Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılış Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılış Yıldönümü

Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılış Yıldönümü

24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 106. yıl dönümü nedeniyle Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan basın açıklaması yaptı.

24.07.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 106. yıl dönümü nedeniyle Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan basın açıklaması yaptı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 106. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluğu üstlendiğini vurguladı.

Vali Demirtaş mesajında, "Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir. Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın hiç şüphesiz ki demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir. Demokrasimizin sağlıklı bir yapıya kavuşması ve en temel insan haklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesi, basın özgürlüğünün gerçekleşmesi ile mümkün olabilecektir. İlimiz basını da teknolojik gelişmeler ışığında sürekli kendisini yenileyerek her zaman daha kaliteli hizmet sunma yönünde yarış halinde olacağına inanmakta, bizlerle sürekli beraber olan, destek veren ve çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının 106. yıl dönümünü kutluyorum" dedi.

Resmi İlan Alan Gazete Sahipleri Derneği ve Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ise yaptığı açıklamada, "24 Temmuz 1908'de Meşrutiyetin ilanıyla Türk basınından ilk kez sansürün kaldırılmasının üzerinden 106 yıl geçti. 24 Temmuz, Cumhuriyetimizin ve basın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Demokrasi kültürünün gelişmesinde; basın önemli bir araç. Demokrasinin yerellerde gelişebilmesi için yerel basının güçlü olması gerekiyor. Gazeteler başta olmak üzere medya organları aracılığı ile haber alma ve kamuoyunu bilgilendirme hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesinin yolu meslektaşlarımızın baskı ve şiddetten uzak, hiçbir etki altında kalmadan görevlerini yerine getirebilmesi ile orantılıdır. Bu inançla kurduğumuz ve Türkiye genelinde yayın hayatını sürdüren yerel gazeteleri bir çatı altında toplayacak olan Resmi İlan Alan Gazete Sahipleri Derneği ile güç birliğinin gelişmesini amaçlıyoruz. Sansürün kaldırılışının 106. yıl dönümünde tüm meslektaşlarımızın basın bayramını kutluyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılış Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement