Basın Gözüyle Kastamonu Üniversitesi Paneli - Son Dakika
Yerel

Basın Gözüyle Kastamonu Üniversitesi Paneli

Basın Gözüyle Kastamonu Üniversitesi Paneli

BİK Kastamonu Şubesi Müdürü Kuru, "Basının içinden gelen Mehmet Atalay, Anadolu basını için büyük şans" dedi.

03.04.2013 09:54  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın İlan Kurumu Kastamonu Şubesi Müdürü Yaşar Kuru, "Basın Gözüyle Kastamonu Üniversitesi" panelinde "Basının içinden gelen Mehmet Atalay, Anadolu basını için büyük şans" dedi.

Kastamonu Üniversitesi'nin (KÜ) kuruluşunun 7. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı etkinliklerde "Basın Gözüyle Kastamonu Üniversitesi" konulu panel yapıldı.

Oturum başkanlığını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Biber'in yaptığı panele konuşmacı olarak Basın İlan Kurumu Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüsnü Acar, Anadolu Basın Birliği Kastamonu Şubesi Başkanı Sabahattin Büyükoral ve Türk Basın Birliği Kastamonu Şubesi Başkanı Ferhan Çapraz katıldı.

Panelde konuşan Basın İlan Kurumu Kastamonu Şubesi Müdürü Yaşar Kuru, önce kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Resmi kurumların resmi ilan ve reklamlarına aracılık eden kurumun yerel gazetelerle resmi kurumlar arasında köprü vazifesi yaptığına işaret eden Yaşar Kuru, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın basının içinden gelmiş olması nedeniyle son yıllarda Anadolu basınını güçlendirmek için birçok projeye imza attığını ve bunun bir şans olduğunu ifade etti.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YEREL TV AÇABİLİR

BİK ile Kastamonu İletişim Fakültesi'nin ortaklaşa çalışmalar yapabileceğini anlatan Kuru, şöyle konuştu: "Şube müdürü olarak görev yaptığım Basın İlan Kurumu'nun

kuruluş kanununun dördüncü maddesinde 'Basının her türlü ihtiyaçlarını karşılamasında yardımcı olmak' yazar. Kastamonu Üniversitesi bünyesinde açılan İletişim Fakültesinden basın camiası olarak beklentilerimiz fazla. Basın İlan Kurumu ile ortaklaşa program yaparak ilimizde gazetecilik eğitimleri yapmamız gerekir. Yerel televizyonda iki kere başarısız olmuş bir kentte yaşayanlar olarak bunu İletişim Fakültesi'nin yapması gerekir diye düşünüyorum. Yerel medyamıza iyi yetişmiş elemanlar kazandıracağınıza yürekten inanıyorum"

Panel sonrası öğrenciler panelistlere sorularını yöneltti. Panele Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyit Aydın, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Rektör Seyit Aydın, panel sonunda konuşmacılara çiçek takdim etti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basın Gözüyle Kastamonu Üniversitesi Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement