Başbakan Yıldırım, Van'da Toplu Açılış Törenine Katıldı (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım, Van'da Toplu Açılış Törenine Katıldı (2)

Başbakan Yıldırım, Van\'da Toplu Açılış Törenine Katıldı (2)

Başbakan TOPLU AÇILIŞI YAPTIBaşbakan Binali Yıldırım, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret ettikten sonra Tuşba Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi Kinyas Kartal Bulvarı'nda verilen iftar yemeğine katıldı.

10.06.2016 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan TOPLU AÇILIŞI YAPTI

Başbakan Binali Yıldırım, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret ettikten sonra Tuşba Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi Kinyas Kartal Bulvarı'nda verilen iftar yemeğine katıldı. Burada iftar öncesi konuşan Başbakan Yıldırım, 65'inci hükümetin en kısa sürede kurulan ve güven oyu alan hükümet olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, 65'inci hükümet olarak plakası 65 olan Van'da iftar yapmaya ve dua almaya geldiklerini belirterek, "Uçakta gölü seyrettim. Van gölü, göl değil deniz sözünü çoktan hak ediyor. Bana Antalya, Bodrum ve İzmir'i hatırlattı. Deprem sonrası Van'ı yeniden yaptık. Ama ne kadar paramız olursa olsun, bu denizi yapamayız. İşte Van'ı Van yapan bu denizdir. Van Gölü, bu beldeye Allah'ın bir lütfudur. Biz Türkiye'nin kaynaklarını insanlarımızın hizmetine sunuyoruz. Van'da bir deprem gördük. Gidip Erciş'te felaketi gördük. Bu ülke 17 Ağustos depremini de gördü. depremden 1.5 gün sonra haberi olan başbakandan 4 saatte enkazdan vatandaşını çıkaran başbakan gördük. 1 yıldan kısa bir sürede yeni bir Van inşa edildi. Nereden nereye. Bazılarının eski alışkanlıkları herşeyi olumsuz görme alışkanlıkları devam ediyor. Ama biz yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE TEŞEKKÜRÜ

Başbakan Binali Yıldırım terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, "İnşallah Türkiye bu terör belasından kurtulacak. Bu acıları Van çekmeye mecbur mu? Hayır, mecbur değil. Kimse bize zarar veremez. Zararı biz kendimize veriyoruz. Van çukura izin vermedi. Çukur siyasetine 'dur' dedi. Teröre geçit vermedi. Onun için teşekkür ediyorum. Değrelerinezi sahip çıktınız. Kardeşliğimizin bozulmasına izin vermediniz. Yüksekovalı kerdeşlerimizi Van bağrına bastı. İdeolojik belediyeciliği şiar edinenler insalık dramı karşısında parmağını oynatmazken, Vanlı insanlığın gereğini yaptı. Tüm bu terör olaylarını yapanlar, bunu Kürt halkı adına yaptığını söylüyor. Kürt halkına hizmet baskı ve esnafa eziyetle mi, yatırımı engellemekle, haraç topalmakla mı yapılır? Çurkur kazmak, caddeleri ateş çemberine döndürmekle mi olur? İş makinelerini ateşe vermek midir? Bu yapılanlardan kim mağdur oldu. Sokakları tehditle, halkı ürküterek Van gibi illeri güvensiz göstermeye çaışanlar bunlar değil mi? Bunlar halkın düşmanıdır. Terörün üstesinden geleceğiz, hep beraber. Van'ı Türkiye'nin gözbebeği yapacağız. Van ve bölge terörden kurtulurken yatırım gelecek. Ekonomi büyüyecek. Terörün kardeşliğimizi zedelemesine müsade etmeyeceğiz. Terör destekli bir parti var. 6-8 Ekim'de halkı sokağa döktüler. 53 masum vatandaşımızın hayatını yok ettiler. Bu da yetmezmiş gibi vekilerin bazıları 'PKK isterse tükürütte sizi boğar' diyecek kadar küstahlaştılar" dedi.

BELEDİYEYE ELEŞTİRİ

Van'ın DTP'li belediyesini de eleştiren Başbakan Yıldırım, "Belediyeye 400 trilyon para geliyor, hangi hizmet geliyor size soruyorum, nereye gitti bu 400 trilyon? Nereye gittiğini biliyorsunuz. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Hiç ama hiç, asla ve asla müsamaha etmeyeceğiz." dedi.

DAĞDAKİ GENÇLERE ÇAĞRI

Başbakan Yıldırım, dağa çıkan gençlere de seslenerek, "Gençler gelin bu umutsuz yolculuktan vazgeçin. Bu sonu olmayan maceradan vazgeçin. Ana baba ocağınıza biran önce gelin. Devletimizin size uzattığı sıcak eli tutup, el ele tutuşalım. Daha güzel Türkiye için adım adım ilerleyelim. Terörün tuzaklarında, genç ömrünüzü tüketmeyin sevgili gençler. Gelin artık. Şimdi kardeşlik, barış, omuz omuza verip geleceğe emin adımlarla yürüme zamanıdır. Van'ı İzmir'e, Mersin'e kardeş yapalım"dedi.

Başbakan Yıldırım, daha sonra iftarını suyla açtıktan sonra, beraberindeki Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte butona basarak 23 yeni tesisin toplu açılışını yaptı. Başbakan Yıldırım, Van Gölü'de Temmuz ayında hizmete girecek olan ve Türkiye'nin en büyük 2 feribotuna da isim verdi. Bu feribotlara İdris-i Bitlisi ve Sultan Alpaslan isimlerini veren Başbakan Yıldırım, iftar sonrası ise Van'dan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım, Van'da Toplu Açılış Törenine Katıldı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ercisli: Deprem zede insanlara gelen yardımlar nereye gitti onuda arastirin. Çozdugunuz teror nasıl temizlenecek. Daha ne kadar sehit verecek bu ulke. Neden kararlı adımlar atmiyosunuz . 1 0 Yanıtla

Advertisement