Basın Kimliği" ile PKK Propagandası Davası - Son Dakika
Güncel

Basın Kimliği" ile PKK Propagandası Davası

Dicle Haber Ajansı kimliğini kullanarak beraberindeki 2 İtalyan ile Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonların olduğu bölgeye girmeye çalışırken yakalanan sanığın tahliyesine karar verildi.

30.05.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Haber Ajansı kimliğini kullanarak beraberindeki 2 İtalyan ile Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonların olduğu bölgeye girmeye çalışırken yakalanan sanığın tahliyesine karar verildi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Narin Ç. ile avukatı hazır bulundu.

Sanık Narin Ç, duruşmadaki savunmasında, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek tahliyesini istedi.

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından tutuklu sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianamede, 28 Ekim 2015'te Narin Ç'nin Dicle Haber Ajansına ait basın kartını kullanarak Silvan'da sokağa çıkma yasağı ve teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik saldırılarının yoğun olduğu bölgeye 2 İtalyan ile girmeye çalışırken yakalandığı belirtilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Narin Ç. ile 2 İtalyan vatandaşının serbest bırakıldığı, daha sonra hakkında yakalama kararı çıkartılan Narin Ç'nin 31 Mart'ta tutuklandığı kaydedilen iddianamede, "Narin Ç'nin telefonundaki incelemede Silvan'da teröristlerin fotoğraflarının bulunduğu tespit edildi. Bazı fotoğraflarda sıcak çatışmanın yaşandığı bölgede şüphelinin teröristlerle samimi pozlar verdiği görülmüştür. Silvan'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin gizli şekilde çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı belirlendi." ifadeleri yer almıştı.

PYD/ YPG komutanları ile silahlı fotoğraf

Sosyal medya hesabında Narin Ç'nin PYD/YPG üst düzey komutanları ve teröristler ile uzun namlulu silahla çekildikleri fotoğrafı paylaştığı tespit edildiği belirtilen iddianamede, şu ifadeler kullanılmıştı:

"Şüpheli, basın kimliğini kullanarak terör örgütünün hedefi doğrultusunda hareket etmiştir. Sistemli şekilde terör örgütünün propagandası niteliğinde haber yapmıştır. Terör örgütüne müzahir yayın organlarına verilmek üzere örgütün çıkarları doğrultusunda haber kaynağı oluşturarak, gerçekleştirdiği sistemli ve süreklilik arz eden, örgüte yardım ve örgüt propagandası boyutunu aşan eylemleri sebebiyle örgütün hiyerarşisi içerisinde hareket ettiği tespit edilmiştir."

İddianamede, sanık Narin Ç. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Basın Kimliği' ile PKK Propagandası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement