Basın Bayramı'nda Bayburt Protokolü ve Basın Mensupları Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Basın Bayramı'nda Bayburt Protokolü ve Basın Mensupları Bir Araya Geldi

Basın Bayramı\'nda Bayburt Protokolü ve Basın Mensupları Bir Araya Geldi

Basında sansürün kaldırılışının 104.yılı ve Basın Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi,...

25.07.2012 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basında sansürün kaldırılışının 104. yılı ve Basın Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan, Memur-Sen'e bağlı sendika başkanları Fikret Özbey, Fikret Lökoğlu ve Cihat Parıldar, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Yaşar Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ile Bayburt'ta görev yapan yaygın ve yerel basın mensupları Bayburt Konağı'nda bir araya geldiler.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'nin daveti üzerine bir araya gelen Bayburt protokolü ve basın mensupları basının sorunları ve ildeki gelişmeler hakkında sohbet ettiler.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti

Başkanı Yaşar Yıldız'dan Bayburt basını hakkında bilgi alan Vali İpek, basın mensuplarının bayramını kutlayarak, "İlimizin ve ülkenin geleceğini daha iyi hale getirmek için yapmış olduğumuz çalışmalar, fedakarca çalışan basın mensupları sayesinde kamuoyuna duyurulmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle gazetecilik mesleğini onuruyla yerine getiren tüm basın mensuplarının Basın Bayramını kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basından sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü dolayısıyla basın mensuplarını kutladıktan sonra, "Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, her insanın bilgiye ulaşmasında çok önemli bir fonksiyonu bulunmaktadır. Fikirlerin özgürce ifade edebilmesi noktasında basının yüklendiği misyon önem arz etmektedir. Bu önemli görevi yerine getiren tüm basın mensuplarının ve basın özgürlüğüne inanan herkesin, bu inancı yayma ve yaşatma yönündeki çalışmalarının gerekli olduğu unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle basın mensuplarının Basın Bayramını kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum. "açıklamasını yaptı.

Basının kutsal bir görev üstlendiğini belirten Bayburt Belediye Başkanı Polat, "Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, tüm modern toplumlarda kabul görmektedir. Demokratik ve parlamenter sistemlerde herkese ve her kesime verilen hak ve ödevler nitelikleriyle belirtilmişlerdir. Basınımıza düşen en büyük ödevlerden biriside içinde yaşadığı toplumun milli ahlaki insani ve kutsal değerlerine saygılı olmaktır. Basın bu noktalara duyarlı olduğu zaman hemen her kesimden destek görür ve toplumun bu kuruma güveni artar. Güvenilir ve güçlü basın ise her yönde gelişmeye büyük katkı sağlar."dedi.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti

Başkanı Yaşar Yıldız ise, "Toplumu aydınlatma, yol gösterme, bilgilendirme görevini yerine getiren basın özgürlüğü büyük bir önem taşımaktadır. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, her insanın bilgiye ulaşmasında çok önemli bir fonksiyonu bulunmaktadır.

Bu nedenle bu zor görevi yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarımızın bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.Basın Bayramına gönderdiği çiçekle kutlayan Valimize,Bayburt Belediye Başkanımıza,Bayburt MEMUR-SEN şube Başkanı Fikret Lökoğlu ve Bayburt Adli Yardım Büro Başkanı İbrahim Ercan Çobanoğlu ve üyelerine teşekkür ediyoruz. "dedi.

Bayburt Konağı'nda verilen davet toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basın Bayramı'nda Bayburt Protokolü ve Basın Mensupları Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement