul Etti

Başbakan Binali Yıldırım, Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Andrei Galbur’u kabul etti.

23.08.2016 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Andrei Galbur'u kabul etti.

Başbakan Yıldırım, Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Andrei Galbur'u kabul etti. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Moldova makamlarının FETÖ'nün yönlendirmesiyle vuku bulan 15 Temmuz darbe girişimi karşısında gösterdiği tavrın takdir edildiğini belirttiği kaydedildi.

Moldova'nın Gökoğuz soydaşlarımıza ev sahipliği yapmasının ilişkilere özel bir anlam kattığını dile getiren Başbakan Yıldırım'ın, Moldova'nın refah ve istikrarının Doğu Avrupa ve Karadeniz havzası için de büyük önem arz ettiğinin altını çizdiği kaydedildi. Yıldırım'ın bu çerçevede, başta Gökoğuz Yeri'nin özerk statüsü, Transdinyester sorununun çözümü ve AB ile bütünleşme süreci olmak üzere, Moldova'nın attığı adımları memnuniyetle karşıladığını kaydettiği ifade edildi.

Konuk Başbakan Yardımcısı'nın, başta 15 Temmuz darbe girişimi ve Gaziantep saldırısı olmak üzere, terör eylemlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için Moldova adına taziye dileklerini ilettiği, menfur gelişmenin ardından Moldova hükümeti olarak demokratik yolla seçilmiş hükümete verdikleri desteği yinelediği, Türkiye-Moldova ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için hazır olduklarını vurguladığı belirtildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yıldırım, Moldovalı Bakanı Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement