Basın Konseyi'nden Kınama Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Basın Konseyi'nden Kınama Açıklaması

"Milliyet muhabiri Namık Durukan'ın sınır hattında hedef gösterilmesini kınıyoruz"

10.10.2014 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın Konseyi, "Milliyet gazetesi muhabiri Namık Durukan'ın sınır hattında haber peşinde koşarken bazı HDP'liler ve HDP'li milletvekilleri tarafından hedef gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu" bildirdi.

Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, olay kınanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Sıcak bölgede, sınıra doğru giderken güvenlik güçlerinin kontrolündeki birinci noktadan geçip, ancak ikinci kontrol noktasından aracıyla geri çevrilen gazeteci Namık Durukan ile birinci kontrol noktasını geçemeyen HDP milletvekilleri Mülkiye Birtane ve Esat Canan'ın içinde olduğu heyetin, Durukan'a karşı sarf ettiği olumsuz söz ve davranışlarını kınıyoruz.

Durukan'ın HDP heyeti tarafından tartışmaya itilmesi ve haber peşindeki gazetecinin sosyal medyada ve konuşmalarında 'MİT Ajanı' olarak itham edilmesi, arkadaşımızın hedef gösterilmesinin en açık kanıtıdır."

Gazetecilerin, bu tür sıcak çatışma bölgelerinde zaten çok zor koşullarda görev yaptığı, hassas koşulları güçlükle aşarak halka haber iletmeye çalıştığı vurgulanan açıklamada, böylesi zor görevlerdeki gazetecilerin her kesim tarafından özellikle korunması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, "Çok zor aşmaya çalıştığımız şu dönemde, toplumun her kesimini daha sorumlu ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz" denildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Basın Konseyi'nden Kınama Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement