Mağarada Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarılmaya Çalışılıyor - Son Dakika
Güncel

Mağarada Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarılmaya Çalışılıyor

AFAD, Kazankaya mevkiinde indikleri yüksek bir kayalıktaki mağarada mahsur kalan 2 kişi için kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

16.04.2014 16:57  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), Kazankaya Mevkii'nde fotoğraf çekimi için indikleri yüksek bir kayalıktaki mağarada mahsur kalan 2 kişi için kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, 3 Nisan 2014 Pazar günü Eskişehir Mihalgazi İlçesi Alpagut Mahallesi Kazankaya Mevkii'nde mahsur kalan vatandaşlara ilişkin kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtildi.

Açıklamada, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 14 Nisan Pazartesi günü saat 12.00'de Eskişehir İl AFAD Müdürlüğüne ulaşan ihbar sonucu ekiplerin derhal olay yerine giderek çalışmalara başladığı kaydedildi.

Yaklaşık 30 metre derinliği olan ve kıvrımlı bir yapıya sahip olan mağaranın duvarlarının mermer ve sertkaya yapısında olması mahsur kalan vatandaşlara ulaşma çalışmalarının süratle ilerlemesine engel olduğunun ifade edildiği açıklamaya şöyle devam edildi:

" AFAD koordinasyonunda Eskişehir İl AFAD Müdürlüğü ekiplerimizin yanı sıra UMKE, AKUT, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü ve birçok gönüllü bölgede arama - kurtarma faaliyetlerine katılmış ve mahsur kalan vatandaşımıza 14 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 18.30'da ulaşılmıştır. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından vatandaşımızın özellikle kaburga ve bel bölgesinde yaralanmalarının söz konusu olduğu fakat bilincinin açık olduğu belirlenmiştir. Sağlık ekipleri tarafından sürekli tıbbi müdahalesi yapılan vatandaşımızın tahliyesi için Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan bir helikopter ilgili koordinasyon sağlanarak hazır bekletilmektedir. AFAD ve Türk Kızılayı tarafından her türlü iaşesi sağlanan vatandaşımızın mahsur kaldığı yerden kurtarılması için çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Öte yandan Eskişehir İl AFAD Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz vatandaşımızın en güvenli şekilde tahliyesinin sağlanması amacıyla İl Müdürümüz koordinesinde bir demo tatbikat da gerçekleştirmiştir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mağarada Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarılmaya Çalışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement