Başbakanlık Afet Fonu Manisa'da Afet Yardımı Yapacak - Son Dakika
Yerel

Başbakanlık Afet Fonu Manisa'da Afet Yardımı Yapacak

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, 16 ilçede meydana gelen afetlerden dolayı Başbakanlık Afet Fonu'ndan kente 35 milyon lira tahsis edildiğini söyledi.

12.08.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, 16 ilçede meydana gelen afetlerden dolayı Başbakanlık Afet Fonu'ndan kente 35 milyon lira tahsis edildiğini söyledi.

Hasan Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki üreticilerin 6 kez dolu, don ve yoğun kar yağışı ile şiddetli rüzgar nedeniyle zarar gördüğünü belirtti.

Özellikle Yunusemre, Demirci, Turgutlu, Ahmetli ve Salihli ilçelerindeki bin 600 çiftçi ve 50 bin dekar alanda zarar oluştuğunu söyleyen Çebi, "Net sonuçları belirlemek adına çalışmalarımız deva ediyor. Ancak şu an öngördüğümüz rakamlar yüzde 30 civarında" diye konuştu.

Başbakanlık Afet Fonu yardımları

Başbakanlık Afet Fonu'ndan yardımların bu hafta dağıtılacağını açıklayan Hasan Çebi, şu bilgileri verdi:

"16 ilçede meydana gelen afetlerden dolayı ilimize 35 milyon lira tahsis edilmiş, bunlarda da gerekli incelemeler ve araştırmalar yapıldıktan sonra 21 bin 623 çiftçiye ve 421 bin 389 dekar araziye, 2 büyükbaş ve 5 küçük hayvan için afet yardımı yapılacaktır. Bu herhangi bir tazminat değil, yardımdır. Yüzde 40'ın altına yardımda bulunmuyoruz. Yüzde 40-70 arasına dekar başına 61 lira para ödüyoruz. Yüzde 70 ve üzeri zarar gören alanlara ise dekar başına 100 lira yardım ödüyoruz."

Son yıllarda yaşanan iklim değişikliğine de dikkati çeken Çebi, "Çiftçimizin mutlaka ürününü doludan, dondan ve selden koruyacak tedbirlerini almaları gerekiyor. Bunun için sıfır faizli krediler bakanlığımız tarafından kullandırılıyor. Bazı projelere de yüzde 50 hibe desteği veriyoruz. Bunun yanında da en önemlisi de donda yüzde 67, dolu ve sel olaylarında da yüzde 50'ye kadar poliçede hibe desteği verdiğimizi çiftçimizin değerlendirmesi gerekiyor" dedi.

Çebi, 7 Ağustos 2015 Cuma günü yağan dolu ve yağış olaylarından zarar gören üreticilerin fon yardımından yararlanamayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakanlık Afet Fonu Manisa'da Afet Yardımı Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement