Başbakan Yıldırım: Terörden Zarar Gören 7 Merkez İçin 10 Milyarlık Yatırım Yapıyoruz (4) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım: Terörden Zarar Gören 7 Merkez İçin 10 Milyarlık Yatırım Yapıyoruz (4)

Başbakan Yıldırım: Terörden Zarar Gören 7 Merkez İçin 10 Milyarlık Yatırım Yapıyoruz (4)

CİZRE'DE 50 BİN METREKARELİK ALANDA PARKIN TEMELİ ATILDIŞırnak'ın Cizre İlçesi'nde 50 bin metrekarelik alanda kurulacak parkın yapımı için, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır'daki Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte canlı yayında aynı anda butona basarak temele ilk harç döküldü.

04.09.2016 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CİZRE'DE 50 BİN METREKARELİK ALANDA PARKIN TEMELİ ATILDI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 50 bin metrekarelik alanda kurulacak parkın yapımı için, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır'daki Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte canlı yayında aynı anda butona basarak temele ilk harç döküldü.

Sabah saatlerinde Cizre İlçesi'ne gelen Bakan Özhaseki, sıkı güvenlik önlemleri altında, toplu konutların yapılması düşünülen alanda incelemelerde bulundu. Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre İlçe Kaymakamı Ahmet Adanur ile yaptığı incelemeden sonra öğretmenevine geçen Bakan Özhaseki, burada sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Bakan Özhaseki ve beraberindekiler, Nur Mahallesi'nde Dicle Nehri kıyısındaki 50 bin metrekarelik alanda yapılacak parkın temel atma tören alınan geçti.

CİZRELİLER, BAKANIN ÖNÜNÜ KESTİ

Bakan Özhaseki'nin Öğretmenevi'nden çıkmasından sonra bir grup Cizreli, bakanın önünü keserek kısa süreli sohbet etti. Cizreli vatandaşlar, Şırnak'ın çatışmalar nedeniyle yıkıldığını hatırlatarak, Cizre'nin il olması konusunda destek istedi. Bunun üzerine Bakan Özhaseki de, Cizre ve Yüksekova'nın il olmasının kesinleştiğini belirterek, "Cizre ve Yüksekova'nın il olması zaten kesinleşti. Şırnak'ı il olmaktan çıkarmak ise kesin değil. Biraz sakin olun, önümüze gelen her konuyu inceliyor, araştırıyoruz" diye karşılık verdi.

Parkın yapılacağı alana geçen Bakan Özhaseki, toplu açılış törenleri için Diyarbakır'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım'ın canlı yayın bağlantısı ile aynı anda butona basarak, parkın temeline ilk harcı döktü.

Butona basmadan önce canlı bağlantı sırasında kısa bir konuşma yapan Bakan Özhaseki, "Saygı değer Başbakanımız, sizi ve heyetinizi Cizre'den selamlıyorum. Bugün burada değerli Cizre halkı, sayın valimiz, kaymakamlarımız, sivil toplum örgütü temsilcileri, AK Parti il başkanımız, kadın kolları başkanımız ve tüm teşkilatlar burada. Bizim inşallah burada yapacağımız yatırımın temeli atılacak. İlk olarak sizleri heyecanla izledik, biz de birinci adım olarak önce Dicle Nehri'nin yıllarca faziletle akan bu güzel görüntüsüne uygun olarak, bu alanda inşaata başlıyoruz. Dicle Nehri'nin kıyısında 50 bin metrekarelik parkın temelini atıyoruz. 2 ve 3'üncü etap yatırımlar da arkasından gelecek. Bugün İdil ve Silopi ilçelerinde bin 100 konutun temelini atıyoruz. Allah nasip ederse 1 ay sonra da Cizre'de ilk konutların temelini atacağız. İnşallah bu konutları da 1 yıl içerisinde bitirip, buradaki hak sahibi halkımıza tek tek dağıtacağız. 2017 yılı içerisinde inşallah bütün işlerimizi bitirmiş olacağız. Cizre ilçemizi de daha yaşanılır bir ilçe haline getireceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım: Terörden Zarar Gören 7 Merkez İçin 10 Milyarlık Yatırım Yapıyoruz (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement