Basın Bayramı Mesajlarla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Basın Bayramı Mesajlarla Kutlandı

Basın Bayramı Mesajlarla Kutlandı

Kent genelindeki gazeteci dernekleri başkanları 24 Temmuz Basın Bayramı sebebi ile birer mesaj yayınladı.

26.07.2016 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Ahin Güneş, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

ÇİFTÇİ: MADDİ KAYGI GÖZETMEYEN TÜM GAZETECİLERİMİZ, BİRER KAHRAMANDIR
Çiftçi, mesajında, 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı duran şehitlere rahmet, gazilereyse şifa temennisinde bulundu. Türkiye'nin çok zorlu günler yaşadığını ancak halkın direnişiyle hainlere gereken dersin verildiğini belirten Çiftçi, vatandaşlara doğru ve gerçekçi haberleri ulaştıran medyanın da önemli bir rol üstlendiğini aktardı. Medyanın sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Çiftçi, "Şüphesiz ki basın, demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilme ve yönlendirebilme gücüne sahiptir. Bu gücü hak yolunda, doğru bir şekilde yönlendiren, maddi kaygı gözetmeyen tüm gazetecilerimiz, birer kahramandır. Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülkemizin milli menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal değerlerin yanı sıra mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri gözardı etmemeleri, sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmaları büyük önem taşımaktadır" dedi.

GÜLEBAK: GÖREVLERİNİ ÖZVERİ İÇERİSİNDE YERİNE GETİRECEĞİNE OLAN İNANCIM TAMDIR
Şanlurfa Çalışan Gazeteciler Başkanı Tahir Gülebak, tüm basın mensuplarının bayramını kutlayarak, gazetecilik mesleğinin vatandaşları haberdar etmek noktasında kutsal bir görev olduğunu ifade etti Gazetecilerin görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini kaydeden Gülabak, "Öncelikle ülkede yaşanan olaylar ve gelişmelerden anında haberdar olmamızı sağlayan gazeteci meslektaşlarımın bayramını kutlarım. Ayrıca ilimizin sosyal, ekonomik, kültürel gelişmesine katkı sunan yerel anlamda gazetecilik mesleğini icra eden arkadaşlarımızın görevlerini özveri içerisinde yerine getireceğine olan inancım tamdır" diye konuştu.

GÜNEŞ: DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA DERİNDEN YAŞADIK, HİSSETTİK
Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Ahin Güneş özgür basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu belirterek, doğru ve gerçek haberleri objektif şekilde paylaşmanın basını daha güvenilir ve güçlü kılacağına inandığını vurguladı. Görevini fedakârca yapan gazetecilerin takdiri hak ettiğini anlatan Güneş, "Ülkemizde tarafsız, cesur basının gerçek demokrasilerin vazgeçilmezi olduğu gerçeğini 15 Temmuz tarihinde ülkemizde yaşanan darbe girişimi sırasında derinden yaşadık, hissettik. Demokrasiye, ülkemizin birlik ve beraberliğine sahip çıkarak, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren yerel ve yaygın tüm basın kuruluşlarına ve mensuplarına bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum" dedi.

POLAT: ÖZGÜR VE TARAFSIZ BASIN HEPİMİZİN GÜVENCESİDİR
Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, ülkedeki basın ve medya kuruluşlarının birer değişime ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, "Özgür ve tarafsız basının demokrasiler için taşıdığı büyük önem, son yaşadığımız darbe girişiminde açıkça ortaya çıkmıştır. Bilindiği gibi sansür, gazetecilerin 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirildiği onurlu direniş sonucu kalkmış, ancak geçen süreçte yapılan çeşitli yasal düzenleme ve baskılarla yeniden gündeme gelmişti. Ülkemiz basın, medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğuna kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve uygulamaya konulmalıdır. Özgür ve tarafsız basın hepimizin güvencesidir" dedi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Basın Bayramı Mesajlarla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement